Kolizja i chyba po Audi :( proszę o porady.
Kolizja i chyba po Audi :( proszę o porady.
Witam, panowie miałem przykry wypadek a raczej kolizje, no nic. Wyjechał mi facet Navarą z podporządkowanej w ostatniej chwili, od razu przyznał sie do winy a że nikomu nic sie nie stało nie wzywałem 112 , napisał oświadczenie, mam kilka pytań:
1. Ubezpieczona Navara w Allianz , dobra firma? jak z nimi gadać?
2.Wiem, że każdy rzeczoznawca zaniża jak sie da, na tym w końcu zarabiają hajs. Jak z nim gadać? co mu wymieniać? czy czekać cieprliwie i oglądać co robi?
1. Ubezpieczona Navara w Allianz , dobra firma? jak z nimi gadać?
2.Wiem, że każdy rzeczoznawca zaniża jak sie da, na tym w końcu zarabiają hajs. Jak z nim gadać? co mu wymieniać? czy czekać cieprliwie i oglądać co robi?
Ostatnio zmieniony 14 paź 2015, 10:03 przez mlody91, łącznie zmieniany 1 raz.
zawsze wzywa sie policje by pozniej nie azabraklo np notki policji .... mozesz miec problemy ale nie koniecznie
na 100% bedzie całka i cie wydymają nie wazne już jaka firma bedzie to robic
z tego co widac to do wymiany bedzie tak : podejrzewam
lampy maska błotniki belka ze zderzakiem choc belke moze da sie uratowac ... , pająki , i kły od strefy zgniotu , nie wiem jak bedzie z 2 strony bo foto nie ma , a i z maską moze nie bedzie tak źle
wklej wiecej fotek
na 100% bedzie całka i cie wydymają nie wazne już jaka firma bedzie to robic
z tego co widac to do wymiany bedzie tak : podejrzewam
lampy maska błotniki belka ze zderzakiem choc belke moze da sie uratowac ... , pająki , i kły od strefy zgniotu , nie wiem jak bedzie z 2 strony bo foto nie ma , a i z maską moze nie bedzie tak źle
wklej wiecej fotek
bądź sobą, wariatów też lubią
Na początku napiszę, że jest mi strasznie przykro.
Od takiego oświadczenia zawsze można sie odwołać. Są na to pewne kruczki.
Zawsze ale to zawsze jeśli jesteś poszkodowanym wzywaj policję.
Zrobiłeś błąd. Lecz mam nadzieje że sprawca nie będzie robił problemów żadnych.
Co do auta to samo spojrzenie na uszkodzenia wnioskuje szkodę całkowitą.
Daj więcej zdjęć. Z przodu z boku i z pod maski jak się da ją otworzyć.
Od takiego oświadczenia zawsze można sie odwołać. Są na to pewne kruczki.
Zawsze ale to zawsze jeśli jesteś poszkodowanym wzywaj policję.
Zrobiłeś błąd. Lecz mam nadzieje że sprawca nie będzie robił problemów żadnych.
Co do auta to samo spojrzenie na uszkodzenia wnioskuje szkodę całkowitą.
Daj więcej zdjęć. Z przodu z boku i z pod maski jak się da ją otworzyć.
Co do sprawcy to starszy człowiek , w porządku bardzo , dzwonił do mnie parę razy po tym wszystkim, pytać co u mnie . Bardziej martwię się Allianz...
A któryś z was Panowie może mi mniej, więcej powiedzieć ile że szkody całkowitej można dostać pieniążkow??
A któryś z was Panowie może mi mniej, więcej powiedzieć ile że szkody całkowitej można dostać pieniążkow??
Ostatnio zmieniony 14 paź 2015, 10:03 przez mlody91, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
-
- Super Klubowicz
Mnie też jest przykro, z tego co widzę na zdjęciach to raczej tak jak koledzy piszą będzie szkoda całkowita ponieważ koszt naprawy przewyższa wartość auta na moje oko to naprawa wyjdzie ponad 15 tyś. dlatego będzie szkoda całkowita, ale napewno więcej niż 5tyś. i po szkodzie całkowitej można auto naprawić we własnym zakresie lub sprzedac na części, co do uszczerbku na zdrowiu to jest coś takiego, mój znajomy dostał chyba dodatkowo 5 tyś. dzisiaj się dowiem i napiszę. A jeśli chodzi o Allianz to normalnie dzwonisz na infolinię i przyjedzie rzeczoznawca nic strasznego. Cenę auta wyceni z eurotaxu.
-
- Super Klubowicz
Mi kiedys starsza babka po podpisaniu oswiadczenia za jakis czas sie wszystkiego wyparla - jak ubezpieczyciel sie do niej skierowal o potwierdzenie notatki. Powiedziala, ze byla w szoku i w domu wszystko przemyslala i uwaza, ze bylo inaczej i to moja wina. Wgnieciony tylko blotnik byl, wiec odpuscilem. Przy grubszych sprawach obowiazkowo policje wzywac.
no i całkowita tak jak Panowie mówiliście, wycenił auto na 7700 . Decyzji jeszcze nie ma, wiec nie wiem ile dostane, naprawa 14.500zl. Zastanawiam sie nad pójsciem do jakiegos adwokata zeby sie tym zajął co o tym myslicie?
A i zauwazylem ze rzeczoznawca wpisał uszkodzone przednie drzwi Lewe a im nic sie nie stało!!
A i zauwazylem ze rzeczoznawca wpisał uszkodzone przednie drzwi Lewe a im nic sie nie stało!!
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
- stillbadboy
- Super Klubowicz
bier te 8 i kij im w oko. prelift z 2.8 bez quattro wiele wiecej nie warta, sama buda na alu pojdzie,motor sprzedasz, cale kola opylisz i bedzie na nastepnego z v8
no chyba ze taki rodzynek zadbany no to naprawiaj i powinno zostac ci pare tysi z tych osmiu.
zauwazyles ze wpisal ale podpisywales jakis protokol ?
no chyba ze taki rodzynek zadbany no to naprawiaj i powinno zostac ci pare tysi z tych osmiu.
zauwazyles ze wpisal ale podpisywales jakis protokol ?
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"