[D4 12 4.2TDI ] Nie działa podświetlania klamek
[D4 12 4.2TDI ] Nie działa podświetlania klamek
Witam
Mam problem z podświetlaniem klamek, posiadam pakiet QQ1 (pakiet podświetlania zewnętrznego oraz wnętrza). Wszystko działa oprócz tego nieszczęsnego podświetlania klamek. Co może być przyczyną..?
Pozdrawiam
Mam problem z podświetlaniem klamek, posiadam pakiet QQ1 (pakiet podświetlania zewnętrznego oraz wnętrza). Wszystko działa oprócz tego nieszczęsnego podświetlania klamek. Co może być przyczyną..?
Pozdrawiam
No i pojawiły się długo oczekiwane problemy elektroniczne w D4. Oby jak najmniej ich było. :-P
A tak poza tym, to takiego przypadku nie obejmuje gwarancja? No bo chyba jeszcze ją masz? :roll:
A tak poza tym, to takiego przypadku nie obejmuje gwarancja? No bo chyba jeszcze ją masz? :roll:
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2013, 20:38 przez Simone331, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Gdybym miał gwarancję cisnąłbym ASO do upadłego... ale wiem, że zostawianie auta nie należy do najprzyjemniejszych.majki73 pisze:Mam gwarancję, ale nie mam cierpliwości do ASO.. Karzą wstawić auto i wtedy będą szukać, a może to trochę potrwać.
A co z autem zastępczym?... dają coś czy mają to w nosie?...
Do którego ASO jeździsz?
Niestety, pomimo rozbudowanej diagnostyki wciąż jest sporo rzeczy które błędu na komputerze nie generują i trzeba szukać po swojemu. Z tym, że w ASO mają do dyspozycji trochę więcej dokumentacji technicznej ;-)majki73 pisze:Po podłączeniu pod komputer nie ma błędu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Nie znam dokładnie MMI w D4, ale tak jak pisze Pablo, posprawdzaj w ustawieniach oświetlenia. Jak się ma dodatkowy pakiet, to wiele elementów podświetlenia się aktywuje lub nie w MMI. Być może coś ostatnio sobie poprzestawiałeś (wyłączyłeś), a podświetlenie klamek może być z tym połączone (tzn. działa wspólnie). Raczej nie będzie opcji oddzielnego aktywowania podświetlenia samych klamek, ale może to działać np. z dodatkowym podświetleniem wnętrza, drzwi od wewnątrz itp. W instrukcji jest do tego opis, warto czasem do niej zerknąć. PozdrawiamPABLO200 pisze:Ustawienie w MMI
Sprawdź
Bądź dobry jak chleb.