albo sobie kup zaciski od d3 -a6 bo są takie same i kosztują 1/3 ceny
i tarcze o jeden milimetr mniejsze hamu8je tak samo
przynajmniej jest jeden klocek i nic się nie tłucze i nie krzywi tak tarcz
Oczywiście, musiałem wymienić przednie hamulce bo tego wymagały, przeliczyłem i za podobną kwotę jakbym miał kupić tarczę seryjnych wymiarów można mieć lepszą drogę hamowania. Wygląd swoją drogą ale to temat na inną rozmowę
kupował ktoś ostatnio jakiś zestaw hamulców? lada dzień bede miał wymiane i chce coś zamowic. co polecacie w dobrych pieniądzach na dzien dzisiejszy? tarcze mam 323mm
ja kupiłem ori brembo tarcze i klocki około 1000km było cicho no i teraz dalej piszczą....fakt jest taki że ja karam swoje S8 i bardzo ostro jezdze może temu...nie wiem ale piszczą tak jak poprzednie a nie wiem co było..jak mocno je rozgrzeje np 3-4 razy z 200 do zera to potem cicho jest.... może to ceramika hahahhaha pozdro
brembo tarcz 323mm do d2 nie widzialem. jedyne co sensownie do glowy mi przychodzi to Ate lub zimmermann a w zasadzie to to samo jest. mial ktos stycznosc z Textarami lub trw? ewentualnie ferodo?
Panowie, spotkał się ktoś z klockami do S8 D2 typu ATE ceramic, albo Jurid White? W żaden sposób nie moge się doszukac na necie tych klocków do D2. Te co mam teaz pylą tak niemiłośiernie, że trzeba okna przy hamowaniu zamykać A swego czasu miałem na przodzie ATE ceramic w BMW i byłem zadowolony.
Parę postów wcześniej ktoś pytał o Textary. Minęło trochę czasu , ale dla potomności -- wsadziłem do swojej S-ki klocki na przód i wrażenia jak najbardziej ok. Nie ma nadmiernego pylenia i nic nie piszczy, a cena super.
Wcześniej jeździłem na Textarze w Passacie B5 (2.8 - także nie zawsze miał lekko) - i porównując do innych wynalazków , to stosunek cena/jakość według mnie jest nie do przebicia.