części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Zabrany dowód jaki mandat od policji ? motocykliści

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Motostacja

Post autor: Motostacja » 23 mar 2015, 00:55

Gabriel pisze:
raftor pisze:Wie ktoś może do kogo można pisać odwołanie? do komendanta ?
Mandat przyjąłeś? Podpisałeś? Bo jeżeli tak to szkoda pisać odwołań, bo własnoręcznym podpisem potwierdziłeś że przypuszczenia policjantów są słuszne i zgadzasz się z nimi jak i nałożona karą.
niestety masz racje

następnym razem jak nie będą mieli sprzętu to odmowie mandatu

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 23 mar 2015, 07:36

Dokładnie tak zrób.
Tylko policja wykorzystuje naiwność ludzi. A kiedy odmówisz, wtedy przyjedzie patrol z przyrządem pomiarowym. Dostaniesz mandat, dowód zabiorą i zakaz dalszej jazdy tym pojazdem.

Gość

Post autor: Gość » 23 mar 2015, 07:57

Niekoniecznie zaraz przyjadą specjaliści a jak już to niekoniecznie zaraz zakażą. DR moga zabrać czy się zgodzisz czy nie i nie musi to iśc w parze z mandatem. CO do samego mandatu przysługuje odwołanie jak od każdej decyzji administracyjnej.

RadMon
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: RadMon » 24 mar 2015, 22:28

przy każdej kontroli masz trzy opcje o których w 50% decyduje policjant/tka, a drugie 50% kierujący.. mandat, pouczenie, wniosek do sadu..
jeśli decyzja pada na mandat masz prawo do odmowy przyjęcia i wtedy zostaje skierowany wniosek do sadu o ukaranie (czyli 50/50), a tam możesz dochodzi i udowadniać swoje racje.. jeżeli argumenty będą dobre/ wystarczające to nie zostaniesz ukarany, jeżeli słabe to wiadomo - wydatek...
jeśli chodzi o głośny wydech to musi zrobić pomiar no bo na podstawie czego stwierdził ze jest za głośny ?? równie dobrze mógłby stwierdzić ze wydech jest za głośny w porche, lambo, merc sls amg, itd itd - a wiec odmowa przyjęcia = wniosek do sadu..
xenon no to już wygląda inaczej.. nie wiem jak to jest w przypadku motoru ale w aucie jeżeli jest założony ksenon to musi być auto-poziomowanie + spryski lamp, a dla bardziej konkretnych i szczegółowych jeszcze odpowiednie oznaczenie na lampach (homologacja).. soczewka w lampie nie oznacza xenonu ani przyzwolenia na xenon..
to ze spryska na lampach nic nie zmieniają to jedno, a wymogi/przepisy to drugie i nie jest to wymysł policji...
zabranie dowodu nie łączy się z wystawieniem mandatu, ale możne..
co do zwrotu kasy za ponowne badanie to pierwsze słyszę.. nie wiem gdzie Ty takie coś wyczytałeś i z wielka chęcią się dowiem..

Motostacja

Post autor: Motostacja » 24 mar 2015, 22:54

RadMon pisze:co do zwrotu kasy za ponowne badanie to pierwsze słyszę.. nie wiem gdzie Ty takie coś wyczytałeś i z wielka chęcią się dowiem..

no wyczytałem na forum , weźmy na logike daje zabiera mi Dowód pojazdu bo wydaje mu sie ze mam xenon i za głośny wydech tylko na podstawie widzi mi sie bo tak było , zatem jade na SKP wychodzi ze jest wszystko ok , czyli co? poniosłem niepotrzebne koszta związane z przeglądem jak i mandat w wysokości 50zł łacznie 90zł

mówie o takiej sytuacji

bo idąc takim tokiem myślenia jak zatrzyma policjant jakieś auto to może zabrać dowód bo światła świeca nie tak szyby za ciemne xenon chyba nie oryginalny , wydech chyba za głośny

no bez jaj to sie kupy nie trzyma tak to oni za wszystko mogą nękać i robić co im sie żywnie podoba

wiem teraz jedno że sie sfrajerowałem przyjmując mandat i następnym razem rzuce frajerom papiery z SKP a jak bedą chcieli dać mi mandat albo skierować na SKP to wezme ich dane i napisze skargę o nękanie

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 25 mar 2015, 19:06

raftor pisze:no bez jaj to sie kupy nie trzyma tak to oni za wszystko mogą nękać i robić co im sie żywnie podoba
To nie wiesz, że Polska kraj policyjny i na każdego sie znajdzie paragraf ?
Black Cars Matters

Motostacja

Post autor: Motostacja » 28 mar 2015, 16:44

dice111 pisze:
raftor pisze:no bez jaj to sie kupy nie trzyma tak to oni za wszystko mogą nękać i robić co im sie żywnie podoba
To nie wiesz, że Polska kraj policyjny i na każdego sie znajdzie paragraf ?
niestety coraz czesciej odczuwam to na sobie :<

Inter32
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Inter32 » 29 mar 2015, 23:19

dziś w radiu mówili że jakiś policjant odszedł bo miał dość wyrabiania tych policyjnych statystyk i norm oczywiście policja mówi że coś takiego nie istnieje i zakładają mu sprawę, policja to fikcja w tych czasach, u nas sami sobie mandat pisali żeby normę wyrobić

Gość

Post autor: Gość » 30 mar 2015, 08:55

Cos w tym jest bo takie zachodnie sąsiady zadnych norm nie wyrabiają i to da sie bardzo odczuc mimo ze jakos cudownie lepiej pod wzgledem wypadkow,pijakow itp nie maja od nas. Statystyki nie kreca i jest jak jest.

JIMM

Post autor: JIMM » 31 mar 2015, 20:09

Inter32 pisze:dziś w radiu mówili że jakiś policjant odszedł bo miał dość wyrabiania tych policyjnych statystyk i norm oczywiście policja mówi że coś takiego nie istnieje i zakładają mu sprawę, policja to fikcja w tych czasach, u nas sami sobie mandat pisali żeby normę wyrobić
Kolego, dlaczego nie zapytasz o swoje rozterki i mandaty Policjantów bedących na naszym forum, jest wśród nas kilku Stróżów Prawa, a jak nie chcesz mieć problemów z Prawem lub je skutecznie obchodzić to nie czytaj internetu czy też ukierunkowanych, spreparowanych sytuacji, rozczarowanych lub sfrustrowanych osobistosci. W ręke LEX....ustawy i rozporządzenia ....a w każdym zakresie i poziomie będziesz przygotowany.
PS.Nieznajomość Prawa szkodzi i nie zwalnia z odpowiedzialności ;)

Inter32
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Inter32 » 02 kwie 2015, 23:26

o co Ci chodzi?

Motostacja

Post autor: Motostacja » 03 kwie 2015, 17:33

Ja to powiem krótko przez to jak policja działa nie mam do nich ani szacunku ani zaufania , mógłbym przytoczyć dziesiątki sytuacji z mojego życia bądź znajomych gdzie policja daje D... po całości bo najzwyczajniej w świecie im sie nie chce i idą na łatwizne.

JIMM

Post autor: JIMM » 03 kwie 2015, 20:43

Inter32 pisze:o co Ci chodzi?
O nic Kolego, po prostu wyraziłem swój pogląd, Prawo obowiazuje Policję w takim samym stopniu jak nas, wiec do dzieła... :]

[ Dodano: 2015-04-03, 20:51 ]
raftor pisze:przez to jak policja działa nie mam do nich ani szacunku ani zaufania
To są ludzie tacy jak my, nie roboty, maszyny, każdy jest inny i ma swoje życie, "nikt się jeszcze taki nie narodził aby wszystkim dogodził" dotyczy to zapewne każdego rodzaju pracy, zajęcia czy zespołu, nawet w naszej piłkarskiej 11-tce nie wszyskie Osobistości są Lewandowskim ;)

Motostacja

Post autor: Motostacja » 03 kwie 2015, 22:45

JIMM pisze:
Inter32 pisze:o co Ci chodzi?
O nic Kolego, po prostu wyraziłem swój pogląd, Prawo obowiazuje Policję w takim samym stopniu jak nas, wiec do dzieła... :]

[ Dodano: 2015-04-03, 20:51 ]
raftor pisze:przez to jak policja działa nie mam do nich ani szacunku ani zaufania
To są ludzie tacy jak my, nie roboty, maszyny, każdy jest inny i ma swoje życie, "nikt się jeszcze taki nie narodził aby wszystkim dogodził" dotyczy to zapewne każdego rodzaju pracy, zajęcia czy zespołu, nawet w naszej piłkarskiej 11-tce nie wszyskie Osobistości są Lewandowskim ;)
lekarza tez będziesz usprawiedliwiał jak popełni błąd np z lenistwa, zła diagnioza i przez to ktoś z Twojej rodziny bedzie poszkodowany ciężko chory ? przecież to tylko człowiek :)

wiec proszę Cie nie usprawiedliwiaj lenistwa , ja cały czas powtarzam jak sie ktoś za coś zabiera to niech robi to dobrze albo wcale

Dawno temu miałem włamanie i dewastacje domku wczasowego , doskonale bylo wiadomo kto to zrobił ale policja nawet nie kiwnęła palcem żeby zainteresować sie sprawą odrazu sprawa umorzona powinni wpisać "z powodu lenistwa policji" ale oczywiście było z braku dowodów choć takie były jak byk. Przez takie lekceważenie spraw powiększa sie patologia bo ludzie czuja sie bezkarnie .

Takich przykładów z autopsji mam tyle ze mógłbym napisać książkę , i równie wiele takich gdzie policja działa perfekcyjnie czyli np moja sytuacja zabieranie dowodu za "przypuszczenie" za głośnego wydechu i światła xenonowego nabijanie kasy i tyle , czy ja komuś krzywdę zrobiłem tym ?

Wiem ze opisałem różne komórki śledczych i drogówkę ale to tylko świadczy o tym że polska policja jest do D.... w całej rozciągłości

JIMM

Post autor: JIMM » 03 kwie 2015, 22:52

raftor pisze:przecież to tylko człowiek
dokładnie tak :)

[ Dodano: 2015-04-03, 22:58 ]
raftor pisze:o tym że polska policja jest do D.... w całej rozciągłości
to akurat twoje doświadczenie, ale zaręczam ci ,że gdy będziesz szedl z rodziną...i ktoś ci da "pysk" pierwszy bedziesz krzyczał "Policja!!!"...to tak na marginesie nikogo nie osądzając i posądzając. Spróbuj być po prostu sprytniejszy, jakkolwiek to rozumiesz.
To tylko moje odczucie i spostrzeżenie....błędy lekarza też się zdarzają a i Policjant czy Żołnierz zastrzeli kogoś przez przypadek...takie życie <niewiem>

[ Dodano: 2015-04-03, 23:01 ]
raftor pisze:Takich przykładów z autopsji mam tyle ze mógłbym napisać książkę
a to akurat zabrzmiało, jakbyś miał totalnego pecha lub był recydywistą :D .Przepraszam jesli uraziłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl