Podczas przejeżdżania przez garba pojawiają się dziwne stuki zawieszenie górne zostało wymienione w całości i dolne tylne wahacze oraz łączniki drążka stabilizatora razem z drążkiem i nie wiem co dalej czynić
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 06 4.2TDI ] Dziwne stuki z niewiadomo czego.
-
Mariusz-zg
- Forum Audi A8

[D3 06 4.2TDI ] Dziwne stuki z niewiadomo czego.
No więc mam problem tego typu:
Podczas przejeżdżania przez garba pojawiają się dziwne stuki zawieszenie górne zostało wymienione w całości i dolne tylne wahacze oraz łączniki drążka stabilizatora razem z drążkiem i nie wiem co dalej czynić
- Audi A8D4 4.2TDI quattro
-
michalwruszak
- Super Klubowicz

Skoro tyle elementów już wymieniłeś to pewnie maglownica stuka
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
Mariusz-zg
- Forum Audi A8

-
ernesto
Może głupie ale warte sprawdzenia. Swojego czasu walczyłem z pukaniem, nie mogłem go zlokalizować, niby wszystko ok. Zawieszenie, amortyzatory, układ kierowniczy.
Któregoś dnia podczas porządków znalazłem grzechotkę w podszybiu ( przegrodzie między komorą a kabiną )
Czasami głupota ale, czasami coś się zapomni i zostawi się podczas naprawy czegoś.
Któregoś dnia podczas porządków znalazłem grzechotkę w podszybiu ( przegrodzie między komorą a kabiną )
Czasami głupota ale, czasami coś się zapomni i zostawi się podczas naprawy czegoś.
- tutenhamon
- Super Klubowicz

-
malypg
- Forum Audi A8

Zobacz pod nadkolem pompę podciśnienia. Ja miałem w tym roku przygodę z sarną. Nie wielkie uszkodzenie ale wymieniałem błotniki i zderzak. Też walczyłem ze stukającym zawieszeniem. Wymieniłem wszystko co się da łącznie z poduszkami pod skrzynią i silnikiem, a się okazało, że przy składaniu auta blacharz nie dokręcił jakiejś pompy podciśnienia (pod lewym nadkolem) i to pukało.