części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Uszkodzil auto i zwial, znane nr rej.

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 24 lip 2015, 15:51

robsonik4 pisze:Możesz ścigać z powództwa cywilnego...
Czyli jak zwykle po polskiemu. To po chu... nam jest w ogóle policja? <blee>

Skradziono mi koła na co mam bezpośrednie dowody i oświadczenie współmałżonka sprawcy - policja ma mnie głęboko w du... i mogę sobie dochodzić na drodze cywilnej.
Urząd decyzją administracyjną zabrał mi x metrów działki - zgodnie z ustawą powinni mi zapłacić odszkodowanie do czego zgodnie z procedurą ich wezwałem - oni mają mnie w du... i mogę sobie tego dochodzić na drodze sądowej.
Pan X uszkodził mi auto i zwiał, mam nagranie z monitoringu - policja ma mnie w du... i mogę sobie dochodzić na drodze sądowej z powództwa cywilnego.

Zakładajmy sprawy z powództwa cywilnego i nie ma po co chodzić na jakiś komisariat bo to tylko strata czasu i nerwów jest.

Ale jak pójdę do pana X i własnoręcznie odbiorę swoją własność albo jej równowartość w gotówce to zrobią ze mnie bandytę i dostanę wyrok :/
Do doopy ten po.....y kraj <blee>

Ale jak niejaki pan Henryk gdzieś tam w PL we własnym stawie złowił kilka ryb to ruszyła machina państwowa i dostał wyrok 3 miesięcy: http://www.se.pl/wiadomosci/polska/dopi ... 35075.html
Można się postarać?... można <boisie>
Każdemy funkcjonariuszowi państwowemu który brał udział w tym postępowaniu moim zdaniem należy się dyscyplinarne zwolnienie z pracy + dożywotni zakaz pracy w jakichkolwiek służbach czy organach władzy państwowej czy sądowniczej czy innej tego rodzaju za rażące przekroczenie swoich uprawnień służbowych <onie>
Ostatnio zmieniony 25 lip 2015, 00:14 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 24 lip 2015, 16:59

No i wracajac do żarskich władców pierścionka... :D No nawet jak są ludzi nieco kumaci to i tak wyżej siedzący pajac ich zgasi.

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 24 lip 2015, 17:01

Policja ma to głęboko w doopie bo trzeba wypełniać masę papierków i wykonać masę czynności związanych ze zgłoszeniem więc lepiej nic nie robić i wysłać po kilku miechach umorzenie postępowania. Co z tego, że podaje się winnego na tacy ano to, że z tego nie ma kasy a plan zapełnienia skarbca trzeba wykonać - NIK potrzebuje nowe samochody <jezyk2>
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

adrian949

Post autor: adrian949 » 24 lip 2015, 21:48

Mi ostatnio na allegro ktoś się włamał i sprzedał telefon za 1500zł. Sprawę zgłosiłem na gliny mieli dane gościa numer konta, podał je kupujący co wpłacił mu kasę na konto, i co sprawa umorzona nie znaleźli sprawcy.

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 24 lip 2015, 23:38

Podobnie jak idziesz do banku po kredyt - tona zaświadczeń itp papierów i odchodzisz z kwitkiem bo jesteś np. w BIK-u lub KRD. Natomiast jak ukradną Tobie dowód to złodziej bierze jaki chce kredyt i nie potrzebuje tony papierów i nawet fotka nie musi się zgadzać.
Na 99 % koleś z banku współpracuje ze złodziejem lecz banku to nie interesuje tylko spłata/ściągnięcie udzielonego kredytu. Ich to wali czy Ty brałeś czy nie a zastrzeganie skradzionego dowodu goofno daje.

A wracając do tematu to wal do sądu, składaj pozew i czekaj cierpliwie na rozprawę. Nie potrzebujesz żadnego adwokata a możesz np. skorzystać z porady prawnej za 20 zł (ulotki rozdają po mieście) lub na necie - eporady24.pl
Miałem bardzo skomplikowana sprawę, za którą adwokat przytuliłby parę tysiaków a w podobnej firmie zapłaciłem 150 zł za poradę plus 200 zł za pismo procesowe i moje jest na górze <chura>
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

rav85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rav85 » 08 sie 2015, 09:19

co do ślizgów zderzaka to ja kupiłem w aso 56 zł sztuka + nowe kołeczki ale nadal zderzak nie jest spasowany dołem, odstaje na zewnątrz , ja chyba zgłoszę to z AC swojego, sprawcy brak

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 09 sie 2015, 16:01

w sumie z tego co pamietam to jedna akcja z własnego AC jest chroniona na podstawie ochrony składek ac jezeli wykupisz to nie wzrosnie w przyszłym roku ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl