![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB ] Pęknięty pasek rozrządu?
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- Gabriel
- Super Klubowicz
No a ja dziś zrzuciłem lewą głowice i generalnie masakra.
Trzy zawory skrzywione (bez tragedii) a jeden się rozleciał i rozdupcył co się dało.![Obrazek]()
Odwiedziłem dwie szlifiernie. I obie bez zastanowienia odparły że bez tragedii, do opanowania niewielkim kosztem.
Ale jak by tego było mało to odłamany zawór przerysował gładź cylindra ;(
![Obrazek]()
Myślę że rysy (2szt) są zbyt głębokie, bo czuć je pod palcem i dyskwalifikują ten motor.
Masakra bo jakiś czas temu powymieniałem w nim wszystkie pierścienie.
Trzy zawory skrzywione (bez tragedii) a jeden się rozleciał i rozdupcył co się dało.
Odwiedziłem dwie szlifiernie. I obie bez zastanowienia odparły że bez tragedii, do opanowania niewielkim kosztem.
Ale jak by tego było mało to odłamany zawór przerysował gładź cylindra ;(
Myślę że rysy (2szt) są zbyt głębokie, bo czuć je pod palcem i dyskwalifikują ten motor.
Masakra bo jakiś czas temu powymieniałem w nim wszystkie pierścienie.
- Gabriel
- Super Klubowicz
No właśnie wydaje mi się że pasek to było następstwo "grzybka". A jużzdązyliśmy zbluzgać producenta paska.
Tulejowanie odpada, no chyba że za 500zł założą stalową tuleję.
Aha jeszcze jedno, czy dół silnika z ABZ różni się od AHC?
Bo cały taki motor w okolicy jest do wzięcia za 900zł po stargowaniu się. Wczoraj negocjowałem cenę już.
Tulejowanie odpada, no chyba że za 500zł założą stalową tuleję.
Aha jeszcze jedno, czy dół silnika z ABZ różni się od AHC?
Bo cały taki motor w okolicy jest do wzięcia za 900zł po stargowaniu się. Wczoraj negocjowałem cenę już.
Mucholejkolator robił z ABZ AHC i nie było szału.
http://www.a8team.pl/d2-prefl-42-przero ... ht=#184717
http://www.a8team.pl/d2-prefl-42-przero ... ht=#184717
- Peter-s8
- Forum Audi A8
Nie ma żadnej j ruznicy spokojnie wrzucisz i będzie banglać motor 

"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"
- Gabriel
- Super Klubowicz
Czyli jak głowice założę moje (AHC) po wyremontowaniu do spodu ABZ to będzie śmigać?
Bo już mam graty w garażu i motor wyjęty z auta. Dziś przed obiadem się zabrałem za to.
![Obrazek]()
A to przerysowana gładź cylindra:
![Obrazek]()
A to dziura po silniku i zastanawiam się czy króliczoka nie zrobić z tego auta, bo na chwilę obecną najbardziej to do niego pasuje
![Obrazek]()
Bo już mam graty w garażu i motor wyjęty z auta. Dziś przed obiadem się zabrałem za to.
A to przerysowana gładź cylindra:
A to dziura po silniku i zastanawiam się czy króliczoka nie zrobić z tego auta, bo na chwilę obecną najbardziej to do niego pasuje