[D2 95 4.2PB/LPG ] Korekta licznika
-
- Forum Audi A8
[D2 95 4.2PB/LPG ] Korekta licznika
witam jako ze w mojej a8 stuknęło mi 409000 chciałbym przebieg troszkę odmłodzić dla oka ponieważ denerwuje mnie ta 4 z przodu. da eis to zrobić vcds vag-comem albo vag k+can Commander?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2014, 01:31 przez Pirat_swidnica, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Po pierwsze czy to korekta do sprzedania czy dla siebie bo nie widze sensu by sobie odmładzać jak i tak wiemy ile to auto ma.
Jak do sprzedaży to jest to oszustwo którego osobiście nie trawie.
Kolejna sprawa to fakt iż w liczniku z początku produkcji nie jest chyba takie proste to zmienienie bo trza w kości pamięci przebiegu zmienić algorytm recznie.
U mnie tak robiono jak wymieniałem licznik na nowszy typ(98rok)
Jak do sprzedaży to jest to oszustwo którego osobiście nie trawie.
Kolejna sprawa to fakt iż w liczniku z początku produkcji nie jest chyba takie proste to zmienienie bo trza w kości pamięci przebiegu zmienić algorytm recznie.
U mnie tak robiono jak wymieniałem licznik na nowszy typ(98rok)
-
- Forum Audi A8
Apophis pisze:Jak do sprzedaży to jest to oszustwo którego osobiście nie trawie.
Jest to oszustwo, ponieważ teraz na przeglądach odpisują stan licznika i dają zaświadczenie dodatkowe, a dam sobie obciąć kilka włosów na głowie, że na każdy przegląd 2 na 4 nie zamienisz już <lipa>Pirat_swidnica pisze:nie auto nie idzie do sprzedarzy dopiero je zarejstrowalem i niemam zamiaru go sprzedawac poprostu chce zamienic 4 na 2 bo mnie oko boli jak patrze na ten przebieg i to tyle w temacie
-
- Forum Audi A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Pirat_swidnica pisze:nie auto nie idzie do sprzedarzy dopiero je zarejstrowalem i niemam zamiaru go sprzedawac poprostu chce zamienic 4 na 2 bo mnie oko boli jak patrze na ten przebieg i to tyle w temacie
Ja był bym dumny że mam auto w takim stanie z takim przebiegiem i w tak świetnej kondycji ,nawet jak by miało milion nalatane .Wiadomo ze każdy kupuje z jak najmniejszym przebiegiem w takim razie po co to zmieniać na pewno nie dla siebie .Tag że uważam to za niepotrzebną ingerencję a potencjalny klient jak będzie chciał to i tak się dowie ile auto miało nalatane wcześniej.
To chyba ja jestem jedynym chorym na głowę. Jak kupiłem R19 i po upływie pół roku jak się dowiedziałem że nie ma 120 tylko 220, to rozebrałem licznik i przekręciłem na taką cyfrę jaka powinna być. Sprzedawałem ją miała 380 i byłem dumny z tego.
Skoro teraz twierdzisz że Cie razi to zrób jak uważasz, ale czy przyznasz się do tego następnemu właścicielowi że dokonałeś takiego zabiegu?
Ja w swojej zmieniałem silnik który ma na latane niespełna 100tyś to znaczy że miałbym teraz cofać zegarek? Obecnie ma 303 ale jeśli zadzwoni ktoś i mi przedstawi dokumentację że auto ma pół bańki to wierz mi wolał bym żyć w świadomości i patrzeć z dumą na ten licznik niż oszukiwać samego siebie i innych.
Osobiście moim zdaniem takie tematy powinny być zabronione.
Skoro teraz twierdzisz że Cie razi to zrób jak uważasz, ale czy przyznasz się do tego następnemu właścicielowi że dokonałeś takiego zabiegu?
Ja w swojej zmieniałem silnik który ma na latane niespełna 100tyś to znaczy że miałbym teraz cofać zegarek? Obecnie ma 303 ale jeśli zadzwoni ktoś i mi przedstawi dokumentację że auto ma pół bańki to wierz mi wolał bym żyć w świadomości i patrzeć z dumą na ten licznik niż oszukiwać samego siebie i innych.
Osobiście moim zdaniem takie tematy powinny być zabronione.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 19:07 przez ernesto, łącznie zmieniany 1 raz.