[D2 00 4.2PB/LPG ] Dodatkowy zbiornik gazu
[D2 00 4.2PB/LPG ] Dodatkowy zbiornik gazu
Hej,
Zacząłem myśleć nad powiększeniem pojemności zbiornika gazu.
Obecnie mam w kole zapasowym butle o pojemności 52-54L - realne tankowanie do pełna.
Starcza mi to na ~250km w trybie miejskim a ~300 trasa - dystans mały i "co chwilę" muszę się tankować.
Wcześniej jakoś tego nie zauważałem, a teraz zaczyna to powoli przeszkadzać.
Myślę nad dołożeniem do bagażnika drugiej butli (walcowatej) przy oparciu kanapy. Nie wiem jaka pojmność by tam weszła ale zawsze coś i dystans napewno się zwiększy minimum 2 krotnie.
Co o tym myślicie ?
Pojemność bagażnika jestna tyle duza że ani razu od posiadania ósemki nie był on wypchany na maksa...
Może macie u siebie butle walcowate w garażniku - jak tak to proszę o zdjęcie jak to wygląda i jaka pojemność.
Zacząłem myśleć nad powiększeniem pojemności zbiornika gazu.
Obecnie mam w kole zapasowym butle o pojemności 52-54L - realne tankowanie do pełna.
Starcza mi to na ~250km w trybie miejskim a ~300 trasa - dystans mały i "co chwilę" muszę się tankować.
Wcześniej jakoś tego nie zauważałem, a teraz zaczyna to powoli przeszkadzać.
Myślę nad dołożeniem do bagażnika drugiej butli (walcowatej) przy oparciu kanapy. Nie wiem jaka pojmność by tam weszła ale zawsze coś i dystans napewno się zwiększy minimum 2 krotnie.
Co o tym myślicie ?
Pojemność bagażnika jestna tyle duza że ani razu od posiadania ósemki nie był on wypchany na maksa...
Może macie u siebie butle walcowate w garażniku - jak tak to proszę o zdjęcie jak to wygląda i jaka pojemność.
Znam jednego kolegę co ma 2 butle w D3 - tankowanie do pełna to jakieś 170 litrów więc zasięg jest ogromny
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
ja miałem walcowate 110l... pół bagażnika zajmowała teraz mam w kole butle 72l, wchodzi 64-65l i mi wystarczy na trasie na jakies 450km w mieście na 300km góra... ten walec leży mi w piwnicy po wyciągnięciu
ale 170l to masakra jakaś przy tankowaniu... już widze miny ludzi za takim co tankuje do pełna tego gazu
ale 170l to masakra jakaś przy tankowaniu... już widze miny ludzi za takim co tankuje do pełna tego gazu
musze się dostać do piwnicy...ale u mnie w D2 była tak wciśnięta, że z boku butli dłoń się wsadziło i nad butlą dłoń się wsadziło
http://archiwum.allegro.pl/oferta/z113-bormech-zbiornik-butla-lpg-110-360-110l-i4900965387.html
coś takiego miałem...
http://archiwum.allegro.pl/oferta/z113-bormech-zbiornik-butla-lpg-110-360-110l-i4900965387.html
coś takiego miałem...
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Druss, a nie lepiej zbiornik w kole zmienić na większy? U siebie mam 82l i wchodzi 77lpg. To jest 24l więcej jak u Ciebie obecnie. Gdy dołożysz 2 zbiornik tył auta przy pełnych zbiornikach siądzie sporo
Dokładnie, dlatego myślę o pneumatyce.. Jeśli kolega ma, nivo to nie ma problemu.karol208 pisze:Sam wiem po swojej jak dowale 90l LPG i do pełna Pb
Z tego co ja wiem i przy zakładaniu gazu to nie było innej opcji butli - wiekszych nie robią...
Ale z tego co czytam u Was to jednak jest możliwość...
Co do samej drugiej butli to myślałem nad długością max 1000mm i szerokość 300-315mm.
pytlar dzieki, już nie musisz isc do piwnicy.
Co do siedzącej dupy, też o tym myślałem, niby mam 1BE zawias ale pewnie będzie widać tą butle z 60L dodatkowymi...
Ale z tego co czytam u Was to jednak jest możliwość...
Co do samej drugiej butli to myślałem nad długością max 1000mm i szerokość 300-315mm.
pytlar dzieki, już nie musisz isc do piwnicy.
Co do siedzącej dupy, też o tym myślałem, niby mam 1BE zawias ale pewnie będzie widać tą butle z 60L dodatkowymi...
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Ja u siebie dałem zwykłe spręzyny zamiast klapniętych wcześniej 1BE i mam 60l+pełny bak paliwa +koło,skrzynka z narzedziami graty i auto stoi rowno. Dodam bagaż to zaczyna przysiadać,jak jeszcze 2 osoby to juz bedzie siedzieć...ale to juz jest maximum którego nie stosuje.
Jak bym wywalił koło narzedzia(ok 30kg sama skrzynka) i graty a wstawił sobie np 50litrowy walec to nie miał bym żadnego problemu na codzień.
Zaznaczam że springi kupiłem uzywane od klubowicza któremu za wysoko tyłek zadzierała
Jak bym wywalił koło narzedzia(ok 30kg sama skrzynka) i graty a wstawił sobie np 50litrowy walec to nie miał bym żadnego problemu na codzień.
Zaznaczam że springi kupiłem uzywane od klubowicza któremu za wysoko tyłek zadzierała