Bardzo proszę o jakieś sugestie gdyż jest to bardzo niemiłe uczucie podczas jazdy
Dzięki

Staraj się stosować szczegółowe tagi określające nie tylko model i rok ale również rodzaj jednostki napędowej. Znacznie ułatwi to kolegom rozpoznanie problemu.
![]() |
![]() |
Powiem ci tak u mnie tez przeplywka po remoncie skrzyni pokazywała niecałe 200g i takiego objawu falowania nie było. Więc wątpię żeby to była jej wina. Podpinales vaga pod sterownik skrzyni? Sa tam jakieś błędy? I to samo w sterowniku silnika?Roko pisze:No to powiedz kolego ile kosztowała cie ta naprawa bo być może będę musiał podjąć taką decyzje bo pomysły mi się wyczerpują co do przyczyn niedomagania mojego wozu.Zastanawiam się jeszcze nad przepływką bo też ma duży wpływ na prace całego silnika i czytając na forum o parametrach przepływki muszę powiedzieć ze parametry odbiegają od normy choć może żle coś zrobiłem..
A mianowicie na wolnych obrotach przy skrzyni na "p" i wyłączonej dmuchawie ogrzewania wartość była 4,2g z włączonym ogrzewaniem 5,2g natomiast jadąc na trzecim biegu i wkręcając silnik na 6tyś obrotów bo wtedy właśnie na tipie przrełaczył bieg na wyższy wartość była około 190g wiec myśle że to może być powód,choć nie jestem pewien Więc może ktoś z was mógłby podpowiedzieć.Jeżeli przepływka niema wpływu na to falowanie to jedynie zostaje zabrać sie za skrzynie