[D2 ALL ] Końcówki wydechu po obu stronach
No ładnie się dzieje... widzę że to jest zaraźliwe :lol:robertas pisze:Dzis dopiero rozeznawalem sprawe;) powoli zbieram potrzebne mi rzeczy...
... telefon do mnie masz... więc pytaj :-Probertas pisze:musze zapytac Foss'a czy nie ma jeszcze tej termoizolacji;)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2011, 21:23 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Właśnie przeglądając Allegro http://otomoto.pl/audi-s8-okazja-C23283683.html natknąłem się na coś takiego
Wygląda przyzwoicie, nie wiem czy dobrze widzę , ale tam chyba jakiś tłumik poprzeczny jest od prawych końcówek :roll: I trochę po spartańsku wycięty otwór w zderzaku :-/
Wygląda przyzwoicie, nie wiem czy dobrze widzę , ale tam chyba jakiś tłumik poprzeczny jest od prawych końcówek :roll: I trochę po spartańsku wycięty otwór w zderzaku :-/
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Pewnie nie chciało mu się nawet zderzaka zdemontować ;-)adrian949 pisze:Co ty chcesz bardzo ładnie wyciął otwór pod wydechy!!!
No chyba masz rację, prawej puchy nie widać, za to rura łącząca jest raczej :-)robertas pisze:Nie wydaje mi sie zeby byla tam pucha...podejrzewam ze to jeden z tych typow co z jednej puchy wychodza koncówki i do prawej strony koncówki polaczone sa rura
Witam
Na forum przerabiany jest temat przeróbek wydechu w A8 i to co poczytałem to różne przeróbki są robione typu coś wywalić, coś dołozyć lub wymienić. I tak widziałem opcję całkiem wywalenia tłumika końcowego - sama rura, a w przypadku robienia podwójnego wydechu to umieszczenie dwóch tłumików po obu stronach auta co jest trochę problematyczne, lub wersja mniej profesjonalna z wylotu tłumika końcowego doprowadzenie pod zderzakiem rury na prawą stronę. A tak zastanawiam się nad innym rozwiązaniem, aby zrobić podwójny wydech. Wywalenie tłumika końcowego wiąże się z podniesieniem hałasu, a co by się stało jak by w miejscu tłumika środkowego umieścić tłumik końcowy (niekoniecznie ten oryginalny, chodzi o to by był to tłumik komorowy który by był w miarę cichy i zmieścił się w miejscu środkowego), a z tego tłumika poprowadzić rury wylotowe na obie strony auta. Nigdy czegoś takiego nie widziałem, pewnie to zły pomysł, ale dlaczego ? Co o tym myślicie ?
Na forum przerabiany jest temat przeróbek wydechu w A8 i to co poczytałem to różne przeróbki są robione typu coś wywalić, coś dołozyć lub wymienić. I tak widziałem opcję całkiem wywalenia tłumika końcowego - sama rura, a w przypadku robienia podwójnego wydechu to umieszczenie dwóch tłumików po obu stronach auta co jest trochę problematyczne, lub wersja mniej profesjonalna z wylotu tłumika końcowego doprowadzenie pod zderzakiem rury na prawą stronę. A tak zastanawiam się nad innym rozwiązaniem, aby zrobić podwójny wydech. Wywalenie tłumika końcowego wiąże się z podniesieniem hałasu, a co by się stało jak by w miejscu tłumika środkowego umieścić tłumik końcowy (niekoniecznie ten oryginalny, chodzi o to by był to tłumik komorowy który by był w miarę cichy i zmieścił się w miejscu środkowego), a z tego tłumika poprowadzić rury wylotowe na obie strony auta. Nigdy czegoś takiego nie widziałem, pewnie to zły pomysł, ale dlaczego ? Co o tym myślicie ?
Odswieze tego kotleta troche, ale musze powiedziec ze naprawde ladnie jest to u kolegi zrobione.
Nawet nie widac aby one drgaly.
Jedynie co mnie interesuje i troche czasu juz minelo wic moze kolega sie wypowie.
Czy plastik zderzaka nie przypalil sie przypadkiem?? Bo jest on wrecz przyklejony do tej dokladki od gory
Nawet nie widac aby one drgaly.
Jedynie co mnie interesuje i troche czasu juz minelo wic moze kolega sie wypowie.
Czy plastik zderzaka nie przypalil sie przypadkiem?? Bo jest on wrecz przyklejony do tej dokladki od gory
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz