[D2 96 4.2PB ] Pęknięty pasek rozrządu?
- tutenhamon
- Super Klubowicz
No a ja dziś zrzuciłem lewą głowice i generalnie masakra.
Trzy zawory skrzywione (bez tragedii) a jeden się rozleciał i rozdupcył co się dało.
Odwiedziłem dwie szlifiernie. I obie bez zastanowienia odparły że bez tragedii, do opanowania niewielkim kosztem.
Ale jak by tego było mało to odłamany zawór przerysował gładź cylindra ;(
Myślę że rysy (2szt) są zbyt głębokie, bo czuć je pod palcem i dyskwalifikują ten motor.
Masakra bo jakiś czas temu powymieniałem w nim wszystkie pierścienie.
Trzy zawory skrzywione (bez tragedii) a jeden się rozleciał i rozdupcył co się dało.
Odwiedziłem dwie szlifiernie. I obie bez zastanowienia odparły że bez tragedii, do opanowania niewielkim kosztem.
Ale jak by tego było mało to odłamany zawór przerysował gładź cylindra ;(
Myślę że rysy (2szt) są zbyt głębokie, bo czuć je pod palcem i dyskwalifikują ten motor.
Masakra bo jakiś czas temu powymieniałem w nim wszystkie pierścienie.
No właśnie wydaje mi się że pasek to było następstwo "grzybka". A jużzdązyliśmy zbluzgać producenta paska.
Tulejowanie odpada, no chyba że za 500zł założą stalową tuleję.
Aha jeszcze jedno, czy dół silnika z ABZ różni się od AHC?
Bo cały taki motor w okolicy jest do wzięcia za 900zł po stargowaniu się. Wczoraj negocjowałem cenę już.
Tulejowanie odpada, no chyba że za 500zł założą stalową tuleję.
Aha jeszcze jedno, czy dół silnika z ABZ różni się od AHC?
Bo cały taki motor w okolicy jest do wzięcia za 900zł po stargowaniu się. Wczoraj negocjowałem cenę już.
Mucholejkolator robił z ABZ AHC i nie było szału.
http://www.a8team.pl/d2-prefl-42-przero ... ht=#184717
http://www.a8team.pl/d2-prefl-42-przero ... ht=#184717
Nie ma żadnej j ruznicy spokojnie wrzucisz i będzie banglać motor
"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"
Czyli jak głowice założę moje (AHC) po wyremontowaniu do spodu ABZ to będzie śmigać?
Bo już mam graty w garażu i motor wyjęty z auta. Dziś przed obiadem się zabrałem za to.
A to przerysowana gładź cylindra:
A to dziura po silniku i zastanawiam się czy króliczoka nie zrobić z tego auta, bo na chwilę obecną najbardziej to do niego pasuje
Bo już mam graty w garażu i motor wyjęty z auta. Dziś przed obiadem się zabrałem za to.
A to przerysowana gładź cylindra:
A to dziura po silniku i zastanawiam się czy króliczoka nie zrobić z tego auta, bo na chwilę obecną najbardziej to do niego pasuje