części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Przyciemnianie szyb (folia)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 10 kwie 2014, 15:18

kup sobie okulary przeciwsłoneczne albo pozostaje wiejski tuning i oklejanie szyby przedniej bocznej wraz z liczeniem na szczęście że przy kontroli nie będziesz musiał tego zdrapywać w pośpiechu , a co do kurzu juz troche mam te rolety i kurzu na nich nie widziałem a maniakiem czystosci w aucie nie jestem sprzatam 1x na 2 tygodnie ak czas pozwoli albo i rzadziej
bądź sobą, wariatów też lubią

Gość

Post autor: Gość » 10 kwie 2014, 15:47

Mam od 5lat w audi te "wies" na przednich bocznych bo nie raz jadac wiele godzin w trasie okulary niewiele pomagaly gdy boczkiem dopiekalo slonko. Roletki to sa lajtowe i z przodu jej nie zalozysz. Poza tym widzialem co dzieciak potrafi w D2 z roletka zrobic :) a jak ja chce miec z tylu zero wgladu do auta to taka roletka na nic mi sie nie przyda.
Przednie szyby z boku mam na 70% przyciemnione a mimo to wglad do srodka jest tylko ze juz sloneczko nie przeszkadza wcale. Jak to wg ciebie jest wies to trwaj sobie dalej w przepisowym akwarium bo ja wole lamac glupie przepisy i miec komfortowa i ladnie wygladajaca wies :)

ernesto

Post autor: ernesto » 10 kwie 2014, 22:30

Apophis, Ja jestem chory na przyciemnienie szyb. Jak masz jakieś fotki z z boczku jak to wygląda to poproszę ;)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 10 kwie 2014, 23:17

Apo co do przepisów jest ich wiele wiecej i wiele głupszych nic na to nie poradzimy , oczywiście każdemu podoba się co innego i każdy ma inne problemy i poglądy , kazdy ma tez inne oczekiwania i wymagania mi np slonce nie jest w stanie przeszkodzic bo jestem do niego przyzwyczajony a np w zwyklych okularach slonecznych nie potrafie nawet chodzic bo bym sie wywalil - nie wiem od czego to zalezy ale nie odnajduje sie , oczywiscie nie ma to nic wspolnego z przyciemnianymi szybami ale te z kolei kojażą mi się z tak jak powiedzialem wiejskim tuningiem np malucha czy kadetta poprawiasz fure ktora wyjezdzajac z fabryki kosztowała jakies 300tys + , folią z marketu takie mam zdanie ale ty mozesz mieć inne , z tego co pamietam masz monoblocki juz wiec pol biedy bo ludzie patrza na nie a nie na te szyby ktore jak sadze i tak pewnie wyglądają jak oryginał z zewnątrz :)

sorry musiałem dołożyć do pieca :D

Gość

Post autor: Gość » 11 kwie 2014, 02:59

Ernesto poki co musisz sie zadowolic fotami z mego tematu bo do auta mam daleko :)
Preston ciemne szybki kazdemu autu dodaja uroku od malucha az po najdrozsze ktore przecie tez wychodza na zyczenie przyciemnione.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 12 kwie 2014, 23:38

preston81 pisze:... albo pozostaje wiejski tuning i oklejanie szyby przedniej bocznej wraz z liczeniem na szczęście że przy kontroli nie będziesz musiał tego zdrapywać w pośpiechu
Nie tragizujmy..... przednie boczne miałem we wszystkich swoich autach ostatnie 10 lat...... dowód za szyby straciłem przez te lata tylko 1 raz ;)

Folii z szyb nie zrywałem nigdy - wolę zapłacić 20-30pln za dodatkowe badanie techniczne i odebrać dowód z Urzędu Komunikacji niż zrywać folię i później płacić kilka stów za ponowne ich oklejenie <tjaa>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 12 kwie 2014, 23:58

czyli rozumiem ze badanie trechniczne takie szyby przechodzą czy na owym badaniu nie wspominasz co bylo przyczyna zatrzymania dowodu ?

siwy71
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: siwy71 » 13 kwie 2014, 00:10

wjeżdżasz na "opuszczonych" szybach na przegląd, dalej chyba nie trzema tłumaczyć :)
Do mnie znajomy diagnosta powiedział "aaa podnieś szyby przednie", podniosłem - nagle czarno, ja na to powiedziałem "no co, jak widać działają" :)

Nie odbiegając,
przód mam 70% przyciemnienia, tył i boki również, do tego tylna roleta i tylne boczne i jest wystarczająco ciemno, w upalne dni i tak jest jasno ale juz stanowczo lepiej niż przy serii. Mi jeszcze nigdy DR nie zabrali, ale nawet jakby zabrali wolę zapłacić te 30zł i zaraz mieć go z powrotem.
Swoją drogą mamy A8, a to nie jest jakiś passat b5 golf czy tym podobne, które bardziej przyciągają uważność policji względem np. szyb.

Gość

Post autor: Gość » 13 kwie 2014, 14:51

Normalnie przegladu nie przejdzie zadna czarna z przodu szyba. Moje sa z przodu przydymione bo mam juz dosc dobra folie i mimo ze miernik pokazuje tylko 30% przepuszczalnosci to nie sa czarne co nie zwraca juz tak uwagi palicji. Z tylu natomiast max czarno i jest ok :)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 13 kwie 2014, 16:00

no ale jak odbiora dowod to nie mozesz kkontynuowac podrozy ... laweta ? w 30 zł moze sie nie zamknac?

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 13 kwie 2014, 17:10

Dostajesz świstek i jeździsz max tydzień ;)
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 13 kwie 2014, 18:07

preston81 pisze:czyli rozumiem ze badanie trechniczne takie szyby przechodzą czy na owym badaniu nie wspominasz co bylo przyczyna zatrzymania dowodu ?
Oczywiście że przepuszczalność mają mniejszą niż ta wymagana przepisami więc normalnego badania technicznego teoretycznie przejść nie powinny.
Ale też diagnosta diagnoście nie równy i są tacy którzy niektórych odchyłków od norm nie przepuszczą a inne odchyłki, jak np. ciemniejsze szyby, pominą z uśmiechem na twarzy.

Jak mi dowód zabrali od D3 to pojechałem w pewne znane sobie miejsce, powiedziałem że zabrali za szyby i po opłaceniu 30pln dostałem świstek że jest wszystko OK.
Folii z szyb nie zdejmowałem i zdejmować na tą chwilę nie zamierzam.
preston81 pisze:no ale jak odbiora dowod to nie mozesz kkontynuowac podrozy ... laweta ? w 30 zł moze sie nie zamknac?
Żadna laweta...... dostajesz kwita za zatrzymany dowód i jedziesz dalej.
No chyba, że będziesz szczególnie wyszczekany to pewnie możesz dalej nie pojechać ale mi to się jeszcze nie zdarzyło ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl