bo wiesz że ja tak samo jak ty miałem że po wymianie napinacza mi zawór się odzywał

masz jeszcze zaworki zwrotne pod kolektorem i pod tym puklem
w środku motoru

![]() |
![]() |
![]() |
za regeneracje glowicy jak wczesniej pisalem + nowe uszczeli + nastawnik nie z ASO (bo swinka skarbonka nie chciala dac juz 2000zl wiecej) + 1 dzwigienka/lapka komplletna z popychaczami + 4 same popychacze + nowy pasek klinowy + 1 nowa rolka prowadzaca i nie wiem juz co jeszcze bo rachube stracilem <tjaa> + robota mojego mechanika i moja (bezcenne )Marcin nie byłbym sobą gdybym nie zapytał ile Cię ta /cała operacja kosztowała? Planuję u siebie wziąć się za nastawnik. Nastawnik brałeś z aso, w jakiej cenie?łańcuch też wymieniałeś? A u Ciebie to całe zło spowodowane było tą wymianą ślizgu, czy coś innego zaważyło?
pepi masz jakis rysunek albo gdzie to sie dokladnie znajduje? duzo z tym roboty?pepi pisze:masz jeszcze zaworki zwrotne pod kolektorem i pod tym puklem
w środku motoru
ernesto, jak juz wspominalem usmiech na twarzy znow zawital jak wsiadlem do auta mimo tych wydanych 3500zl i dalej stukajacego popychacza...chce zmienic jeszcze olej na liqui moly oraz wlac tej samej firmy srodek do uciszenia popychaczy...moze cos da <niewiem>ernesto pisze:martin_rs4, Superancko ze Ci się udało teraz na spokojnie ogarniesz resztę
dzieki marekp750... 112zł to nie majątek i zawsze moge spróbować z wyminą.marekp750 pisze:Zaworki masz zaznaczone.
[url=http://images69.fotosik.pl/161/6f0a21ad64eb76e1m.jpg]Obrazek[/URL]
Moim zdaniem wymiana tych zaworków nic nie da. Chyba, że się przycinają i nie otwierają
całkowicie to wtedy mniej oleju idzie do smarowania głowicy.
Aby się nie otwierały te zawory to nieźle musiało by być szlamu w nich lub jakieś obce ciało.
Ale to ostateczność.
wiesz co..jak wspomniałem nie miałem już kasy na nowy napinacz z ASO bo miałem sporo wydatków innych, natomiast jestem niestety ryzykantem i tego nie zmienie <tjaa> tak wiec na moich doświadczeniach mogą się uczyć potomni.preston81 pisze:balbym się tego nastawnika - jak sie sprawuje ? gdzie kupiles i za ile ?