Szukaj na allegro czasami można tanio dorwać używki
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 08 ] Dystanse... ale jakie?
- Lukas134
- Super Klubowicz

- CINEK
- Super Klubowicz

eee wez nie strasz ludzi noooLukas134 pisze: ale w A8 jakoś bezpieczniej się czuje mając przykręcanemoże jakieś 10-15mm przeloty, ale większe już lepiej przykręcane
A tak mysle ze 20mm dluzsza ale mocna sruba powinna dac rade, a ja z regoly nie szaleje bo szkoda auta na te dziury wiec powinno byc ok
to nie jest zwykły napęd...to
- CINEK
- Super Klubowicz

nooo i ze jestem z natury ryzykant to na moim aucie znalazły sie dystanse firmy DYSTOM z Alledrogo
... Dystanse pasuja idealnie, po "jezdzie testowej" nie bylo zadnego bicia ani przy przyspieszaniu ani hamowaniu tak wiec mysle ze bedzie OK.
czyli przod +15mm a tyl + 20 mm przelotowe wsio!
Fotki zapodam jak mi sie uda je zrobic
czyli przod +15mm a tyl + 20 mm przelotowe wsio!
Fotki zapodam jak mi sie uda je zrobic
to nie jest zwykły napęd...to
- matrose1983
- Forum Audi A8

czekamy na fotki
ja wlaśnie miałem dystanse z tej firmy założyłem do mojej kobiety golfa4 i tak zaczeło bić że ledwo kierownice szło trzymać w rekach.
nie chciał bym w zadnym stopniu psuć opinii ale to wszystko zaczęło sie dziac stopniowo ok 6 miesiecy od założenia bicie zaczęlo naastac,
tarcze i klocki świeżo po wymianie,piasty czyszczone az do połysku.
dystans 10mm
pozdro!
ja wlaśnie miałem dystanse z tej firmy założyłem do mojej kobiety golfa4 i tak zaczeło bić że ledwo kierownice szło trzymać w rekach.
nie chciał bym w zadnym stopniu psuć opinii ale to wszystko zaczęło sie dziac stopniowo ok 6 miesiecy od założenia bicie zaczęlo naastac,
tarcze i klocki świeżo po wymianie,piasty czyszczone az do połysku.
dystans 10mm
pozdro!
- CINEK
- Super Klubowicz

- orkaskawina
- Super Klubowicz

- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof
- matrose1983
- Forum Audi A8

ja to zawsze robiłem tak:
auto na równym podłożu brałem prosty kijek długości takiej aby od ziemi sięgał do błotnika i miarke.
stajemy przy aucie, przykładamy kijek do równolegle pionowo do błotnika i miarką sprawdzamy odstęp do koła.
odpowiedż sami łatwo i szybko uzyskamy <hura>
zawsze bierzemy też pod uwage jakie mamy zawieszenie w aucie oraz jak jeżdzimy czy to sami czy full auto celem ewentualnego ustalenia tolerancji aby koło sie schowało kiedy obciążymy auto.
gdybanie jakie dystanse do jakiego koła przy różnych rodzajach i profilach opony w tym wypadku wydaję sie poporstu zbędne
mam nadzieje,że pomogłem
auto na równym podłożu brałem prosty kijek długości takiej aby od ziemi sięgał do błotnika i miarke.
stajemy przy aucie, przykładamy kijek do równolegle pionowo do błotnika i miarką sprawdzamy odstęp do koła.
odpowiedż sami łatwo i szybko uzyskamy <hura>
zawsze bierzemy też pod uwage jakie mamy zawieszenie w aucie oraz jak jeżdzimy czy to sami czy full auto celem ewentualnego ustalenia tolerancji aby koło sie schowało kiedy obciążymy auto.
gdybanie jakie dystanse do jakiego koła przy różnych rodzajach i profilach opony w tym wypadku wydaję sie poporstu zbędne
mam nadzieje,że pomogłem
- matrose1983
- Forum Audi A8

- matrose1983
- Forum Audi A8

- orkaskawina
- Super Klubowicz

- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof
Tutaj widać dokładnie http://www.a8team.pl/a8-d3-2006-42-pb-orka-vt10548.htm
- matrose1983
- Forum Audi A8

orkaskawina pisze:Tutaj widać dokładnie http://www.a8team.pl/a8-d3-2006-42-pb-orka-vt10548.htm
Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum.
taka sytucja:( <lipa>
-
Korton
- Super Klubowicz

Wlasnie zobaczylem w Twojej galerii, ze miales te felgi z systemem PAX (swoja droga bardzo ladne). Chyba z Toba mialem przygode sadzac po nazwie konta na allegro. Swiezo po zakupie mojej a8, zobaczylem na aukcji te felgi, patrze obok Krakowa, cena ok - wiec od razu kup teraz. Po kupnie w domu czytam z ciekawosci, co to ten PAX i masakraorkaskawina pisze:Tutaj widać dokładnie http://www.a8team.pl/a8-d3-2006-42-pb-orka-vt10548.htm
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz