![]() |
![]() |
![]() |
[OT]Spalanie-Kolejna dyskusja o LPG :)
-
ernesto
-
Gość
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

-
Kamilson100
- Forum Audi A8

Panowie, jestem jeszcze mało ogarnięty w temacie, chociaż czytam i staram się to wszystko zrozumieć co i jak z LPG. Szukam aktualnie A8/S8 w modelu D2 i nie ukrywam, że fajnie by było gdybym znalazł je w LPG, zawsze to jakaś oszczędność.
Przeglądając allegro i inne portale napotykam się na instalacje różnych firm, producentów i tutaj rodzi się moje pytanie, jakiego LPG się wystrzegać, a jakiego szukać? Znajomi chwalą BRC, ale znalazłem tylko kilka egzemplarzy z taką instalacją.
Przeglądając allegro i inne portale napotykam się na instalacje różnych firm, producentów i tutaj rodzi się moje pytanie, jakiego LPG się wystrzegać, a jakiego szukać? Znajomi chwalą BRC, ale znalazłem tylko kilka egzemplarzy z taką instalacją.
-
tomek808
- Forum Audi A8

każda instalacja założona na początku nie stwarza żadnych problemów ,pod warunkiem że ktoś kumaty to zrobił ,ja mam stag300 i hanna i złego słowa nie powiem (ma ją dopiero rok) ,ja nawet nie szukałem z gazem bo wolałem założyc go sam i jeżdzonego w pl tez nie szukałem ale za to wiem co mam ............
brc oznacza mniej problemów w przyszłości
-
Kamilson100
- Forum Audi A8

- karol208
- Super Klubowicz

- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
-
pepi
- Super Klubowicz

szukaj auta sprowadzonego
i raczej bez gazu
bo 90% instalek nie ma znaczenia jakie użyte są podzespoły jest nie poprawnie zamontowana z błędami
w przypadku brc ,landi i PRINS
które nie są złe ale ich ładnie nie można zamontować
wtedy masz mniejszy lub większy bałagan pod maską
tylko składaki można ładnie zamontować
bo 90% instalek nie ma znaczenia jakie użyte są podzespoły jest nie poprawnie zamontowana z błędami
w przypadku brc ,landi i PRINS
które nie są złe ale ich ładnie nie można zamontować
wtedy masz mniejszy lub większy bałagan pod maską
tylko składaki można ładnie zamontować
-
krystek78
- Forum Audi A8

-
Gość
Te dobre ceny staga to w miare rozwoju przewyższą biedne BRC i wtedy rozwój sie zatrzymakrystek78 pisze:wedle niego to stag.szybko sie rozwija zrobil duze postepy ceny dobre czego nie mozna powiedziec o brc.......
-
pepi
- Super Klubowicz

a czemu stag ma zaraz wymagać regulacji ?
czy jakiś tam temu podobny zestaw ?
Jeśli dasz dobre wtryski -dobre reduktory
to nic nie powinno się dziać
chyba że masz pecha i coś wadliwego się trafi
Moim zdaniem składak na dobrych podzespołach niczym nie ustępuje brc landi itp
przynajmniej ładnie jest pod maską
czy jakiś tam temu podobny zestaw ?
Jeśli dasz dobre wtryski -dobre reduktory
to nic nie powinno się dziać
chyba że masz pecha i coś wadliwego się trafi
Moim zdaniem składak na dobrych podzespołach niczym nie ustępuje brc landi itp
przynajmniej ładnie jest pod maską
-
Gość
pepi, Nie wątpie że sie da bo jest troche ludzi co twierdzi jak Ty ale to jak kiedys wspominałem taki procent zadowolenia ze statga jaki niezadowolenia z BRC lub lepszej.
A co do ładu pod maska to...szczerze ja jestem z tych starej daty bo lepiej mi się zaglądało pod mache jak widziałem tam silnik i podzespoły niż czarny ładny plastik do odkręcenia.
A co do ładu pod maska to...szczerze ja jestem z tych starej daty bo lepiej mi się zaglądało pod mache jak widziałem tam silnik i podzespoły niż czarny ładny plastik do odkręcenia.
-
Kamilson100
- Forum Audi A8

Skoro koszt nie jest aż tak wysoki to może faktycznie macie rację. Jednak będę szukać auta w dobrym stanie, czy z instalacją czy bez, mam kilka na oku, za 2 tygodnie będę już jeździć po Polsce i oglądać <jezu> Na pewno przed zakupem oddam do ASO lub innego serwisu na sprawdzenie żeby nie trafić na złom.