[D3 08 ] Dystanse... ale jakie?
martin_rs4, też kiedyś w Golfie miałem 20mm przelotowe ale w A8 jakoś bezpieczniej się czuje mając przykręcane może jakieś 10-15mm przeloty, ale większe już lepiej przykręcane
Szukaj na allegro czasami można tanio dorwać używki
Szukaj na allegro czasami można tanio dorwać używki
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
eee wez nie strasz ludzi nooo generalnie jak juz wczesniej bylo pisane bardzo duza role odgrywaja tu sruby. Wiec jesli dystans jest osadony na piascie na kolnierzu i felga na kolnierzu centrujacym od dystansu, to sruba wtedy nie ma tak wielkiej dzwigni jak tych kolnierzy by nie bylo. Wtedy jak najbardzie trzeba przykrecic dystans i felge krótszymi srubami.Lukas134 pisze: ale w A8 jakoś bezpieczniej się czuje mając przykręcane może jakieś 10-15mm przeloty, ale większe już lepiej przykręcane
A tak mysle ze 20mm dluzsza ale mocna sruba powinna dac rade, a ja z regoly nie szaleje bo szkoda auta na te dziury wiec powinno byc ok
to nie jest zwykły napęd...to
nooo i ze jestem z natury ryzykant to na moim aucie znalazły sie dystanse firmy DYSTOM z Alledrogo ... Dystanse pasuja idealnie, po "jezdzie testowej" nie bylo zadnego bicia ani przy przyspieszaniu ani hamowaniu tak wiec mysle ze bedzie OK.
czyli przod +15mm a tyl + 20 mm przelotowe wsio!
Fotki zapodam jak mi sie uda je zrobic
czyli przod +15mm a tyl + 20 mm przelotowe wsio!
Fotki zapodam jak mi sie uda je zrobic
to nie jest zwykły napęd...to
- matrose1983
- Forum Audi A8
czekamy na fotki
ja wlaśnie miałem dystanse z tej firmy założyłem do mojej kobiety golfa4 i tak zaczeło bić że ledwo kierownice szło trzymać w rekach.
nie chciał bym w zadnym stopniu psuć opinii ale to wszystko zaczęło sie dziac stopniowo ok 6 miesiecy od założenia bicie zaczęlo naastac,
tarcze i klocki świeżo po wymianie,piasty czyszczone az do połysku.
dystans 10mm
pozdro!
ja wlaśnie miałem dystanse z tej firmy założyłem do mojej kobiety golfa4 i tak zaczeło bić że ledwo kierownice szło trzymać w rekach.
nie chciał bym w zadnym stopniu psuć opinii ale to wszystko zaczęło sie dziac stopniowo ok 6 miesiecy od założenia bicie zaczęlo naastac,
tarcze i klocki świeżo po wymianie,piasty czyszczone az do połysku.
dystans 10mm
pozdro!
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- matrose1983
- Forum Audi A8
ja to zawsze robiłem tak:
auto na równym podłożu brałem prosty kijek długości takiej aby od ziemi sięgał do błotnika i miarke.
stajemy przy aucie, przykładamy kijek do równolegle pionowo do błotnika i miarką sprawdzamy odstęp do koła.
odpowiedż sami łatwo i szybko uzyskamy <hura>
zawsze bierzemy też pod uwage jakie mamy zawieszenie w aucie oraz jak jeżdzimy czy to sami czy full auto celem ewentualnego ustalenia tolerancji aby koło sie schowało kiedy obciążymy auto.
gdybanie jakie dystanse do jakiego koła przy różnych rodzajach i profilach opony w tym wypadku wydaję sie poporstu zbędne
mam nadzieje,że pomogłem
auto na równym podłożu brałem prosty kijek długości takiej aby od ziemi sięgał do błotnika i miarke.
stajemy przy aucie, przykładamy kijek do równolegle pionowo do błotnika i miarką sprawdzamy odstęp do koła.
odpowiedż sami łatwo i szybko uzyskamy <hura>
zawsze bierzemy też pod uwage jakie mamy zawieszenie w aucie oraz jak jeżdzimy czy to sami czy full auto celem ewentualnego ustalenia tolerancji aby koło sie schowało kiedy obciążymy auto.
gdybanie jakie dystanse do jakiego koła przy różnych rodzajach i profilach opony w tym wypadku wydaję sie poporstu zbędne
mam nadzieje,że pomogłem
orkaskawina, a jakie masz felgi?? oryginalne słoneczka ?? jeżeli tak to ja mam zestaw H&R 20mm przód 25mm tył :)tylko one chyba mają ET 46 ?
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
- matrose1983
- Forum Audi A8
matrose1983, no oryginalne słoneczka w A8 D3 to tylko 19"
W D2 nie szły oryginalnie
W D2 nie szły oryginalnie
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
- matrose1983
- Forum Audi A8
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Tutaj widać dokładnie http://www.a8team.pl/a8-d3-2006-42-pb-orka-vt10548.htm
- matrose1983
- Forum Audi A8
orkaskawina pisze:Tutaj widać dokładnie http://www.a8team.pl/a8-d3-2006-42-pb-orka-vt10548.htm
Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum.
taka sytucja:( <lipa>
Wlasnie zobaczylem w Twojej galerii, ze miales te felgi z systemem PAX (swoja droga bardzo ladne). Chyba z Toba mialem przygode sadzac po nazwie konta na allegro. Swiezo po zakupie mojej a8, zobaczylem na aukcji te felgi, patrze obok Krakowa, cena ok - wiec od razu kup teraz. Po kupnie w domu czytam z ciekawosci, co to ten PAX i masakra Uzgodnilismy anulowanie transakcjiorkaskawina pisze:Tutaj widać dokładnie http://www.a8team.pl/a8-d3-2006-42-pb-orka-vt10548.htm
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz