A8 d3 4.2 MPI by Korton
-
- Super Klubowicz
Wybaczcie mój błąd Kiedyś tak ustawiałem w pewnym aucie i bylo ok
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Dzis wymienilem pompe paliwa (glowna) i to juz drugi raz. Ta uzywka co kupilem wczesniej (tu na forum, niby ze sprawnego anglika) cos nie tak byla i na pomiarze cisnienia paliwa (mierzone w miejscu filtra paliwa) wyszlo 1.4 bara zamiast 4. Teraz weszla nowa i nareszcie jest ok. Calosc zajela mi 3 godziny, moge wymieniac teraz pompy hurtowo
Kilka dni temu dostalem w szybie kamyczkiem jakims, zrobil sie pajaczek. Dzis wymienilem szybe (z ubezpieczenia), zalozyli mi Saint-Gobain. Jedynie co widze, to rozni sie od oryginalu ktory mialem zaciemnieniem gornego pasa przeciwslonecznego. Oryginal byl duzo ciemniejszy, z zewnatrz wygladaja tak samo, ale od srodka ta co mi zalozyli ma sporo jasniejszy pas zaciemnienia.
Korton, ale z nową będzie lepiej wszystko widać chyba, że miałeś ładną ja mam swoją poobijaną od kamyczków i też mam 2 takie większe obicia i czekam aż pójdzie i też bym wymienił bo w nocy mocno się odbija
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Ladna nie byla, ale bez tragedii, miala ze dwa obicia od kamieni, pod swiatlo widac bylo delikatnie ryski, ale teraz to jest malina Z tym pasem przyciemniajacym to chyba zostawie temat, teraz moze i bedzie lepiej spogladac na sygnalizacje swietlna, bo poprzednio ten pas bardzo mocno przyciemnial i slabo bylo widac.Lukas134 pisze:Korton, ale z nową będzie lepiej wszystko widać chyba, że miałeś ładną ja mam swoją poobijaną od kamyczków i też mam 2 takie większe obicia i czekam aż pójdzie i też bym wymienił bo w nocy mocno się odbija
Fajne tereny 😉 na glebie sie tam nie pojeździ ?😄
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Pech, chcialem otworzyc maske by skontrolowac plyny przed dluzsza podroza i pociagnalem wajche i cos puscilo i lata luzno. Rozebralem, pociagnalem linke i wychodzi luzno. Na razie maski nie moge otworzyc, na dniach proba walki, mam nadzieje ze gdzies sie urwalo po drodze do czarnej skrzyneczki (rozgalezienia na 2 linki do zamkow) i uda mi sie to otworzyc przez zdjete lewe nadkole. Ehh...bylo kiedys zrobic sobie awaryjne otwieranie na jakis sznurkach zaczepionych bezposrednio do zamka.
Poczytalem forum i kilka takich przypadkow juz bylo, wiec cos na rzeczy.
Poczytalem forum i kilka takich przypadkow juz bylo, wiec cos na rzeczy.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
To samo miałem w czwartek . Nadkole do zdjęcia , drut pół metra wygięty w literę L i latarka . Otwierasz czarną skrzyneczkę i drutem trzeba trafić w rozgałęzienie . Ciągnij ( źle mi się to kojarzy bo mowa o drucie ale inaczej opisać tego się nie da <jezyk> ) i powinno być po problemie .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Odblysniki tu http://regeneracja-hc.com/ zamawialem, po odeslaniu swoich zwrot kaucji. Reflektora nie trzeba rozklejac, wszystko idzie zrobic od "tylu" jedyne co to nie da rady wlozyc calego odblysnika z soczewka, najpierw odblysnik, pozniej stelaz z soczewka i srodku skrecenie. Troche gimnastyki i idzie to zrobic. Podobnie jak tu:mkbewe pisze:Korton, wracając do twojej roboty z reflektorami.
Gdzie zamawiałeś odbłyśniki i jak przebiega sprawwa z wymianą ?? bo z tego co wiem to rozklejenie lampy z D3 nie jest proste, da się to jakoś wyciągnąć od tyłu ??
Bede dzialal, tylko w jakis czreropak browca musze sie zaopatrzyc i zaszyje sie w garazu do nocypioter pisze:To samo miałem w czwartek . Nadkole do zdjęcia , drut pół metra wygięty w literę L i latarka . Otwierasz czarną skrzyneczkę i drutem trzeba trafić w rozgałęzienie . Ciągnij ( źle mi się to kojarzy bo mowa o drucie ale inaczej opisać tego się nie da <jezyk> ) i powinno być po problemie .