części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

D2 lift czy przed lift? Oto jest pytanie!

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 18 lut 2015, 12:38

FOSS pisze:Jakie identyczne?... podobne ale nie identyczne..... przed-lift to jeszcze te klawisze jak z dużego biurowego kalkulatora rodem z A6C4 czy B80.... fuj..... środek po-lifta dużo ładniejszy.
Stawiając obok siebie D2 przed-liftem oraz BMW E38 i MB S-klasse W140 to D2 środkiem średnio z nimi konkuruje.... tzn. jest równie brzydkie z tymi klawiszami "od biurowego kalkulatora" - po-lift swoim środkiem E38 i W140 bije na całej linii, wygląda dużo młodziej i dużo nowocześniej niż konkurencja.
Niby o gustach się nie powinno dyskutować, ale jak dla mnie to akurat zarówno D2 preFL jak i E38 biją na głowę stylistyką wewnętrzną jak i zewnętrzną W140. Ten ostatni to pod tym względem archaizm z lat 80-tych z przyciskami, pokrętłami, kierownicą i licznikiem rodem z W201/W124.
Four rings to rule them all

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 18 lut 2015, 17:44

Foss ma dużo racji ... nowoczesne spojrzenie , jednak dla mnie Rubinowe podświetlanie Pre FL ,praktycznie bezawaryjny ABZ , pancerna CML 20 -to letniego auta wzbudza u mnie podziw . Dla tego dalej jeżdżę tym egzemplarzem to już będzie 7-dmy rok . Apophis <okioki> Trzymam twoją stronę , to chyba sentyment do tego modelu. ;)

Gość

Post autor: Gość » 18 lut 2015, 17:58

gtfan, Ubolewam bardzo nad stylistyka wnętrza merców-szczegolnie kokpit który się zaczął zmieniac na + w drugiej połowie lat '90 a zarazem ładniejsze merce zaczely sie sypać bo je rdza pożerała....
tutenhamon, Krótko i na temat-ja już 6 rok ze swoją :)

adrian949

Post autor: adrian949 » 18 lut 2015, 19:02

Mi też bardziej się podoba lift :]

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 18 lut 2015, 20:47

Apophis pisze:Lifty sa po to co by zwiekszyć lub utrzymać sprzedaż danego auta nie wywalając jednocześnie wielkiej kasy na nowy model :P
...i poprawić/udoskonalić błędy pierwotnej wersji :p

Oda modele wyglądem zewnętrznym niewiele się różnią ale wewnątrz to już przepaść. PreFL to po prostu auto z początku lat 90-tych, popieram FOSS-a i "klawisze od kalkulatora" ...natomiast FL ma znacznie nowocześniejszą, przyjazną dla oka stylistykę, wyprzedził konkurencję o klika lat.

A najlepsze te głupie gadanie o podświetleniu <tjaa> ...przecież to można jednym ruchem ściemnić lub po prostu wyciągnąć kabelek! :D

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 18 lut 2015, 20:51

co do srodka preFL tego zwyczajnego np. z 95roku i tapczanami to tez mi sie nie podobało
Ale przeciez mozna mieć srodek praktycznie Lifta ale z zewnatrz prefl tak jak mialem i jest perfekt :D
Ktos tam napisał , ze prefl ma mała mordee.... a ja własnie niechcialem lifta bo mi sie jakis wezszy wydawal przod przez te xenony plus haha i wolalem starsza z soczewką. Lub lifta na soczewce jak Sebos miał <kocham>
dare to be great

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 18 lut 2015, 20:52

Niestety ale na FL już zaczęto oszczędzać. Kto rozbierał D2 pre-FL i FL wie o czym mówię (po samych głupich wiązkach widać).
Osobiście wewnątrz FL bardziej mi się podoba, ale z zewnątrz wole pre-FL (może pomijając klamki i przednie kierunkowskazy (nie ma clearów (chociaż był ktoś na forum kto sobie zrobił, ale nie miałbym nerwów do takiej polerki :D )) i dołożenie dołu zderzaka od FL.
Black Cars Matters

ernesto

Post autor: ernesto » 18 lut 2015, 22:54

martin_rs4 pisze:a mi tam sie tak chionka w srodku bardzo podoba :) jak mialem A4 PreFl to sobie zrobilem na FL z radiem Symphony i kratkami od FL itp i tak to wygladalo:
choinka musi byc :D
:D :D :D
nie mogę się powstrzymać :P

Obrazek

Pełne oświetlenie jest zajefajowe :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl