części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi A8D3 kontra VW Phaeton

Czy warto kupić to auto?... Znalazłem ciekawą ofertę! Opisy, porównania, porady przed zakupem, wróżenie ze zdjęć i z opisów. Dział dotyczy Audi A8/S8 a także innych modeli Audi oraz aut innych marek.
Dostęp dla zarejstrowanych.
Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 17 gru 2015, 06:23

michałrogalski1 pisze:
panton pisze:jak miałeś niesprawne auto to trudno się dziwić, że tyle łapał temperaturę..... pewnie jak w większości dogrzewacz niesprawny i taki efekt (połowę Łodzi trzeba przejechać by pokazało się 90*C)
jeżeli wszystko jest sprawne to 4.2 V8 ON na 3 światłach ma 90*C
termostat i resztę dupereli były wymienione . I tak słabiej się nagrzewał niż pb.
eee... mam 1km do pracy i na dobrej przegazówce to juz spokojnie się wskazówka podnosi jak docieram na miejsce :) Nie wydaje mi się aby sie długo nagrzewał :D
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

michałrogalski1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: michałrogalski1 » 17 gru 2015, 12:31

panton pisze:
michałrogalski1 pisze:
termostat i resztę dupereli były wymienione . I tak słabiej się nagrzewał niż pb.
<boisie> ponieważ silnik na ON ma większą sprawność niż Pb (mnie strat w postaci ciepła)
no i taką oto sugestie treści zawarłem w poprzednim poście (czytaj ze zrozumieniem) <faktycznie>
drago_o pisze: eee... mam 1km do pracy i na dobrej przegazówce to juz spokojnie się wskazówka podnosi jak docieram na miejsce Nie wydaje mi się aby sie długo nagrzewał
właśnie " przygazówce " ja na zimnym silniku bardzo spokojnie wprowadzam większe obroty i prędkości bo mi trochę szkoda piłować na zimnym silniku :P No to fakt długo się nie nagrzewa ale fakt faktem w pb mam odczucie iż szybciej się to dzieje :P

Awatar użytkownika
Mrozu76
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Mrozu76 » 17 gru 2015, 12:47

drago_o pisze:na dobrej przegazówce to juz spokojnie się wskazówka podnosi
nie jest to najzdrowsze dla silnika. do osiagniecia temperatury roboczej nalezy jednak delikatnie jezdzic :)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2015, 16:41 przez Mrozu76, łącznie zmieniany 1 raz.

Paweł
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paweł » 17 gru 2015, 13:41

Moje A8 nagrzewa się w pełni po przejechaniu około 20km.
W mieście nie zdąży nawet drgnąć wskazówka po przejechaniu 1km.
Jak włączę webasto to auto się w pełni nagrzeje po 10 - 15 km.
Diesel na krótkie miejskie trasy moim zdaniem się nie nadaje i kropka - dlatego kupiłem pb do miasta <chura>

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 17 gru 2015, 13:44

aaa... tam :P auto musi dawac radość z jazdy :D Ciągle w nie wkładam to chce też coś brać ;) Uwielbiam wyjeżdzać z zakładu bokiem na pełnym gazie... chociaż bez kontroli trakcji raz się mało nie przejechałem.

Cytując klasyka "Panie władzo... ja po prostu lubię zapie***ć" :D
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

chlebi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: chlebi » 17 gru 2015, 15:34

Jak miałem wcześniej serię 7 w 3.0d to nagrzewanie trwało ok 6 km w mieście, w mojej obecnej a8 4,2 pb gaz przełącza się po ok 300 metrów, a w pełni nagrzewa się ok 2-3 km, jadąc spokojnie bo nie pałuję na zimnym, no ale co prawda w lato to pod machą jest mega gorąco

Awatar użytkownika
Iceman
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Iceman » 17 gru 2015, 15:48

RS6 nagrzewa się dobrych parę minut a RR SS 5.0 V8 po max. 2km łapie temperaturę roboczą. Nie ma reguły. :]

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 17 gru 2015, 20:53

piszesz o czytaniu ze zrozumieniem a poniżej można przeczytać
michałrogalski1 pisze:w pb mam odczucie iż szybciej się to dzieje :P
więc z tego można wnioskować, że nie zrozumiałeś tego co napisałem

;)

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 18 gru 2015, 20:25

Iceman pisze:RR SS 5.0 V8 po max. 2km łapie temperaturę roboczą. Nie ma reguły. :]
co to za skrót? Range super sport czy co?

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 18 gru 2015, 21:30

Iceman pisze:po max. 2km łapie temperaturę roboczą
Temperatura robocza oznacza temperaturę oleju na poziomie przynajmniej 60 stopni a nie temperaturę 80 stopni płynu chłodzącego w małym obiegu! ...tak dla sprostowania ;)

Awatar użytkownika
Iceman
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Iceman » 18 gru 2015, 23:36

Dymian pisze:
Iceman pisze:RR SS 5.0 V8 po max. 2km łapie temperaturę roboczą. Nie ma reguły. :]
co to za skrót? Range super sport czy co?
Range Rover Sport Supercharged.
danishow pisze:Temperatura robocza oznacza temperaturę oleju na poziomie przynajmniej 60 stopni a nie temperaturę 80 stopni płynu chłodzącego w małym obiegu! ...tak dla sprostowania ;)
Nie czepiajmy się szczegółów. Wiadomo o co chodzi. :)

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 19 gru 2015, 09:54

ale jeszcze pytanie - samochód trzymacie w fajnym garażu czy przed domem?? :> ja niestety nie mam garażu i muszę zrobić kilka km zanim w ogóle gaz zaskoczy. Kilka km mam do pracy a zdarza się, że gaz załącza mi sie dopiero jak zatrzymam się pod pracą :P ciepłe powietrze zaczyna mi lecieć z nawiewów po jakimś km, może 1,5km, ale wskaźnik od temp wtedy jeszcze leży na dole.

A co do tematu - znajomy szukał D3 jak sie nasłuchał mojego S8, długo nie mógł znaleźć nic sensownego, albo jak było to za astronomiczne pieniądze... i w końcu trafił na lekko pukniętego pytona w niemczech... 4,2 z lpg, uszkodzone prawe drzwi przód i tył. Przyjechał nim na kołach, wyszedł go na nasze ok 20tys <boisie> a moje D2 przy nim nawet wyglądało po prostu staro a było droższe :P
od tej pory zakochał sie w pytonach i do tego podłapał smykałkę do ściągania za nieduże pieniądze pytonów i sprzedawanie ich drożej głównie na forum pytoniarzy :)
teraz ogólnie podobno znalazł swój wymarzony model - dosyć swieży pyton w longu, z niezłym wypasem, nawet fajne te dociąganie drzwi, z lpg od razu od niemca. Podobno ok 40tys go wyszła, ale wyróżnia się na drodze :)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 21 gru 2015, 21:13

pytlar pisze:ale wyróżnia się na drodze
miedzy pasatami pewnie tak :D bo jakis bardziej muskularny :D ale ogolnie autko mi sie podoba , wydaje mi się że jest lepiej zrobione od d3 bardziej starannie
bądź sobą, wariatów też lubią

Inter32
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Inter32 » 21 gru 2015, 21:46

Składany ręcznie a powinno być na odwrót, D3 powinno być ręcznie składane, Ferdinand Piech miał bzika na punkcie VW i chciał stworzyć najlepszą limuzynę świata

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 21 gru 2015, 23:28

dlatego jest tak wypacykowany w srodku baaardzo mi się podoba tam wszystko jest na mm składane , jest wygłuszony lepiej (moim zdaniem) kazda pierdołka jest ładniusia ( dla niektorych kredens babci) ale mi sie to podoba nawet miejsce na kubki ma jak z dubaju :D w srodku brakuje tylko zlotego uchwytu na papier toaletowy :D

[ Dodano: 2015-12-21, 23:21 ]

[ Dodano: 2015-12-21, 23:28 ]
bądź sobą, wariatów też lubią

Zablokowany

Wróć do „Zakup kontrolowany - kupujemy A8/S8”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl