![]() |
![]() |
![]() |
A8 d3 4.2 MPI by Korton
-
- Super Klubowicz
Wybaczcie mój błąd
Kiedyś tak ustawiałem w pewnym aucie i bylo ok

Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Super Klubowicz
Dzis wymienilem pompe paliwa (glowna) i to juz drugi raz. Ta uzywka co kupilem wczesniej (tu na forum, niby ze sprawnego anglika) cos nie tak byla i na pomiarze cisnienia paliwa (mierzone w miejscu filtra paliwa) wyszlo 1.4 bara zamiast 4. Teraz weszla nowa i nareszcie jest ok. Calosc zajela mi 3 godziny, moge wymieniac teraz pompy hurtowo 

-
- Super Klubowicz
Kilka dni temu dostalem w szybie kamyczkiem jakims, zrobil sie pajaczek. Dzis wymienilem szybe (z ubezpieczenia), zalozyli mi Saint-Gobain. Jedynie co widze, to rozni sie od oryginalu ktory mialem zaciemnieniem gornego pasa przeciwslonecznego. Oryginal byl duzo ciemniejszy, z zewnatrz wygladaja tak samo, ale od srodka ta co mi zalozyli ma sporo jasniejszy pas zaciemnienia.
- Lukas134
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Ladna nie byla, ale bez tragedii, miala ze dwa obicia od kamieni, pod swiatlo widac bylo delikatnie ryski, ale teraz to jest malinaLukas134 pisze:Korton, ale z nową będzie lepiej wszystko widaćchyba, że miałeś ładną ja mam swoją poobijaną od kamyczków i też mam 2 takie większe obicia i czekam aż pójdzie i też bym wymienił
bo w nocy mocno się odbija

-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Pech, chcialem otworzyc maske by skontrolowac plyny przed dluzsza podroza i pociagnalem wajche i cos puscilo i lata luzno. Rozebralem, pociagnalem linke i wychodzi luzno. Na razie maski nie moge otworzyc, na dniach proba walki, mam nadzieje ze gdzies sie urwalo po drodze do czarnej skrzyneczki (rozgalezienia na 2 linki do zamkow) i uda mi sie to otworzyc przez zdjete lewe nadkole. Ehh...bylo kiedys zrobic sobie awaryjne otwieranie na jakis sznurkach zaczepionych bezposrednio do zamka.
Poczytalem forum i kilka takich przypadkow juz bylo, wiec cos na rzeczy.
Poczytalem forum i kilka takich przypadkow juz bylo, wiec cos na rzeczy.
- mkbewe
- Super Klubowicz
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
To samo miałem w czwartek . Nadkole do zdjęcia , drut pół metra wygięty w literę L i latarka . Otwierasz czarną skrzyneczkę i drutem trzeba trafić w rozgałęzienie . Ciągnij ( źle mi się to kojarzy bo mowa o drucie ale inaczej opisać tego się nie da <jezyk> ) i powinno być po problemie .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
-
- Super Klubowicz
Odblysniki tu http://regeneracja-hc.com/ zamawialem, po odeslaniu swoich zwrot kaucji. Reflektora nie trzeba rozklejac, wszystko idzie zrobic od "tylu"mkbewe pisze:Korton, wracając do twojej roboty z reflektorami.
Gdzie zamawiałeś odbłyśniki i jak przebiega sprawwa z wymianą ?? bo z tego co wiem to rozklejenie lampy z D3 nie jest proste, da się to jakoś wyciągnąć od tyłu ??

-
- Super Klubowicz
Bede dzialal, tylko w jakis czreropak browca musze sie zaopatrzyc i zaszyje sie w garazu do nocypioter pisze:To samo miałem w czwartek . Nadkole do zdjęcia , drut pół metra wygięty w literę L i latarka . Otwierasz czarną skrzyneczkę i drutem trzeba trafić w rozgałęzienie . Ciągnij ( źle mi się to kojarzy bo mowa o drucie ale inaczej opisać tego się nie da <jezyk> ) i powinno być po problemie .