ŁoŁ... to sprawdzę jaką mam u siebie bo u mnie pływak również ma inny kształt :roll:Simone331 pisze:Z racji tego, że byłem na małym szkoleniu to odwiedziliśmy zakład produkcji butli (Irene w Słupsku)...
[D2 FL ALL ] Jak duża butla miesci sie we wnece koła?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Tak tylko, że jak trafisz z takim kołem na wulkanizację to mogą Ci je oddać tak jak im dałeś. Widziałeś kiedys co tam się w środku dzieje jak wstrzykniesz ten preparat? Uwierz, że masakra, żeby to później wyczyścić. :wpale:Apophis pisze:Mozna sie jeszcze zaopatrzyć w zestaw "naprawczy" koła jaki oferują niektórzy gaziarze nawet. takie cuś doskonale zdaje egzamin w przypadku przebicia jakims np gwoździem. Jak sie rozpieprzy opone to juz lipa.
Nom warto, bo czasami można się zdziwić. Z doświadczenia najlepsze butle ma BORMECHSimone331 napisał/a:
Z racji tego, że byłem na małym szkoleniu to odwiedziliśmy zakład produkcji butli (Irene w Słupsku)...
ŁoŁ... to sprawdzę jaką mam u siebie bo u mnie pływak również ma inny kształt
Farciasz... :mrgreen:Apophis pisze:Wiem doskonale-zazwyczaj sie doplaca do takiej usługiSimone331 pisze:Tak tylko, że jak trafisz z takim kołem na wulkanizację to mogą Ci je oddać tak jak im dałeś. Widziałeś kiedys co tam się w środku dzieje jak wstrzykniesz ten preparat? Uwierz, że masakra, żeby to później wyczyścić. :wpale:
Mi po zdjęciu oddali oponę do rąk własnych. Do dzisiaj taka umazana leży gdzies w garażu.
W swojej okolicy mam 3 zaufanych oponiarzy i każdy to moj dobry znajomy a jeden nawet jest klubowiczem Z racji że opony do naszych aut nie są tanie to nie warto ich marnowac i dodatkowa flaczeszka dla wulkanizatora nie zaszkodzi żeby ja dopiesciłSimone331 pisze:Farciasz... :mrgreen:
Mi po zdjęciu oddali oponę do rąk własnych. Do dzisiaj taka umazana leży gdzies w garażu.
Ja na szczęście miałem już opony nieciekawe i nie musiałem z nią nic robić. Ale mina tego wulkanizatora jednoznacznie mówiła - bierz to pan i wyp... :wpale:Apophis pisze:W swojej okolicy mam 3 zaufanych oponiarzy i każdy to moj dobry znajomy a jeden nawet jest klubowiczem Z racji że opony do naszych aut nie są tanie to nie warto ich marnowac i dodatkowa flaczeszka dla wulkanizatora nie zaszkodzi żeby ja dopiesciłSimone331 pisze:Farciasz... :mrgreen:
Hehe tak sobie teraz myślę, że to nawet była moja ostatnia wizyta w tym miejscu.
Odkopuję...
Mam zamiar doposażyć mój nowy nabytek w podtlenek LPG. Chciałbym wzorem innych wrzucić butlę w koło i to jak największą jednak gazownik z którym rozmawiałem ma obawy co do wytrzymałości plastikowej "kuwety" na koło zapasowe.
Powiedzcie mi jak to jest u Was? Czy może macie jakieś specjalne wzmocnienia czy też można na żywca przykręcić butlę do tworzywa przestrzeni na koło zapasowe bez obawy wypadnięcia butli na asfalt?
Mam zamiar doposażyć mój nowy nabytek w podtlenek LPG. Chciałbym wzorem innych wrzucić butlę w koło i to jak największą jednak gazownik z którym rozmawiałem ma obawy co do wytrzymałości plastikowej "kuwety" na koło zapasowe.
Powiedzcie mi jak to jest u Was? Czy może macie jakieś specjalne wzmocnienia czy też można na żywca przykręcić butlę do tworzywa przestrzeni na koło zapasowe bez obawy wypadnięcia butli na asfalt?
[center]Kolego btuner:
Zanim napiszesz coś na forum to powinieneś się przywitać w odpowiednim dziale.[/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam ernesto.
Zanim napiszesz coś na forum to powinieneś się przywitać w odpowiednim dziale.[/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam ernesto.
Ja niestety miałem do wycięcia tego "żółwia" w którym był filtr węglowy i musieli chłopaki dość spore wzmocnienie założyć bo nie było do czego butli przykręcić. Na styk jeżeli chodzi o promień weszła by butla 70l ale praktycznie trzeba by było ją wbijać dlatego dałem 65l. o takiej wysokości że podłoga nie odstaje. Mam nadzieję że na ok 350 km starczy, trochę mało ale na szczęście stacji nie brakuje
A8 D3 04 4.2 LPG