Patrz jak bym wiedział że się nie da to bym się nie zabierał .......FOSS pisze:No coś ty... a w ASO mówią że się nie dasimon68 pisze:Wkurzało mnie że mam SDS po niemiecku a w szczególności po wczorajszej ich wygranej w piłkę, więc postanowienie zrobić update na angola...
Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
ja wkońcu pozbyłem się choinki żółtej w postaci kontrolki abs-u i trakcji, a i dolałem oleju do asb. ale bym babola walnął <jezu> , no nie wiem co mi do głowy strzeliło by na zgaszonym silniku olej sprawdzać, kiedy się zorientowałem to do skrzyni ze 2,5 litra weszło <jezu> , ale bym odj....
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....
- orkaskawina
- Super Klubowicz
co znaczy ma? bo tak się wydaje? jak półsyntetyk to co będzie?Gabriel pisze:jak to ? To przecież te auto na full syntetyku cały czas ma jezdzić <jezu>zeszedłem na full syntetyk, niech się wymyje
znalazłeś dokumenty opisujące co dokładnie jest w normie 502 00?
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
jak dobrze pamietam to w szkole mowili na lekcji im mniejsza liczba pierwsza tym lepiej na zime a druga liczba im wieksza to lepiej w lecie jedni mowią też zeby nie patrzeć na te normy, które zaleca producent jedni mowia, ze inaczej być nie moze ile ludzi tyle opini ja mam teraz w bmw 5w30 castrola nie polskiego edge long life 3 i ,mysle czy nie zmienic na motul 0w40 tylko czy to coś da w mojej ex S8 po zmianie z castrola na motula nie pali mniej oleju ale jakby lepiiej silnik chodzi
dare to be great
Daniel, także zalewam od początku Castrola i czytałem o tym, o czym wspominasz, czyli lepszej pracy silnika po przejściu na Motula. A na jakiego Motula zmieniłeś?danielos8 pisze:jak dobrze pamietam to w szkole mowili na lekcji im mniejsza liczba pierwsza tym lepiej na zime a druga liczba im wieksza to lepiej w lecie jedni mowią też zeby nie patrzeć na te normy, które zaleca producent jedni mowia, ze inaczej być nie moze ile ludzi tyle opini ja mam teraz w bmw 5w30 castrola nie polskiego edge long life 3 i ,mysle czy nie zmienic na motul 0w40 tylko czy to coś da w mojej ex S8 po zmianie z castrola na motula nie pali mniej oleju ale jakby lepiiej silnik chodzi
Bądź dobry jak chleb.
ehhh troche tego bylo podczas urlopu, wiec wymienilem:
* uszczelki pod pokrywami zaworów bo sie sączyło
* zregenerowałem sobie tylni zaciska hamulcowy i w końcu działa ręczny <hura>
* uszczelniłem wydech bo na złączkach popierdywał - czyli dwie nowe złączki
* wymieniłem pękniętą sprężynę zawieszenia przód i już w końcu cisza jest
* podłączyłem DVBT i narazie śmiga muza filmy i TV ale tylko na postoju...musze jakos te anteny ogarnąć.
* no i w końcu po prawie dwóch latach odważyłem sie sprawdzić czy mam ograniczenie prędkości do 250km/h no i wyszło na to że nie mam Pociągnąłem do 260km/h i na więcej nie starczyło czasu bo musiałem zjeżdżać z Autostrady ... no i po tym niestety nie wytrzymał mi oring przedniej prawej półosi i ciekłoooooo <tjaa> no ale 3h roboty nowy oring założony i znów sucho....
eh troche tego było i pewnie jeszcze cos wyjdzie a że jestem z tych co profilaktycznie wymieniają wszystko zamin sie posypie i koszta diametralnie wyrosną to jeszcze na dodatek podpadając mojej żonce robie to wszystko z uśmiechem na gębie ....
* uszczelki pod pokrywami zaworów bo sie sączyło
* zregenerowałem sobie tylni zaciska hamulcowy i w końcu działa ręczny <hura>
* uszczelniłem wydech bo na złączkach popierdywał - czyli dwie nowe złączki
* wymieniłem pękniętą sprężynę zawieszenia przód i już w końcu cisza jest
* podłączyłem DVBT i narazie śmiga muza filmy i TV ale tylko na postoju...musze jakos te anteny ogarnąć.
* no i w końcu po prawie dwóch latach odważyłem sie sprawdzić czy mam ograniczenie prędkości do 250km/h no i wyszło na to że nie mam Pociągnąłem do 260km/h i na więcej nie starczyło czasu bo musiałem zjeżdżać z Autostrady ... no i po tym niestety nie wytrzymał mi oring przedniej prawej półosi i ciekłoooooo <tjaa> no ale 3h roboty nowy oring założony i znów sucho....
eh troche tego było i pewnie jeszcze cos wyjdzie a że jestem z tych co profilaktycznie wymieniają wszystko zamin sie posypie i koszta diametralnie wyrosną to jeszcze na dodatek podpadając mojej żonce robie to wszystko z uśmiechem na gębie ....
to nie jest zwykły napęd...to