części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Jak duża butla miesci sie we wnece koła?

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 gru 2012, 23:09

Simone331 pisze:Z racji tego, że byłem na małym szkoleniu to odwiedziliśmy zakład produkcji butli (Irene w Słupsku)...
ŁoŁ... to sprawdzę jaką mam u siebie bo u mnie pływak również ma inny kształt :roll:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 04 gru 2012, 23:17

Apophis pisze:Mozna sie jeszcze zaopatrzyć w zestaw "naprawczy" koła jaki oferują niektórzy gaziarze nawet. takie cuś doskonale zdaje egzamin w przypadku przebicia jakims np gwoździem. Jak sie rozpieprzy opone to juz lipa.
Tak tylko, że jak trafisz z takim kołem na wulkanizację to mogą Ci je oddać tak jak im dałeś. Widziałeś kiedys co tam się w środku dzieje jak wstrzykniesz ten preparat? Uwierz, że masakra, żeby to później wyczyścić. :wpale:
Simone331 napisał/a:
Z racji tego, że byłem na małym szkoleniu to odwiedziliśmy zakład produkcji butli (Irene w Słupsku)...

ŁoŁ... to sprawdzę jaką mam u siebie bo u mnie pływak również ma inny kształt
Nom warto, bo czasami można się zdziwić. Z doświadczenia najlepsze butle ma BORMECH :peace:

Awatar użytkownika
lubelak
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lubelak » 04 gru 2012, 23:18

ło Matko mam nadzieje że gazownik nie zamówił mi irene bo mnie tym zmartwiłeś :O. I co z tego że z grubej blachy jak takie liche spawy :O

Gość

Post autor: Gość » 04 gru 2012, 23:56

Simone331 pisze:Tak tylko, że jak trafisz z takim kołem na wulkanizację to mogą Ci je oddać tak jak im dałeś. Widziałeś kiedys co tam się w środku dzieje jak wstrzykniesz ten preparat? Uwierz, że masakra, żeby to później wyczyścić. :wpale:
Wiem doskonale-zazwyczaj sie doplaca do takiej usługi ;)

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 05 gru 2012, 00:00

Apophis pisze:
Simone331 pisze:Tak tylko, że jak trafisz z takim kołem na wulkanizację to mogą Ci je oddać tak jak im dałeś. Widziałeś kiedys co tam się w środku dzieje jak wstrzykniesz ten preparat? Uwierz, że masakra, żeby to później wyczyścić. :wpale:
Wiem doskonale-zazwyczaj sie doplaca do takiej usługi ;)
Farciasz... :mrgreen:
Mi po zdjęciu oddali oponę do rąk własnych. Do dzisiaj taka umazana leży gdzies w garażu. :/

Gość

Post autor: Gość » 05 gru 2012, 00:05

Simone331 pisze:Farciasz... :mrgreen:
Mi po zdjęciu oddali oponę do rąk własnych. Do dzisiaj taka umazana leży gdzies w garażu. :/
W swojej okolicy mam 3 zaufanych oponiarzy i każdy to moj dobry znajomy a jeden nawet jest klubowiczem :) Z racji że opony do naszych aut nie są tanie to nie warto ich marnowac i dodatkowa flaczeszka dla wulkanizatora nie zaszkodzi żeby ja dopiescił :)

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 05 gru 2012, 00:14

Apophis pisze:
Simone331 pisze:Farciasz... :mrgreen:
W swojej okolicy mam 3 zaufanych oponiarzy i każdy to moj dobry znajomy a jeden nawet jest klubowiczem :) Z racji że opony do naszych aut nie są tanie to nie warto ich marnowac i dodatkowa flaczeszka dla wulkanizatora nie zaszkodzi żeby ja dopiescił :)
Ja na szczęście miałem już opony nieciekawe i nie musiałem z nią nic robić. Ale mina tego wulkanizatora jednoznacznie mówiła - bierz to pan i wyp... :wpale:
Hehe tak sobie teraz myślę, że to nawet była moja ostatnia wizyta w tym miejscu. :D

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 10 gru 2012, 07:40

to z butlami to raczej przypał fakt że one miały problem z dopuszczeniem
dozoru
jak się nie mylę to o nich mowa :-D
ale coby spawy były szlifowane !!
zakładałem nie raz nawet mam w a6 taką i jest ok
zmieniałem nie raz ludziom bo data wyszła butli i jeszcze nie widziałem butli
słabej złej :-D

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 07 lut 2014, 08:41

Odkopuję...

Mam zamiar doposażyć mój nowy nabytek w podtlenek LPG. Chciałbym wzorem innych wrzucić butlę w koło i to jak największą jednak gazownik z którym rozmawiałem ma obawy co do wytrzymałości plastikowej "kuwety" na koło zapasowe.

Powiedzcie mi jak to jest u Was? Czy może macie jakieś specjalne wzmocnienia czy też można na żywca przykręcić butlę do tworzywa przestrzeni na koło zapasowe bez obawy wypadnięcia butli na asfalt?

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 07 lut 2014, 13:56

powinno być zrobione wzmocnienie :)

ernesto

Post autor: ernesto » 07 lut 2014, 16:36

[center]Kolego btuner:

Zanim napiszesz coś na forum to powinieneś się przywitać w odpowiednim dziale.
[/center]

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p

Pozdrawiam ernesto.

Awatar użytkownika
TOLKAR
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TOLKAR » 09 lut 2014, 20:35

Ja niestety miałem do wycięcia tego "żółwia" w którym był filtr węglowy i musieli chłopaki dość spore wzmocnienie założyć bo nie było do czego butli przykręcić. Na styk jeżeli chodzi o promień weszła by butla 70l ale praktycznie trzeba by było ją wbijać dlatego dałem 65l. o takiej wysokości że podłoga nie odstaje. Mam nadzieję że na ok 350 km starczy, trochę mało ale na szczęście stacji nie brakuje :)
A8 D3 04 4.2 LPG

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 10 lut 2014, 21:39

ja mam 80 l :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl