der beste A8 3.7 von danishow
Czas uzupełnić kartotekę (obecny przebieg niecałe 315000km):
- Listopad 2014: mozolne oklejanie drewnianych dekorów, użyłem srebrno-szarej folii z wzorem karbonu
http://www.a8team.pl/viewtopic.php?t=14971
- Grudzień 2014: "staranny" montaż LPG (KME Nevo, Barracuda, Zbiornik 84L)
- połowa Lutego: kompletna inspekcja (wszystkie filtry, płyny i świece), wymiana kompletnego podświetlenia na LED-y
- Marzec: swap hebli na D3 360mm, używane tarcze i nowe klocki Textar, nowe przewody hamulcowe, do tego wymiana manetki tempomatu, przednich-dolnych-tylnych wahaczy, wycieraczek
- Kwiecień: wymiana tarcz przednich na nowe Zimmermenn z klockami ATE, naprawa "pompki" powietrza, sprawdzanie/uzupełnianie poziomu oleju ASB, montaż modułu świateł dziennych i modułu komfortowych kierunków
- Maj: naprawa niedziałającego od miesiąca podświetlenia nóg i światełek w drzwiach, zamówione już wszystkie potrzebne graty do wymiany rozrządu, oleju w silniku i ASB ...następne Wochenende "atake"
Jeszcze parę zdjęć z nowymi heblami.
- Listopad 2014: mozolne oklejanie drewnianych dekorów, użyłem srebrno-szarej folii z wzorem karbonu
http://www.a8team.pl/viewtopic.php?t=14971
- Grudzień 2014: "staranny" montaż LPG (KME Nevo, Barracuda, Zbiornik 84L)
- połowa Lutego: kompletna inspekcja (wszystkie filtry, płyny i świece), wymiana kompletnego podświetlenia na LED-y
- Marzec: swap hebli na D3 360mm, używane tarcze i nowe klocki Textar, nowe przewody hamulcowe, do tego wymiana manetki tempomatu, przednich-dolnych-tylnych wahaczy, wycieraczek
- Kwiecień: wymiana tarcz przednich na nowe Zimmermenn z klockami ATE, naprawa "pompki" powietrza, sprawdzanie/uzupełnianie poziomu oleju ASB, montaż modułu świateł dziennych i modułu komfortowych kierunków
- Maj: naprawa niedziałającego od miesiąca podświetlenia nóg i światełek w drzwiach, zamówione już wszystkie potrzebne graty do wymiany rozrządu, oleju w silniku i ASB ...następne Wochenende "atake"
Jeszcze parę zdjęć z nowymi heblami.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2017, 13:05 przez danishow, łącznie zmieniany 3 razy.
- matrose1983
- Forum Audi A8
- ManiekJames
- Super Klubowicz
Kurcze chciałbym wreszcie te dzienne ogarnąć z długich !!!!
Bo tego mi brak ... a to drogie ? i co trzeba kupić
co prawda mam D3 - ale to by podobnie było co nie ??
ps: i jeszcze jedno - to nie ma 3 mrugnięć w standardzie w D2?
bo ja to mam po prostu i myślałem że każda to ma
a w poprzednim autku mega mi brakowało kierunków potrójnych
Bo tego mi brak ... a to drogie ? i co trzeba kupić
co prawda mam D3 - ale to by podobnie było co nie ??
ps: i jeszcze jedno - to nie ma 3 mrugnięć w standardzie w D2?
bo ja to mam po prostu i myślałem że każda to ma
a w poprzednim autku mega mi brakowało kierunków potrójnych
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez ManiekJames, łącznie zmieniany 1 raz.
- matrose1983
- Forum Audi A8
Moduł z alledrogo (jak chcesz to poszukam Tobie linka do aukcji) za 50 zeta i podpiąć 5 kabelków ...moim zdaniem w każdym aucie będzie działać bez problemu . Jest też opcja podpięcia pod hamulec ręczny (w twoim przypadku licznik) lub użycia dodatkowego włącznika. Ja wybrałem ten pierwszy sposób i po zaciągnięciu hamulca postojowego światła dzienne gasną.ManiekJames pisze:a to drogie ? i co trzeba kupić
W AUDI/VW zaczęli to około 2002 roku montować.ManiekJames pisze:to nie ma 3 mrugnięć w standardzie w D2?
Wszystkie potrzebne kabelki (aż cztery) masz przy włączniku świateł awaryjnych, montaż z lutowaniem zajmuje max 20 minutmatrose1983 pisze:Dużo pracy aly w d2 zrobic kierunkowskazy autostradowe?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez danishow, łącznie zmieniany 1 raz.
W maju trochę się działo:
- kompletny rozrząd, pompa wody, termostat, pasek klinowy z napinaczem i rolką
- wymiana płynu chłodzącego Glysantin Alu Protect G30
- serwis klimatyzacji
- inspekcja silnika, w tym zmiana oliwy na 10W60 i filtry
- inspekcja instalacji LPG
- wymiana łączników i gum stabilizatora z tyłu
- wymiana dwóch silniczków od sterowania klapkami cyrkulacji powietrza, udało mi się wylicytować 4 sztuki na ebay-u za 1,00 euro plus 4,90 wysyłka
- wymiana mikro-styku w tylnych prawych drzwiach ...i pewnie jeszcze innych parę rzeczy o których zapomniałem
Dodatkowo wrzucam parę fotek z prac i obiecanego wydechu, filmik też jest (link w podpisie), miłego oglądania ...a raczej słuchania
- kompletny rozrząd, pompa wody, termostat, pasek klinowy z napinaczem i rolką
- wymiana płynu chłodzącego Glysantin Alu Protect G30
- serwis klimatyzacji
- inspekcja silnika, w tym zmiana oliwy na 10W60 i filtry
- inspekcja instalacji LPG
- wymiana łączników i gum stabilizatora z tyłu
- wymiana dwóch silniczków od sterowania klapkami cyrkulacji powietrza, udało mi się wylicytować 4 sztuki na ebay-u za 1,00 euro plus 4,90 wysyłka
- wymiana mikro-styku w tylnych prawych drzwiach ...i pewnie jeszcze innych parę rzeczy o których zapomniałem
Dodatkowo wrzucam parę fotek z prac i obiecanego wydechu, filmik też jest (link w podpisie), miłego oglądania ...a raczej słuchania
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez danishow, łącznie zmieniany 3 razy.
Tak u mnie z każdym autem, dużo jeżdżę i daleko więc nie mogę sobie pozwolić na jakieś problemy w drodze. Do tego dochodzi jeszcze pasja i "żądza" perfekcjigonias pisze:regularny serwis to podstawa
A wydech robiony na zamówienie. Poprzedni właściciel się wykosztował ...mam Rechnung za tę usługę na 1800 euro .
- dracus6662
- Super Klubowicz
tylko z tym 10w60 to po całości no chyba że torowo, zima pieknie bedziesz zarzynał silnik brryyyy zmien na 0w40 poza tym igła
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]