![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Szyba przednia ogrzewana
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

Kupiłem używkę w igła stanie
Dlatego pisałem, że mam ponad 2klocki w kieszeni na np opony 20". Miałem robić w aso za 3150zł już z montażem ale wariant ekonomiczny przeważył.. Następny raz jak strzeli to znowu poleci z oc sprawcy 
Ostatnio zmieniony 10 sty 2015, 13:40 przez krzychu22.p1i, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

Roboty jest trochę ale warto. Jednakże cena w aso to rozbój w biały dzień.. Zamiennika nie ma, saint gobain twierdzi, że ta grzana jest tylko na wyłączność ASO i zamiennika nie dostanie się.. Chyba, że masz kogoś pracującego w fabryce i wykupi szybę odrzuconą przy kontroli ostatecznej np z rozmazaniem bocznego czarnego sitodruku którego nie widać 
Te szyby powinny kosztować w Pr kodzie 4GM max 1,5tys.. Jest ona wtedy podwójna, fotochrom, thermovit, grzana.. To jak u nas z tłokami wyprodukowanie do nowego 1.4 tdi i kompletacji groszowe sprawy a w aso 1500zł 1szt kompletna (jest to samo co w sklepie bo wsio idzie na norymberge i wraca do nas ale drogą okrężną ale za mniejszą kasę
) 
Te szyby powinny kosztować w Pr kodzie 4GM max 1,5tys.. Jest ona wtedy podwójna, fotochrom, thermovit, grzana.. To jak u nas z tłokami wyprodukowanie do nowego 1.4 tdi i kompletacji groszowe sprawy a w aso 1500zł 1szt kompletna (jest to samo co w sklepie bo wsio idzie na norymberge i wraca do nas ale drogą okrężną ale za mniejszą kasę
-
uszek
- Super Klubowicz

ja odpusciłem przez cene, do tego nie mogłem przez ubezpieczyciela to zrobić bo szyba nie moze byc orginal a ta tylko w orginale. Poza tym nie chciałem brać używki bo to jest jak jest.
Widzę że jest ogrzewana do lifta za 350 zł ale jechać 1000 km po nia w niewiadomym stanie, eh
Widzę że jest ogrzewana do lifta za 350 zł ale jechać 1000 km po nia w niewiadomym stanie, eh
Ostatnio zmieniony 10 sty 2015, 14:35 przez uszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flash
- Forum Audi A8

Oni po prostu muszą zarobić. To czy szyba jest podgrzewana czy nie nie ma dla aso większego znaczenia. Zeszłego lata za wymianę szyby 4GK (wg. mnie bez grzania) chcieli 3200 + robocizna. Dla porównania szyba Plikingtona kosztuje bodajże 550zł. Odprysk nie był aż tak znaczny więc podziękowałem. Za namową odprowadziłem auto do speców od szyb w Kielcach, a ci za śmieszna kwotę (150zł jeśli dobrze pamiętam) uszkodzenie naprawili w taki sposób że nie potrafię ze 100% pewnością powiedzieć gdzie było.krzychu22.p1i pisze:Roboty jest trochę ale warto. Jednakże cena w aso to rozbój w biały dzień.. Zamiennika nie ma, saint gobain twierdzi, że ta grzana jest tylko na wyłączność ASO i zamiennika nie dostanie się.. Chyba, że masz kogoś pracującego w fabryce i wykupi szybę odrzuconą przy kontroli ostatecznej np z rozmazaniem bocznego czarnego sitodruku którego nie widać
Te szyby powinny kosztować w Pr kodzie 4GM max 1,5tys.. Jest ona wtedy podwójna, fotochrom, thermovit, grzana.. To jak u nas z tłokami wyprodukowanie do nowego 1.4 tdi i kompletacji groszowe sprawy a w aso 1500zł 1szt kompletna (jest to samo co w sklepie bo wsio idzie na norymberge i wraca do nas ale drogą okrężną ale za mniejszą kasę)
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

Drogo jak za zwykłą szybę.. W aso te z dopiską zielona kosztują 2000zł, natomiast ciemne powyżej 3000zł ale tu już nic nie zaskoczy..Flash pisze:Zeszłego lata za wymianę szyby 4GK (wg. mnie bez grzania) chcieli 3200 + robocizna.
Jak wcześniej pisałem, miałem już dogadane co i już. Wymiana była by w cenie szyby 4GM (3187zł - dzięki zniżkom). Szyba kwalifikowała się do wymiany miała odprysk i bąbel. Później strzał od kamyczka zza auta i poszła jak miło od samego dołu na boki.. Kupiłem taki wypełniacz na alle i pięknie zamaskowało pęknięcia, jednakże diagnosta takiej samowoli nie puści do ruchu. Lepsze 2 klocki jak 0 na koncie
+ wymiany w aso była by notatka w historii ale.... ostatni zapis był przy 158tys a ja teraz miałbym wpisane 317tys
1 moim warunkiem przy szukaniu było grzanie vsg i thermo, trafiła się podobna z grzaniem i podczerwienią (metalizowana ciemna). 2 warunkiem był stan, nie mogło być żadnego nadszczerbienia na obrzeżu (może pęknąć), brak głębokich odprysków i rozwarstwienia. Trafiłem taką ale z wysyłką wyszła 650zł.. + montaż 150złuszek pisze:Poza tym nie chciałem brać używki bo to jest jak jest.
Miałem do wyboru zielony zamiennik za jakoś 600zł z montażem jak i używkę.. Wybrałem co widać i nie żałuję.
-
uszek
- Super Klubowicz

- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

- Flash
- Forum Audi A8

Teoretycznie szybę nam taką:krzychu22.p1i pisze:Flash napisał/a:
Zeszłego lata za wymianę szyby 4GK (wg. mnie bez grzania) chcieli 3200 + robocizna.
Drogo jak za zwykłą szybę.. W aso te z dopiską zielona kosztują 2000zł, natomiast ciemne powyżej 3000zł ale tu już nic nie zaskoczy..
Windshield glass type 4GK Laminated windshield, with sunshield
Była ona już wymieniana w '07 przez aso zresztą, czy trzymali się "oryginału" nie wiem.
Wiem natomiast to że moja szyba ma kolor fioletowy, lekko metaliczny. To chyba nie z tych zielonych?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

- bazzzyl
- Super Klubowicz

- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1999
- Silnik: V6 2.8
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Niunia
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz