Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
- stillbadboy
- Super Klubowicz
wymieniłem wszystkie cewki. i tu ciekawostka - kupowałem beru. na półce były 2, więc wziąłem i było ok, fajki normalne. przyszło kolejne 6 i fajki o 2cm krótsze. zamówienie w drugim miejscu - znowu krótsze... beru umywa ręce, musiałem kupić 6 nowych fajek:/ na tych krótkich starte ostatnie 3 cyfry numeru, ciężko nawet ustalić z czego to:/ jak wrócę do domu, zadzwonię do beru w szkoplandii i zapytam wtf.
Wymieniony rozrząd (wszystkie rolki, napinacze, pasek, pompa wody, termostat), rolki i pasek wielorowkowy, dziurawa rurka EGR. Własnymi rączkami rozrząd Pierwszy raz w życiu wymieniałem w V8. Mała chodzi aż miło. Spadło spalanie z 14 do ok. 11L Zagrzewa się do 90stop. w ok. 4km a wcześniej 25km czasami było mało. Naprawiłem też spryskiwacze - leją teraz pięknie bo od kupna nie działały w ogóle.
Zdradzę że 13 lutego w piątek lekko się przykleiłem do renault. Wymieniłem pas z chłodnicami, okulary, grill, maska lekko wyklepana i zderzak lekko poklejony. Jeszcze delikatne lakierowanie i będzie jak nówka. Trafiłem idealnie w środek chłodnicy. Niby kilka rzeczy wymieniłem ale nic więcej nie uszkodzone. Uratowało mnie to że trafiłem środkiem. Lalunia już wygląda bosko. Poniesione koszty ok. 6500zł. Kupie jej na lato ładne alumki i będzie się cieszyć moja mała
Zdradzę że 13 lutego w piątek lekko się przykleiłem do renault. Wymieniłem pas z chłodnicami, okulary, grill, maska lekko wyklepana i zderzak lekko poklejony. Jeszcze delikatne lakierowanie i będzie jak nówka. Trafiłem idealnie w środek chłodnicy. Niby kilka rzeczy wymieniłem ale nic więcej nie uszkodzone. Uratowało mnie to że trafiłem środkiem. Lalunia już wygląda bosko. Poniesione koszty ok. 6500zł. Kupie jej na lato ładne alumki i będzie się cieszyć moja mała
Rób w życiu to na co masz ochotę a żyć będziesz szczęśliwie ...
ja dzis na razie wymienilem tylko olej w silniku i probowalem ratowac drugi nastawnik...bezskutecznie
jutro wkladam zawieche od Esy robie plukanko ukladu wspomagania...
aaa moglym zostac blacharzem ustawilem dzis tez caly przod, tak ze zdezrak, lapmy, listwy, maska itp wszystko ladnie spasowane
jutro wkladam zawieche od Esy robie plukanko ukladu wspomagania...
aaa moglym zostac blacharzem ustawilem dzis tez caly przod, tak ze zdezrak, lapmy, listwy, maska itp wszystko ladnie spasowane
to nie jest zwykły napęd...to