![]() |
![]() |
[inne ] Porównanie zawieszenia aluminiowego VAG SZOK!
- tutenhamon
- Super Klubowicz
[inne ] Porównanie zawieszenia aluminiowego VAG SZOK!
Powiem szczerze że sam jestem w szoku
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Banan - Lemforder - wytrzymał ok 20 tys, Febi ok 15 tys, Meyle HD po wymianie zaraz zaczął skrzypiec, teraz "wstrzyknąłem" mu trochę oleju i cisza. Górny przedni kiedyś założyłem najtańszy SRL - ok 50 tys wytrzymał, co teraz kupić, natomiast część wahaczy 5 lat nie ruszałem (od zakupu auta) i najmniejszych śladów zużycia.
-
- Super Klubowicz
Dokładnie tak, Ruville pakuje w swoje pudełka ale w środku raz coś lepszego a raz gorszego.szeryfisch pisze:Ale Ruville to tylko pakowacz, w pudełkach mozna znalezc rózne marki)
Np. napinacz rozrządu raz trafisz SNR, innym razem SKF, może być NTN, a kiedy indziej coś innego.
Podobnie z rolkami... SNR, SKF, INA, ...
Pompy wody również różne można spotkać.
Zresztą temat napinacza jest dla mnie dziwny - Ruville co w pudełku ma NTN jest tańsze niż kupienie bezpośrednio NTN

Co do wahaczy to ostatnio robiłem kompletne zawiechy w dwóch klubowych D3-kach to poszły całe komplety od TRW.
Na wahaczach nabite były numery oryginałów ale starte logo AUDI.
Kolega z ASO twierdzi, że to towar drugiej klasy, odrzuty które nie przeszły kontroli jakości pod AUDI ale jak jest naprawdę to chyba tylko w TRW wiedzą

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- tutenhamon
- Super Klubowicz
szeryfisch, FOSS mi chodziło tylko o elementy zawieszenia, RUVILLE sam je produkuje. A, że np. napinacz z logo NTN w pudełku RUVILLE jest tańszy niż pudełko NTN to chyba logiczne ...kupują tysiące sztuk w całkiem innych cenach.
Ostatnio zamawiałem sześć łożysk do skrzyni biegów w Toyocie i na żadnym nie było wzmianki o Japonii, trzy Made in Germany, dwa z Kanady i jedno z Polski
Ostatnio zamawiałem sześć łożysk do skrzyni biegów w Toyocie i na żadnym nie było wzmianki o Japonii, trzy Made in Germany, dwa z Kanady i jedno z Polski