preston81 pisze:ja od mechanika np faktur nie biore

i co ? jak masz paragon za reklamowany produkt to nic innego sprzedawce nie powinno obchodzic pozatym jakim prawem bedzie wymagal ode mnie jakich kolwiek faktur ? to nie ja mam udowadniac sprzedajacemu cokolwiek, to nie on podejmuje decyzje o uznaniu / odrzuceniu reklamacji ty chyba zyjesz w jakims innym państwie , za takie texty ze mam komus faktury wozic chyba bym takiemu sprzedajacemu rozbił głowe o jego własną lade w sklepie
TY chyba nie probowales nic nigdy reklamowac ! jak kolega wyzej napisal , sprzedawcow obchodzi tylko i wylacznie ich wlasny business !
Sprobuj reklamowac cos w ASO ! moge sie zalozyc , ze bez odpowiedniej wiedzy na temat rozpatrywania reklamacji w ASO ( np w audi bo z tym mam najwieksze doswiadczenie ) odrzuca Ci kazda reklamacje zanim ja przyjma !tzn formalnie ja przyjma ale po zadaniu ci kulku pytan , zaraz dostaniesz swaja czesc spowrotem !
Tak jeszcze dla Twojej wiedzy to kazda reklamacja w Audi jest rozpatrywana na poziome ASO !nawet jak sie zazalisz na odmowe reklamacji i wezmiesz swojego rzeczoznawce to on i tak swoja opinie bedzie pisal na podstawie ekspertyzy ASO bo nie ma innej mozliwosci zaglebienia sie w temat !
widze ze Ty tu jestes najmadrzejszy to zycze CI kiedys sprobowac reklamacji w ASO !
Po tym co piszesz widze ze NIGDY nie mialas stycznosci z reklamacja jakiejkolwiek czesci " zaawansowanej " technologicznie ! typu np turbosprezarka , nastawniki , kompresory zawieszen pneumatycznych , elektryczna pompa wspomagania itp...
Oczywiscie zycze Ci ,zeby tak bylo caly czas ,zebys nie musial nic reklamowac .
Poza tym do kolegi wyzej " miedzy Bogiem a prawda " jesli sam wymienisz i nie jestes mechanikiem to nawet jakbys poszedl do sadu z reklamacja to juz dla sadu jest to podstawa do odrzucenia reklamacji !