![]() |
![]() |
[D2 02 ] Brak sygnału z GPS
[D2 02 ] Brak sygnału z GPS
Mam problem z navi. W menu gdzie sprawdza się aktualną pozycję nie wyświetla zasięgu z satelity liczba dostępnych satelit 0 i aktualna pozycja "Niedostępne".
Łącząc się VAG-iem nie ma żadnych błędów. Co może być przyczyną? Uszkodzona antena do navi? Albo moduł w bagażniku?
Przerabiał ktoś ten problem?
Łącząc się VAG-iem nie ma żadnych błędów. Co może być przyczyną? Uszkodzona antena do navi? Albo moduł w bagażniku?
Przerabiał ktoś ten problem?
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 20:31 przez emdzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Przewód do anteny jest łączony w 2 miejscach, może któreś złącze zaśniedziało. Odepnij przewód do anteny od Navigacji i sprwawdź miernikiem rezystancję na antenie (dokładnie nie pamiętam ale chyba powinno być ok 25 omów). Jak masz przerwę lub zwarcie to dalej sprawdzenie samej anteny, jedno złącze jest w klapie, lub samego przewodu idącego do anteny. Możesz też "na krótko" podłączyć pod złącze inną antenę GPS (można kupić już za ok 30 zł) i wtedy będziesz wiedział czy to problem po stronie anteny czy Navigacji
Ja również dokonałem sprawdzenia i wygląda na to że jest to słaby punkt naszych Navi. W następnym tygodniu ląduje w serwisie niestety.
[ Dodano: 2012-11-28, 16:14 ]
Navi poszła do serwisu i okazało się że jest dobra. Ponoć są dwa gniazda (chyba) sygnału GPS. Ja sprawdzałem to po środku a drugie to z boku od strony kierowcy. Chyba jednak antena. Dysponuje ktoś rozpiską wszystkich złącz Navigations Plus?
[ Dodano: 2012-11-28, 16:14 ]
Navi poszła do serwisu i okazało się że jest dobra. Ponoć są dwa gniazda (chyba) sygnału GPS. Ja sprawdzałem to po środku a drugie to z boku od strony kierowcy. Chyba jednak antena. Dysponuje ktoś rozpiską wszystkich złącz Navigations Plus?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
ja mam u siebie antene GPS za 30-40pln z Alledrogo i wszystko smiga jak trzaDanioUK pisze:Panowie padla mi antena gps i teraz zastanawiam sie czy nie wlozyc takiej za 50 dyszek. Tylko czy ona ori antena odpowiada tylko za gps navi czy moze rowniez ma sygnal do radia???

to nie jest zwykły napęd...to
Witam. Kupiłem A8 99r radio jest z nawigacją (brak płyty) problem polega na tym że na klapie jest brak odbiornika gps , radio szumi i ciężko znaleźć stacje no i przyciskiem od tv nic się nie włącza. Czy odbiornik gps na klapie też jest odpowiedzialny za radio? Jak kupię używkę to gdzie znade przewody żeby go zamontować , no i co z tv. Dużo pytań ale mam nadzieje że ktoś mnie poinstruuje i da wskazówki jak to poskładać w całość.
antena GPS jest podlaczona kablem bezposrednio do radia ale nie ma ona raczej nic wspolnego zestacjami radiowymi. Za stacje odpowiedzialna jest osobna antena ktora masz po lewej stronie z tylu na blotniku. Jesli chodzi o TV to nie bedzie Ci odbierac jesli:
a. nie masz odbiornika TV ktory jesie zdnajduje w schowku bagaznika po lewej stronie,
b. nawet jesli masz odbiornik to jesli nie jest on Digitalny to i tak nic nie zlapiesz bo odbior analogowy wylaczyli w PL
c. masz odbiornik digitalny ale cos jest zle podlaczone
a na wstepie polecam podlaczyc kompa i sprawdzic jakie masz babole. Moze jakis bezpiecznik lub jakis przewod gdzies zasniedzialy itp...
a. nie masz odbiornika TV ktory jesie zdnajduje w schowku bagaznika po lewej stronie,
b. nawet jesli masz odbiornik to jesli nie jest on Digitalny to i tak nic nie zlapiesz bo odbior analogowy wylaczyli w PL

c. masz odbiornik digitalny ale cos jest zle podlaczone

a na wstepie polecam podlaczyc kompa i sprawdzic jakie masz babole. Moze jakis bezpiecznik lub jakis przewod gdzies zasniedzialy itp...
to nie jest zwykły napęd...to
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
No właśnie, ja też nie mam webasta ani telefonu, w tylnej szybie jest drobna siatka do ogrzewania a nie paski. Po wyciągnięciu kluczyka coś buczy w bagażniku jakby miała się antena schować ale jest na stale no chyba ,że to zamykanie klapki wlewu paliwa. Może antena przy radiu się odlaczyla bo wyskakuje kominikat połączenie z tunerem uszkodzene lub nie nawiązane. Jak wyciągnąć wnioski radio bez kluczyków? Jak to nie to będę musiał się dostać do anteny