części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
JIMM

Post autor: JIMM » 26 lut 2015, 18:37

Niunia dostała nowe wycieraczki i czyszczenie z pastowaniem skórki na fotelikach <kocham>

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 27 lut 2015, 10:11

niestety padl modul zaplonu , dzis rano dotarly nowe, autko zyje :) moja loszka po dwoch dniach znowu aksamitnie zagadała i zaczyna mnie prowokować bulgotem 8 garczkow :) ,
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 27 lut 2015, 11:02

Obrazek

Progress z hamulcami jest na 100% :)
Wczoraj doszły jeszcze nowe tarcze na przód wiec w gruncie rzeczy wszystkie podzespoły są nowe :)

JIMM

Post autor: JIMM » 28 lut 2015, 21:28

Dwunastka, dostała dzisiaj 2 x K&N Performance Air Filters made in USA <kwiatek> , tak aby na wiosne dobrze serducho dychało. :]

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 28 lut 2015, 22:57

a ja wymieniłem wkońcu całe półosie z tyłu, i tu podziękowania dla adrian949. drgania prawie zniknęły całkowicie :D . stare były tak styrane że nawet frez na półosi się wyrobił <jezu>
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....

ernesto

Post autor: ernesto » 28 lut 2015, 23:41

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wypucowałem dziś lato :D

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 01 mar 2015, 07:34

Wymieniłem górny wahacz w 30 minut.
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 01 mar 2015, 11:09

Erni zapodajesz juz letni setup ? Ja sie jeszcze waham, ale chyba po powrocie do domu wkladam zawieche od S8 i nowe fele :D
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 01 mar 2015, 12:32

Ja na spocika za 2 tyg tez juz chce letni setup mieć :) Erni ktos ci spaprał malowanie tych felg-są skrecane i fajnie by było miec błyszczący rancik.

ernesto

Post autor: ernesto » 01 mar 2015, 13:25

Marcin w przyszłym tygodniu odbieram autko od gazownika i wpada lato już :)

shultz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: shultz » 05 mar 2015, 10:03

wymieniłem wszystkie cewki. i tu ciekawostka - kupowałem beru. na półce były 2, więc wziąłem i było ok, fajki normalne. przyszło kolejne 6 i fajki o 2cm krótsze. zamówienie w drugim miejscu - znowu krótsze... beru umywa ręce, musiałem kupić 6 nowych fajek:/ na tych krótkich starte ostatnie 3 cyfry numeru, ciężko nawet ustalić z czego to:/ jak wrócę do domu, zadzwonię do beru w szkoplandii i zapytam wtf.

VIGO
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: VIGO » 05 mar 2015, 21:18

Wymieniony rozrząd (wszystkie rolki, napinacze, pasek, pompa wody, termostat), rolki i pasek wielorowkowy, dziurawa rurka EGR. Własnymi rączkami rozrząd :P Pierwszy raz w życiu wymieniałem w V8. Mała chodzi aż miło. Spadło spalanie z 14 do ok. 11L :D Zagrzewa się do 90stop. w ok. 4km a wcześniej 25km czasami było mało. Naprawiłem też spryskiwacze - leją teraz pięknie bo od kupna nie działały w ogóle.
Zdradzę że 13 lutego w piątek lekko się przykleiłem do renault. Wymieniłem pas z chłodnicami, okulary, grill, maska lekko wyklepana i zderzak lekko poklejony. Jeszcze delikatne lakierowanie i będzie jak nówka. Trafiłem idealnie w środek chłodnicy. Niby kilka rzeczy wymieniłem ale nic więcej nie uszkodzone. Uratowało mnie to że trafiłem środkiem. Lalunia już wygląda bosko. Poniesione koszty ok. 6500zł. Kupie jej na lato ładne alumki i będzie się cieszyć moja mała <kocham> Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Rób w życiu to na co masz ochotę a żyć będziesz szczęśliwie ...

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 05 mar 2015, 21:24

ja dzis na razie wymienilem tylko olej w silniku i probowalem ratowac drugi nastawnik...bezskutecznie :(

jutro wkladam zawieche od Esy robie plukanko ukladu wspomagania...

aaa moglym zostac blacharzem :D ustawilem dzis tez caly przod, tak ze zdezrak, lapmy, listwy, maska itp wszystko ladnie spasowane :D
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
Szopen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Szopen » 06 mar 2015, 21:26

Niedawno zrobiłem rozrząd a dziś odebrałem auto po wymianie klocków przód- tył, tulei tył (LEM), wahaczy do regulacji zbieżności, końcówek przód (LEM) i jeszcze jakiejś pierdoły. Zrobiona zbieżność i geometria auto prowadzi się teraz jak po sznurku :) Nic nie puka nic nie stuka :)
No quattro no fun ;)

ernesto

Post autor: ernesto » 07 mar 2015, 15:19

Lato zapodane :D :D :D rozpoczynam sezon :D letni :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl