Ładowarka do akumulatorów
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Jak patrze na Boscha to flaki mi się przewracają, mam S4 niebieskie i w 3 różnych autach lipa w zimę, w jednym aucie został wymieniony na gwarancji. Drugi akumulator sprzedałem z autem ale były problemy z rozruchem w zimne dni. Teraz mam w MB100 i kończy mi się gwarancja niedługo, a akumulator już w tamtą zimę miał problemy. W każdym występowało zjawisko samowyładowania. W MB100 po odpięciu klem na noc rano napięcie na nim wynosi niespełna 11,5V. W sklepie podczas sprawdzania testerem wychodzi wszystko ok chociaż nie wiem co tzn wg sprzedawcy ok.
Wole kupić jakikolwiek tańszy oby wytrzymał gwarancję niż przepłacać za boscha.
Wole kupić jakikolwiek tańszy oby wytrzymał gwarancję niż przepłacać za boscha.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Tez nie polecam Boscha jak kolega wyżej :-) poprzedni właściciel założył tylko przed tym jak kupiłem a kupilem w maju i dzisiaj sprawdzony zostal i jest do wymiany. Normalnie kpina. 9miesiecy i na smśmietnik, akurat żadnej karty ani nic nie mam i poprzedni właściciel wywalil i trzeba nowy. Dzisiaj ma przyjść Varta 110ah 920A :-)
W Audi D2 4, 2 mialem tez Varte 95ah i juz od kupna jezdzi 6 lat i jak kupilem to juz wygladal na stary i nadal kreci w zime bez problemu u nowego wlasciciela :-)
W Audi D2 4, 2 mialem tez Varte 95ah i juz od kupna jezdzi 6 lat i jak kupilem to juz wygladal na stary i nadal kreci w zime bez problemu u nowego wlasciciela :-)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
A ja polecam boscha ale tylko S5 bo o innych nie moge nic powiedziec. Od 10lat akumulatory tej marki i seri umieszczam w swoich autach i zapominam o problemach z aku nawet zima w starych dieslach. I w A8 tez wyladuje taki bosch. Parametry tych aku sa rowne lub lepsze niz deklarowane Bo sprawdzalem osobiscie(np do omegi 2.3 Dtr 85ah/850A a faktycznie mial 900A) zyl 8lat w 3autach. Po prostu te aku sa naprawde dobre.
- tutenhamon
- Super Klubowicz