Przyciemnianie szyb (folia)
kup sobie okulary przeciwsłoneczne albo pozostaje wiejski tuning i oklejanie szyby przedniej bocznej wraz z liczeniem na szczęście że przy kontroli nie będziesz musiał tego zdrapywać w pośpiechu , a co do kurzu juz troche mam te rolety i kurzu na nich nie widziałem a maniakiem czystosci w aucie nie jestem sprzatam 1x na 2 tygodnie ak czas pozwoli albo i rzadziej
bądź sobą, wariatów też lubią
Mam od 5lat w audi te "wies" na przednich bocznych bo nie raz jadac wiele godzin w trasie okulary niewiele pomagaly gdy boczkiem dopiekalo slonko. Roletki to sa lajtowe i z przodu jej nie zalozysz. Poza tym widzialem co dzieciak potrafi w D2 z roletka zrobic a jak ja chce miec z tylu zero wgladu do auta to taka roletka na nic mi sie nie przyda.
Przednie szyby z boku mam na 70% przyciemnione a mimo to wglad do srodka jest tylko ze juz sloneczko nie przeszkadza wcale. Jak to wg ciebie jest wies to trwaj sobie dalej w przepisowym akwarium bo ja wole lamac glupie przepisy i miec komfortowa i ladnie wygladajaca wies
Przednie szyby z boku mam na 70% przyciemnione a mimo to wglad do srodka jest tylko ze juz sloneczko nie przeszkadza wcale. Jak to wg ciebie jest wies to trwaj sobie dalej w przepisowym akwarium bo ja wole lamac glupie przepisy i miec komfortowa i ladnie wygladajaca wies
Apo co do przepisów jest ich wiele wiecej i wiele głupszych nic na to nie poradzimy , oczywiście każdemu podoba się co innego i każdy ma inne problemy i poglądy , kazdy ma tez inne oczekiwania i wymagania mi np slonce nie jest w stanie przeszkodzic bo jestem do niego przyzwyczajony a np w zwyklych okularach slonecznych nie potrafie nawet chodzic bo bym sie wywalil - nie wiem od czego to zalezy ale nie odnajduje sie , oczywiscie nie ma to nic wspolnego z przyciemnianymi szybami ale te z kolei kojażą mi się z tak jak powiedzialem wiejskim tuningiem np malucha czy kadetta poprawiasz fure ktora wyjezdzajac z fabryki kosztowała jakies 300tys + , folią z marketu takie mam zdanie ale ty mozesz mieć inne , z tego co pamietam masz monoblocki juz wiec pol biedy bo ludzie patrza na nie a nie na te szyby ktore jak sadze i tak pewnie wyglądają jak oryginał z zewnątrz
sorry musiałem dołożyć do pieca
sorry musiałem dołożyć do pieca
bądź sobą, wariatów też lubią
Nie tragizujmy..... przednie boczne miałem we wszystkich swoich autach ostatnie 10 lat...... dowód za szyby straciłem przez te lata tylko 1 razpreston81 pisze:... albo pozostaje wiejski tuning i oklejanie szyby przedniej bocznej wraz z liczeniem na szczęście że przy kontroli nie będziesz musiał tego zdrapywać w pośpiechu
Folii z szyb nie zrywałem nigdy - wolę zapłacić 20-30pln za dodatkowe badanie techniczne i odebrać dowód z Urzędu Komunikacji niż zrywać folię i później płacić kilka stów za ponowne ich oklejenie <tjaa>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
wjeżdżasz na "opuszczonych" szybach na przegląd, dalej chyba nie trzema tłumaczyć
Do mnie znajomy diagnosta powiedział "aaa podnieś szyby przednie", podniosłem - nagle czarno, ja na to powiedziałem "no co, jak widać działają"
Nie odbiegając,
przód mam 70% przyciemnienia, tył i boki również, do tego tylna roleta i tylne boczne i jest wystarczająco ciemno, w upalne dni i tak jest jasno ale juz stanowczo lepiej niż przy serii. Mi jeszcze nigdy DR nie zabrali, ale nawet jakby zabrali wolę zapłacić te 30zł i zaraz mieć go z powrotem.
Swoją drogą mamy A8, a to nie jest jakiś passat b5 golf czy tym podobne, które bardziej przyciągają uważność policji względem np. szyb.
Do mnie znajomy diagnosta powiedział "aaa podnieś szyby przednie", podniosłem - nagle czarno, ja na to powiedziałem "no co, jak widać działają"
Nie odbiegając,
przód mam 70% przyciemnienia, tył i boki również, do tego tylna roleta i tylne boczne i jest wystarczająco ciemno, w upalne dni i tak jest jasno ale juz stanowczo lepiej niż przy serii. Mi jeszcze nigdy DR nie zabrali, ale nawet jakby zabrali wolę zapłacić te 30zł i zaraz mieć go z powrotem.
Swoją drogą mamy A8, a to nie jest jakiś passat b5 golf czy tym podobne, które bardziej przyciągają uważność policji względem np. szyb.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Oczywiście że przepuszczalność mają mniejszą niż ta wymagana przepisami więc normalnego badania technicznego teoretycznie przejść nie powinny.preston81 pisze:czyli rozumiem ze badanie trechniczne takie szyby przechodzą czy na owym badaniu nie wspominasz co bylo przyczyna zatrzymania dowodu ?
Ale też diagnosta diagnoście nie równy i są tacy którzy niektórych odchyłków od norm nie przepuszczą a inne odchyłki, jak np. ciemniejsze szyby, pominą z uśmiechem na twarzy.
Jak mi dowód zabrali od D3 to pojechałem w pewne znane sobie miejsce, powiedziałem że zabrali za szyby i po opłaceniu 30pln dostałem świstek że jest wszystko OK.
Folii z szyb nie zdejmowałem i zdejmować na tą chwilę nie zamierzam.
Żadna laweta...... dostajesz kwita za zatrzymany dowód i jedziesz dalej.preston81 pisze:no ale jak odbiora dowod to nie mozesz kkontynuowac podrozy ... laweta ? w 30 zł moze sie nie zamknac?
No chyba, że będziesz szczególnie wyszczekany to pewnie możesz dalej nie pojechać ale mi to się jeszcze nie zdarzyło
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-