Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 02 ] Brak sygnału z GPS

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 02 ] Brak sygnału z GPS

Post autor: emdzej » 29 sie 2012, 20:02

Mam problem z navi. W menu gdzie sprawdza się aktualną pozycję nie wyświetla zasięgu z satelity liczba dostępnych satelit 0 i aktualna pozycja "Niedostępne".
Łącząc się VAG-iem nie ma żadnych błędów. Co może być przyczyną? Uszkodzona antena do navi? Albo moduł w bagażniku?
Przerabiał ktoś ten problem?
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 20:31 przez emdzej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 29 sie 2012, 20:31

Przewód do anteny jest łączony w 2 miejscach, może któreś złącze zaśniedziało. Odepnij przewód do anteny od Navigacji i sprwawdź miernikiem rezystancję na antenie (dokładnie nie pamiętam ale chyba powinno być ok 25 omów). Jak masz przerwę lub zwarcie to dalej sprawdzenie samej anteny, jedno złącze jest w klapie, lub samego przewodu idącego do anteny. Możesz też "na krótko" podłączyć pod złącze inną antenę GPS (można kupić już za ok 30 zł) i wtedy będziesz wiedział czy to problem po stronie anteny czy Navigacji

LIPA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: LIPA » 07 lis 2012, 21:14

Mam też ten problem i podstawiłem zewnętrzną antenę prosto pod navi i też takie same komunikaty.
LIPA

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emdzej » 07 lis 2012, 21:23

Ja również dokonałem sprawdzenia i wygląda na to że jest to słaby punkt naszych Navi. W następnym tygodniu ląduje w serwisie niestety.

[ Dodano: 2012-11-28, 16:14 ]
Navi poszła do serwisu i okazało się że jest dobra. Ponoć są dwa gniazda (chyba) sygnału GPS. Ja sprawdzałem to po środku a drugie to z boku od strony kierowcy. Chyba jednak antena. Dysponuje ktoś rozpiską wszystkich złącz Navigations Plus?

Awatar użytkownika
DanioUK
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: DanioUK » 28 sty 2014, 10:13

Panowie padla mi antena gps i teraz zastanawiam sie czy nie wlozyc takiej za 50 dyszek. Tylko czy ona ori antena odpowiada tylko za gps navi czy moze rowniez ma sygnal do radia???

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 28 sty 2014, 11:38

Antena w lewym błotniku jest od webasto i telefonu GSM. Od GPS jest na klapie bagażnika. Jeśli masz problem z zasięgiem GPS to najpierw sprawć kabelek idący od tej anteny do bagażnika, jest on łączony metalowymi złączkami w 2 m-ach, przelutuj i będzie golić.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 30 sty 2014, 09:51

DanioUK pisze:Panowie padla mi antena gps i teraz zastanawiam sie czy nie wlozyc takiej za 50 dyszek. Tylko czy ona ori antena odpowiada tylko za gps navi czy moze rowniez ma sygnal do radia???
ja mam u siebie antene GPS za 30-40pln z Alledrogo i wszystko smiga jak trza :D widzi 8 satelit i nic sie nie wiesza! Co ostatnio zrobilem to udało mi się wmontować tą całą elektronike GPS z tej małej antenki do mojej ori! Na zewnątrz 0 zmian i wszystko gra "jak by stąd było" :>
to nie jest zwykły napęd...to

shaqal
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: shaqal » 31 sty 2014, 00:05

Zwykła antena z allegro pożyje dłużej niz oryginalna używka ;)

klimekk1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: klimekk1 » 13 kwie 2014, 15:07

Witam. Kupiłem A8 99r radio jest z nawigacją (brak płyty) problem polega na tym że na klapie jest brak odbiornika gps , radio szumi i ciężko znaleźć stacje no i przyciskiem od tv nic się nie włącza. Czy odbiornik gps na klapie też jest odpowiedzialny za radio? Jak kupię używkę to gdzie znade przewody żeby go zamontować , no i co z tv. Dużo pytań ale mam nadzieje że ktoś mnie poinstruuje i da wskazówki jak to poskładać w całość.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 13 kwie 2014, 16:59

antena GPS jest podlaczona kablem bezposrednio do radia ale nie ma ona raczej nic wspolnego zestacjami radiowymi. Za stacje odpowiedzialna jest osobna antena ktora masz po lewej stronie z tylu na blotniku. Jesli chodzi o TV to nie bedzie Ci odbierac jesli:

a. nie masz odbiornika TV ktory jesie zdnajduje w schowku bagaznika po lewej stronie,
b. nawet jesli masz odbiornik to jesli nie jest on Digitalny to i tak nic nie zlapiesz bo odbior analogowy wylaczyli w PL :/
c. masz odbiornik digitalny ale cos jest zle podlaczone ;)

a na wstepie polecam podlaczyc kompa i sprawdzic jakie masz babole. Moze jakis bezpiecznik lub jakis przewod gdzies zasniedzialy itp...

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 13 kwie 2014, 17:08

Antena w błotniku jest od telefonu i webasta, natomiast odpowiedzialne za radio są paski na szybie tylnej :P

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 13 kwie 2014, 17:13

krzychu22.p1i pisze: natomiast odpowiedzialne za radio są paski na szybie tylnej :P
hehe Ty krzychu22.p1i, faktycznie <tjaa> no to babola zapodalem

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 13 kwie 2014, 20:13

krzychu22.p1i pisze:Antena w błotniku jest od telefonu i webasta, natomiast odpowiedzialne za radio są paski na szybie tylnej :P
oj nie zawsze, ja np nie mam ani webasta ani tel i mam oryginalną elektrycznie wysuwaną antenę, a nie jakieś paski w szybie....

klimekk1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: klimekk1 » 24 kwie 2014, 10:22

No właśnie, ja też nie mam webasta ani telefonu, w tylnej szybie jest drobna siatka do ogrzewania a nie paski. Po wyciągnięciu kluczyka coś buczy w bagażniku jakby miała się antena schować ale jest na stale no chyba ,że to zamykanie klapki wlewu paliwa. Może antena przy radiu się odlaczyla bo wyskakuje kominikat połączenie z tunerem uszkodzene lub nie nawiązane. Jak wyciągnąć wnioski radio bez kluczyków? Jak to nie to będę musiał się dostać do anteny

shaqal
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: shaqal » 24 kwie 2014, 17:17

Bez wyjmaków nie wyjmiesz radia.

Kosztuja pare złotych na allegro, mozna tez podjechac do jakiegos punktu car audio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl