części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 19 paź 2015, 20:05

Prosze koledzy o jakies rzeczowe dowody ze nastawniki z Lubina różnią się od tych z Inowrocławia
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

Gość

Post autor: Gość » 19 paź 2015, 20:10

Michał były foty tych i tych tylko musisz poszukać. Na zlocie ogladałem marcinowy i roznił się nawet sposobem nabicia numerów.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 19 paź 2015, 20:32

Apophis pisze:Na zlocie ogladałem marcinowy i roznił się nawet sposobem nabicia numerów.
potwierdzam...przywiozlem celem zamontowania go na czas ale gdzy powiedzialem ze jak zajmie mi to 30min to chce skrzynki browca..... no i chlopaki wymiękli <jezyk> .... hyhyhy <cicho>
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 19 paź 2015, 20:38

A ja tego nie pamiętam o tej skrzynce :) Dał bym ci 4paka :D

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 19 paź 2015, 20:42

Różnił się miedzy tym OE czy tym z Lubina ? Jak różnił się miedzy OE to rozumiem oczywiscie ze jest to mozliwe .
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

Gość

Post autor: Gość » 19 paź 2015, 20:43

I to i to.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 19 paź 2015, 20:46

Apophis pisze:A ja tego nie pamiętam o tej skrzynce :) Dał bym ci 4paka :D
to nie chodzilo o skrzynke ???? <hmm> moze ją wtedy juz wypilem <amasz>

a tak na powaznie to info dla Michala, zamin zdecydowalem sie na zakup i pana z Inoworoclawia, przestudiowalem wszystkie mozliwe fora i nigdzie nie znalazlem (na tamten czas bo nie wiem jak jest teraz) negatywnej informacji na jego temat.
Natomiast na nastawniki z Lubina lub jakies inne bylo tego pelno. Oczywiscie brak jakiej kolwiek informacji tez nie jest nie wiadomo jak zachecajaca, ale ja czesto ryzykuje, zbierajac tym samym nowe doswiadczenia i informacje dla potomnych, zdecydowalem sie na te nastawniki, nie zaluje i z reka na sercu polecam dalej, czego oczywiscie widac juz efekty, bo chlopaki kupuja, montuja i wszystko smiga.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 19 paź 2015, 20:50

michalwruszak pisze:Różnił się miedzy tym OE czy tym z Lubina ?
Jak OE wyglada kazdy wie, te z Lublina nie maja zadnych lub jak slyszalem szlifierka starte jakies numery, symbole...nie wiem <bezradny>

te z Inowrocka nie maja oczywiscie znaczkow CCCO/VW ale jest nabity numer, tylko nie mam kiedy go spisac i poszukac go w necie <faktycznie> poza tym o ile dobrze pamietam roznia sie tez miejscami lub iloscia kanalow bo widac to po tych kulkach zaslepiajacych...

Gość

Post autor: Gość » 19 paź 2015, 20:54

Ja natomiast znalazłem info że kilka przypadków było iż owe nastawniki nie przetrwały do nastepnej wymiany oleju. Zaczeły chrobotać i trza było zmieniać. Niektorzy stosowali te same wymienione na nowy od tego samego gościa inni zakładali OE inni Lubińskie lub gdzies z Opola i było znowu pare scenariuszy. Wymienione w ramach reklamacji hasały(nie wiem ile) na OE tez było ok na pozostałe...nikt długo na tym nie polatał a niektórzy nawet remontowali główki.
W Szczecinie jeden handlarz mi twierdził że mu sie wysypał OE po 10tyś ale uznano gware i sprzedał auto z nowym.
Wiec ideałow nie ma ale przynajmniej jakieś szanse większe lub mniejsze no i w szczególności opcje reklamacji. Gość z Inowrocławia sie chwali że nie ma zwrotów a miał przynajmniej kilka-ale zwraca czego w Lubinie czy Opolu na prożno szukać.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 19 paź 2015, 21:08

Apophis pisze:W Szczecinie jeden handlarz mi twierdził że mu sie wysypał OE po 10tyś
ja wlasnie takie rzeczy czytalem na forum VW Golfa. W V TFSI prawdopodobnie, nie wytrzymywaly nawet 40kkm. <blee>

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 19 paź 2015, 21:17

mój nie wytrzymał sekundy pracy <boisie>
od razu się zesrał
na zwrot kasy lub sprawnego napinacza się nie doczekałem
Może i początkowo coś tam zwracali ale jak poszło sporo zwrotów to się wypieli :]

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 19 paź 2015, 21:29

ale Ty pepi, mowisz o tym nastawniku z Lubina....

Gość

Post autor: Gość » 19 paź 2015, 21:48

CHyba z Opola jak pamiętam.

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 19 paź 2015, 22:01

Apophis pisze:To czemu sam 6k wpakowałeś w nie? :) Przecie Marcin juz dawno (nie wiem ile km) na tym smiga :)

1. ale mówił że mu puka :)

2. bo nie wierze w ryż a każdy sam tu na siłe szuka jakiegokolwiek powodu by kupic ryż i mieć poczucie że to to samo i że będą dobre no to dałem im kolejny powód by się dobrze z tym czuli no ...

mając wybór wybrałem oryginał inni zrobia co zechcą to ich auta proste :)
w najgorszym przypadku wymienią na następny ryż albo zsumuje się to z remontem głowicy i tyle
póki co chłopaki na tym jeżdzą i wydają się być zadowoleni i tak 3mać! co ma być to będzie
bądź sobą, wariatów też lubią

Gunner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gunner » 19 paź 2015, 22:04

Czy wibracje na biegu jałowym mogą być spowodowane rozciągniętym łańcuchem ? Coś takiego wyczytałem na forum Golfa VI TFSI, ale nikt nie potwierdził.
Swoją drogą u nich w golfach problem z tymi napinaczami i nastawnikami to prawdziwa plaga :D Silnik odzywa się już nawet po 30kkm.

Zablokowany

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl