Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

zniszczone lampy tył

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
rav85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

zniszczone lampy tył

Post autor: rav85 » 01 lip 2015, 18:16

komuś dzisiaj w mordorze się nudziło i porozbijał mi klosze tylnych lamp 4 szt, do tego zostawił kupę na pokrywie bagażnika - wniosek po śladzie spadającego fekalia podczas przemieszczania się, szkodę zauważyłem jak już zaparkowałem pod domem , co mam teraz zrobić , zadzwonić do link 4 i zgłosić szkodę z AC?

ile mi potracą od wartości auta? ile % zniżek stracę? :(

Gość

Post autor: Gość » 01 lip 2015, 18:25

Nie wiem jak ze zniżkami-to się możesz dowiedzieć w twoim TU,jesli masz wykupiona ochrone to bedzie ok.

Z Ac jakies pieniądze dostaniesz jak nie zgłosisz to kupujesz sam i po co to AC?

Poza tym chyba masz życzliwego albo mieszkaja tam małpy z powypalanymi mózgami....

rav85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rav85 » 01 lip 2015, 18:32

małpy nie malpy to jest zagłębie korporacyjne i tam każdy walczy codziennie o skrawek miejsca do parkowania , podejrzewam ze komuś zal pupę ścisnął ze nie mógł zaparkować, mimo iz ja stałem prawidłowo a nie jak inni na chodniku, w trawie

Gość

Post autor: Gość » 01 lip 2015, 18:41

Mimo wszystko to daleka przesada. To są ruskopodobne małpy bo w necie pełno takich chwalących sie dekli i to ze wschodu przychodzi.

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 01 lip 2015, 20:05

Bez przesady ale jak ja nie znajduję miejsca do parkowania to nie rozbijam czyjegoś auta oraz nie sram na karoserie , zwierzęta się tak nie zachowują !!

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 03 lip 2015, 21:00

LInk 4 i AC :D - zapomnij o wypłacie przez baaaardzo długi czas a potem pismo, że się nie kwalifikuje; przerabiałem temat <blee>
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

rav85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rav85 » 04 lip 2015, 12:53

Zeby bylo smieszniej zawierqjac umowe pplisy wybralem czesci oryginalne bez amortyzacji, a okazalo sie ze mam czesci alternatywne....

Kazalem im odszukac nagranie zawarcia polisy bo specjalnie bralem oryginaly w razie stluczki aby nie miec problemow a tu taki placek, zeby bylo dziwniej jak zawieralem polise w marcu w kalkulatorze byly dostepne opcje czesci oryginalne i alternatywne, wczoraj sprawdzilem ich kalkulator i w zadnym waroancie, nawet najdrozszym maja czesci alternatywne <bezradny>

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 04 lip 2015, 13:24

AC tylko w PZU lub Allianz reszta to lichwa jeśli chodzi o ten typ ubezpieczeń.
Człowiek uczy się na błędach.

PS sąsiad LINK4 OC sprzedał samochód jakiś czas temu napisał pisemko jak i kupujący o sprzedaży/zakupie. Czekanie i zero zwrotu kasy za OC. Po kilku miesiącach na numerze Jego polisy figuruje inna osoba a L4 wysłało pismo z informacją, że nie dostało żadnej informacji o sprzedaży więc minął czas. Wysyłka listem poleconym a do dnia dzisiejszego na reklamację cisza <onie>

Ja - AC na poprzedni wózek. Był w kredycie więc AC jako zabezpieczenia, a że L4 miało najtaniej więc kupiłem. Na parkingu gościu stuknął i zwiał (policja, świadek) Po kilku tygodniach pismo sorki, ale uszkodzenie było przed zawarciem polisy a świadek ma wadę wzroku więc jest niewiarygodny <hmm> i takie tam. Odwołanie i znowu czekanie kilka tygodni na odpowiedź. Jak przyszła znowu ta sama śpiewka oraz, że było wypłacone odszkodowanie z OC kiedyś tam ??? - to chyba zdarli lakier do blachy i jeszcze raz pomalowali bo był oryginalny. Wynająłem firmę od ściągania ubezpieczeń i po wysłaniu sprawy do sądu L4 zmiękło i zapłaciło lecz obcięło sobie % za coś tam.
W PZU czekałem 2 tygodnie na kasę bez żadnych komplikacji.

PS L4 wypłaciło kasę po około 14 miesiącach od zgłoszenia.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl