[OT]Spalanie-Kolejna dyskusja o LPG :)
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Panowie, jestem jeszcze mało ogarnięty w temacie, chociaż czytam i staram się to wszystko zrozumieć co i jak z LPG. Szukam aktualnie A8/S8 w modelu D2 i nie ukrywam, że fajnie by było gdybym znalazł je w LPG, zawsze to jakaś oszczędność.
Przeglądając allegro i inne portale napotykam się na instalacje różnych firm, producentów i tutaj rodzi się moje pytanie, jakiego LPG się wystrzegać, a jakiego szukać? Znajomi chwalą BRC, ale znalazłem tylko kilka egzemplarzy z taką instalacją.
Przeglądając allegro i inne portale napotykam się na instalacje różnych firm, producentów i tutaj rodzi się moje pytanie, jakiego LPG się wystrzegać, a jakiego szukać? Znajomi chwalą BRC, ale znalazłem tylko kilka egzemplarzy z taką instalacją.
każda instalacja założona na początku nie stwarza żadnych problemów ,pod warunkiem że ktoś kumaty to zrobił ,ja mam stag300 i hanna i złego słowa nie powiem (ma ją dopiero rok) ,ja nawet nie szukałem z gazem bo wolałem założyc go sam i jeżdzonego w pl tez nie szukałem ale za to wiem co mam ............ brc oznacza mniej problemów w przyszłości
-
- Forum Audi A8
szukaj auta sprowadzonego i raczej bez gazu
bo 90% instalek nie ma znaczenia jakie użyte są podzespoły jest nie poprawnie zamontowana z błędami
w przypadku brc ,landi i PRINS
które nie są złe ale ich ładnie nie można zamontować
wtedy masz mniejszy lub większy bałagan pod maską
tylko składaki można ładnie zamontować
bo 90% instalek nie ma znaczenia jakie użyte są podzespoły jest nie poprawnie zamontowana z błędami
w przypadku brc ,landi i PRINS
które nie są złe ale ich ładnie nie można zamontować
wtedy masz mniejszy lub większy bałagan pod maską
tylko składaki można ładnie zamontować
Te dobre ceny staga to w miare rozwoju przewyższą biedne BRC i wtedy rozwój sie zatrzyma Dobra polityka ale wsteczna. Jak ja gazowałem swoja ponad rok temu to mi inni gadali że stagi są po 3500-3700 toż to cena kusząca i jedyne co to se od czasu do czasu musisz coś tam podregulować.... <lipa>krystek78 pisze:wedle niego to stag.szybko sie rozwija zrobil duze postepy ceny dobre czego nie mozna powiedziec o brc.......
a czemu stag ma zaraz wymagać regulacji ?
czy jakiś tam temu podobny zestaw ?
Jeśli dasz dobre wtryski -dobre reduktory
to nic nie powinno się dziać
chyba że masz pecha i coś wadliwego się trafi
Moim zdaniem składak na dobrych podzespołach niczym nie ustępuje brc landi itp
przynajmniej ładnie jest pod maską
czy jakiś tam temu podobny zestaw ?
Jeśli dasz dobre wtryski -dobre reduktory
to nic nie powinno się dziać
chyba że masz pecha i coś wadliwego się trafi
Moim zdaniem składak na dobrych podzespołach niczym nie ustępuje brc landi itp
przynajmniej ładnie jest pod maską
pepi, Nie wątpie że sie da bo jest troche ludzi co twierdzi jak Ty ale to jak kiedys wspominałem taki procent zadowolenia ze statga jaki niezadowolenia z BRC lub lepszej.
A co do ładu pod maska to...szczerze ja jestem z tych starej daty bo lepiej mi się zaglądało pod mache jak widziałem tam silnik i podzespoły niż czarny ładny plastik do odkręcenia.
A co do ładu pod maska to...szczerze ja jestem z tych starej daty bo lepiej mi się zaglądało pod mache jak widziałem tam silnik i podzespoły niż czarny ładny plastik do odkręcenia.
-
- Forum Audi A8
Skoro koszt nie jest aż tak wysoki to może faktycznie macie rację. Jednak będę szukać auta w dobrym stanie, czy z instalacją czy bez, mam kilka na oku, za 2 tygodnie będę już jeździć po Polsce i oglądać <jezu> Na pewno przed zakupem oddam do ASO lub innego serwisu na sprawdzenie żeby nie trafić na złom.