Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Telefon / smartfon

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 18 lis 2013, 00:44

FOSS ostatnio się poprawiło u mnie z zasięgiem. Ale rówierz T-Mobile modernizuje swoje nadajniki i czasem pojawiają się problemy z zasięgiem.

A co do tego przegrzewania to każdy HD2 tak ma. Na forach o tym piszą i mi też to się stało.
W czasie długiej trasy, nawigacji i ładowania rozłącza sam ładowanie bo jest przegrany i rzeczywiście jest wtedy gorący.
Ja wtedy podkręcam nawiew, ustawiam kratkę pod nim żeby bezpośrednio na niego wiało i go studzę- po chwili problem z ładowaniem znika.

A ja chciałbym się przesiąść na Nota 2 albo SGS3/4 ale narazie $ brak... :-/

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 18 lis 2013, 07:42

Kupiłem S4 nie brandowany i miałem troszkę obawy że za delikatny dla mnie będzie ale naprawdę fajna zabawka się okazała . Aplikacje są ciekawe , kalendarz też , bateria trzyma około 3 dni . Martwiłem się trochę że będzie problem z zasięgiem ( przelazłem do play bo odbieram teraz telefon za granicą za darmo ) ale jest ok . Trochę trzeba się przestawić bo wcześniej używałem blackberry które będę miło wspominał i miały normalne przyciski ale na s4 wygodnie mogę korzystać z internetu i nie muszę za każdym razem wyciągać w samochodzie laptopa . Można nim obsługiwać telewizory i inne takie jako pilotem . Jeszcze nie wiem jak navi działa na tym , widziałem że można na androida kupić automapę - muszę o tym pomyśleć .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 18 lis 2013, 07:49

Jest na andka automapa. Zanim kupisz sprawdz czy będzie działać. Sam jestem ciekaw czy będzie łapał Ci fix'a sam czy będziesz musiał używać GPSfix albo coś w tym stylu.
Jak tylko będziesz cos wiedział to pisz.

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 18 lis 2013, 09:02

pioter pisze:..( przelazłem do play bo odbieram teraz telefon za granicą za darmo ) ....
mógłbyś kolego rozwinąć?
U nich to norma czy masz jakiś firmowy nr z opcją?

Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 18 lis 2013, 12:11

Formuła unlimited Europa tak się nazywa taryfa (nieimitowane odbieranie w UE) + 100 min na poł. międzynarodowe ;-)
Było S8....:(

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Rocznik: 1998
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 18 lis 2013, 12:49

Dokładnie tak jak napisał Grain , płacę chyba 60zł abonamentu i mam jakieś tam nielimitowane minuty w kraju i odbieram telefon w Unii za darmo . Umowa na 15 miesięcy a t-mobile 24 było . Za granicą zasięg wszędzie jest ok , u nas czasami słabo ale to przez dobrze tłumiący sygnał pojazd jakim jest a-łosiem .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 18 lis 2013, 14:08

W tej chwili w Play możesz wybrać każdego operatora łącznie z t-mobile :-)
Było S8....:(

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 18 lis 2013, 15:24

Mam od 3 miesięcy Sony Ericssona Arc S LT18i, zrootowałem maszynę, wgrałem system ICS 4.0.4, pousuwałem wszystkie aplikacje zbędne łącznie z marketem play :-P W końcu telefon działa jak trzeba. Bateria 3-5 dni trzyma przy sporadycznym użytkowaniu, 2-3 dni przy pstrykaniu co jakiś czas, 1-2 dni normalne użytkowanie, 1 dzień to już hardcore, dzwonienie, sms, internet, wifi. Dużym plusem telefonu jest duży wyświetlacz. Navi nie mam wgranej ale ta od firmy google i wisepilot w samochodzie z podwójnymi szybami działało bez zastrzeżeń. Również nie było problemów z rozmowami podczas szybkiej jazdy, chociaż 2 razy na takim "zadupiu" mi przerwało połączenie. Minusem tego telefonu jest "trzeszczenie" ale to rozwiązałem podkładając karteczkę pod klapką tylną i jest ok :-D

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 19 lis 2013, 22:45

siwy71 pisze:Witam. Pozwolę się dołączyć do tematu,
na chwilę obecną posiadam HTC Desire Z i niestety nie łapie sygnalu gps w aucie (podwojne szyby). Za niecały miesiąc kończy mi się abonament(Play) chcąc przedłużyć umowę muszę wybrać nowy tel. a nie wiem, który łapał by sygnał GPS w naszych autach. Przetestował juz ktoś parę nowych modeli tel, dostępnych obecnie u operatorów właśnie pod tym kątem i mógłby sporządzić taką listę?
Jak będę miał chwilę podjadę do punktu, dowiedzieć się czy jest możliwość zwrotu tel. np. w ciągu 10 dni i wymiany na inny egzemplarz
Pozdrawiam
A to dziwne, bo ja też miałem HTC Desire Z (ten z klawiaturką wysuwaną) i zasięg był (mimo szyb podwójnych), i HTC Evo 3D ładnie działało, a teraz mam zwykłe Desire Z i też bez problemu. Może reset pomoże, albo coś z softem nie bangla.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 19 lis 2013, 23:13

a ja mam niezniszczalna i najlepsza niezawodną Nokię 6310i i na nic innego jej nie zamienię a też czeka mnie niebawem prawdopodobnie zmiana operatora sieci bo plus w którym obecnie jestem mnie dyma ostro :/ co prawda w A8 nie dzialaja mi wszystkie urzadzenia z GPS - navi i tel ale galaxy s4 dzialal nokia e52 tez a np urzadzenia - takie jak navi zero.... wiec sam nie wiem musialem wrecz solara otworzyc zeby sygnal lapaly urzadzenia... masakra
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
Marecki
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marecki » 20 lis 2013, 11:24

Samsung Galaxy S advance tez nieże sobie radzi z podwójnymi szybami w A8.Telefon w Play i navi chodzi bez problemu łapie sygnał az miło.

MARCINSOBI
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MARCINSOBI » 20 lis 2013, 11:45

u mnie niezle sie sprawdza samsung galaxy note 2
uzywam mapy Nawigate 6 (za ok 300 zl dozywotnia licencja ,normalnie 30 dni za free)
i nie ma problemy z sygnalem
Marcin

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 20 lis 2013, 18:27

MARCINSOBI pisze:uzywam mapy Nawigate 6 (za ok 300 zl dozywotnia licencja ,normalnie 30 dni za free)
A powiedz mi kolego to jest mapa online czy offline ??
Patrzyłeś czy działa Ci navigacja Automapa ?? Jak działa Ci GPS, szybko łapie Ci fix'a ?

MARCINSOBI
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MARCINSOBI » 20 lis 2013, 18:36

Po ściągnięciu map na karte dziala offline , u mnie po aktualizacji telefonu praktycznie po kilku sekundach już jest sygnał , wczesniej kilkanaście sec. tragedi tez nie bylo.Automapy nie testowałem
Ostatnio zmieniony 20 lis 2013, 19:06 przez MARCINSOBI, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 20 lis 2013, 19:03

Z S3 Play miało problemy, nie wiem czy w końcu rozwiązane, nie wiem także jak teraz z wersją LTE.
Z Samsungiem nie mam problemów z zasięgiem sieci czy GPS w samochodzie.
Wg mnie nie ma sensu ładować więcej $ w S4, na dniach ma być aktualizacją do 4.3 dla S3 dla Polski.
Automapa na Androida to porażka.
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl