![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?
Witam. Chciałem Was podpytać o pewną rzecz. Oczywiście odnośnie 1s stukania nastawnika po dłuższym postoju. Dotyczy mnie ten problem, ale już nie raz wspominałem i wnikałem w tym temacie, bardzo długo z tym już jeżdżę (2 lata). Ostatnio jednak zauważyłem dość znaczącą zależność. Otóż jak mam oleju tak do pół bagnety problem występuje, ale gdy tylko doleję tak na ponad 3/4 miarki nie ma żadnego problemu. Nic nie stuka nawet po długim postoju na sporych mrozach <niewiem> W jakimś stopniu wyklucza to nastawnik, bo problem chyba tkwi gdzieś indziej. Ktoś coś podsunie, co warto sprawdzić.pozdro
To ja chyba u siebie tez z ciekawości doleję i zobacze jak bedzie
może przypadkiem odkryłeś złoty środek na tą powszechną dolegliwość 

Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, 21:17 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to
martin_rs4, Wiesz Marcin, złoty środek to pewnie nie będzie, bo coś musi być na rzeczy, ale dobrze jest wiedzieć co zrobić żeby tego cholerstwa nie słyszeć
pepi, a nie jest tak, że smok w momencie rozruchu zaciąga większą ilość oleju, tak, aby wszystko powypełniać i na starcie odbiera górze pewną ilość oleju, która potrzebna jest do wypełnienia tych nastawników, a jak jest więcej oleum to dochodzi wszędzie równomiernie. na chłopski rozum wzięte

pepi, a nie jest tak, że smok w momencie rozruchu zaciąga większą ilość oleju, tak, aby wszystko powypełniać i na starcie odbiera górze pewną ilość oleju, która potrzebna jest do wypełnienia tych nastawników, a jak jest więcej oleum to dochodzi wszędzie równomiernie. na chłopski rozum wzięte