[D2 97 4.2PB/LPG ] Obniżanie zawieszenia
[D2 97 4.2PB/LPG ] Obniżanie zawieszenia
pytanko czy od czegoś pasuje zawieszenie lub same spreżyny do D2 4.2 quattro 97
chciałbym obniżyc jakies 30 mm tak by prześwitów nie było
wyglada to tak w tej chwili u mnie na 19 i oponie 255/35 ( lada dzien zaprezetuje moja A w NASZYCH AUTACH )
zakładał może ktoś takie do siebie ??
http://www.allegro.pl/item1047482215_ja ... _po94.html
chciałbym obniżyc jakies 30 mm tak by prześwitów nie było
wyglada to tak w tej chwili u mnie na 19 i oponie 255/35 ( lada dzien zaprezetuje moja A w NASZYCH AUTACH )
zakładał może ktoś takie do siebie ??
http://www.allegro.pl/item1047482215_ja ... _po94.html
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 09:34 przez Konrad, łącznie zmieniany 3 razy.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Obniżałem na innych sprężynach ale też o 30mm i było całkiem przyjemnie i równo stała ósemka http://www.a8team.pl/topics15/91.htm
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
-
- Forum Audi A8
Obniżałeś całe auto, czy tylko przód? Jeśli cały samochód, to jak wygląda tył względem przodu, nie jest za nisko (widzę, ze masz LPG) ? Piszesz, że nie zmienił się komfort, a czy zmieniło się prowadzenie samochodu?WWW.VIPLIMUZYNA pisze:Ja Obniżałem, na tych jamexach wczoraj swoje auto i jest wszystko ok komfort jazdu praktycznie się nie zmienił
-
- Forum Audi A8
Ja mam cały komplet sprężyn K.A.W -60/-30 i jest git
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Wiem, że powinno być git, bo są to najczęściej polecane sprężyny na a8-freunde.com, ale...
dwie sprawy :
- moje auto nie jest do lansu, tylko codziennego użytku, więc obniżenie za duże jak dla mnie,
- cena - ok. 300euro + transport na ebay.de, nie wiem, czy w PL są dostępne,
- trzeba zastosować inne amortyzatory, nie wierzę, że fabryczne z przodu działają sensownie 6cm poniżej dedykowanego zakresu pracy
dwie sprawy :
- moje auto nie jest do lansu, tylko codziennego użytku, więc obniżenie za duże jak dla mnie,
- cena - ok. 300euro + transport na ebay.de, nie wiem, czy w PL są dostępne,
- trzeba zastosować inne amortyzatory, nie wierzę, że fabryczne z przodu działają sensownie 6cm poniżej dedykowanego zakresu pracy
Też mam jamexy (przód)... kupiłem rok temu, bo nie mogłem znaleźć zawieszenia od S8.
Po założeniu praktycznie brak różnicy w komforcie, natomiast prowadzenie lepsze (nie buja, nie nurkuje i nie wychyla się na zakrętach) auto się wyrównało. W międzyczasie kupiłem zawieszenie kpl. od S8, ale chyba nie będę wrzucał, bo naprawdę fajnie się jeździ na jamexach.
Po założeniu praktycznie brak różnicy w komforcie, natomiast prowadzenie lepsze (nie buja, nie nurkuje i nie wychyla się na zakrętach) auto się wyrównało. W międzyczasie kupiłem zawieszenie kpl. od S8, ale chyba nie będę wrzucał, bo naprawdę fajnie się jeździ na jamexach.
artekk, no u mnie to był koszt jakiś 900zł, ale wtedy Euro było po 3.20 więc teraz na pewno są droższe. I przy nich jest TUV na którym jest napisane, że sprężyny do stosowania z oryginalnymi amorkami więc tak jeżdżę, na razie jest oki, jak padną to kupię Bilsteiny B6.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6