Jełop miał diesla i porownał 8minut jazdy do 8 minut pyrkania i że podczas jazdy temp skoczyła do 90 a podczas pyrkania nie...i to sa te argumenty

![]() |
![]() |
![]() |
Tylko pod warunkiem że od pierwszego kilometra były własciwie traktowane a nie jak moja ex pancerna jednostka ktora juz swoje lata miała za sobą.emilus143 pisze:He he, Zobaczymy. Silnika na pewno nie rozwalę, pancerne konstrukcje.
Tego to już nikt nie wie, dlatego daj nam Boże żebyśmy i my mieli kiedyś po zupełnie nowej gablocieApophis pisze:Tylko pod warunkiem że od pierwszego kilometra były własciwie traktowane a nie jak moja ex pancerna jednostka ktora juz swoje lata miała za sobą.
za 35zl trzeba bylo kupic uniwersalna oslone przegubu jest z meeega rozciagliwej gumy, wiec wytrzyma znacznie dluzej jak ta sztywna dedykowana. Taka zakladalismy ostatnio do x5, i dostalbys ja praktycznie w kazdym motosklepie,chicken20091986 pisze:Wymontowałem przegub lewy przód w celu wymiany pękniętej osłony , okazało się że kupiłem za małą osłonę i nie pasuje ,lipa montaż uszkodzonego i robota bez celu .
emilus143 pisze:No ja mam gdzieś tak podobnie jak Ty. Gdyby motor był zdrowy, zdecydowanie popieram to co piszesz - lać to co producent przewiduje. Jednak jego stan jest już taki, że trzeba użyć trickówZależy mi tylko na tym aby nie podnosić maski co 1000 kilometrów, bo nie po to kupiłem te auto aby wozić z tyłu olej. Zrobię eksperyment, będę lał ten, zobaczę co będzie. A tańszy jest od 5W40 o 4 zł więc nawet lepiej. Spójrz: http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/c ... olej/8gqk6
6 - 7 setek leję na 1000 km valvolina, nie badziewia. Zawsze po każdej podróży czuć olej jak się wyjdzie z samochodu. Silnik suchy. Remont silnika nawet nie wchodzi w grę. Nad shellem się zastanawiałem bo jakość jest dobra a cena również. Następną butelkę kupię shellastillbadboy pisze:co ile tą litre dolewasz? jak na 1000km to raczej nie wina oleum tylko uszczelek .
tak jak ktos tu kiedys napisal w temacie o olejach, nie olej a uszczelki sa odpwoiedzialne za trzymanie oleju . Wiadomo samo v8 tez sapli ale wydaje mi sie ze w normie jest 200ml na 1000km .
4zł oszczednosci...