części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ - ] RS8 D3 - projekt czas zacząć

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego w tym również chiptuning.
Gość

Post autor: Gość » 12 paź 2015, 21:09

Dieslowska skrzynia jest krótsza?? Jak wiemy zawsze było inaczej :)

Elektronika to nie problem szczegolnie dla kogos o wiedzy Guziora mocowanie nie wiem na ile sie rozni ale nie takie sie przeróbki widziało i smiga to. Dla mnie wsadzenie skrzynki z diesla jest najlepszym rozwiazaniem :)

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 12 paź 2015, 21:33

wszystko jest nie problem.....chciałbym zobaczyć skrzynię (4.2TDI) spięta i zestrojoną z V8 Pb bo papier wszystko przyjmie.... :)
mocniejsza skrzynia była w S8 D3 i ten kierunek wydaje się realniejszy

Gość

Post autor: Gość » 12 paź 2015, 21:37

Jak chcesz zobaczyc to sobie zrób. Papier przyjmie a zdolny wystruga. Poznałem gościa co zyje z takich patentów.
Ale w istocie jeśli z S8 jest jeszcze mocniejsza to nie problem taka nabyć nawet u naszego klubowicza :)

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 12 paź 2015, 21:45

spoko spoko ja swoje zdanie wyraziłem - dla mnie to nierealne
ale chętnie wzbogacę swoją wiedzę i zobaczę taki projekt ;)

ps: nie napisałem, że skrzynia od S8 jest mocniejsza od V8TDI... jest mocniejsza od V8Pb

Gość

Post autor: Gość » 12 paź 2015, 21:52

Gdybym miał więcej cierpliwości to pewnie bym odłozył i porobił cos z jakąś D3 ale poprzestane na D2. Ten sam gośc bedzie mi robił patenty i o powyższych z nim tez rozmawiałem i nie sa to tak nierealne projekty jak wrzucenie do dużego fiata silnika VR6 :]

Panton D3 i D3 więc jak może byc nierealne przekładanie czegos miedzy tymi samymi modelami aut tylko inne zasilanie ?? Mogł byś się zastanawiać nad skrzynia z dodga rama w D3 ale nie z D3 do D3 :)

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 12 paź 2015, 21:58

Apophis, tu nie jest kwestia D3 ... D3 tylko V8TDI --> V8Pb
kiedyś widziałem przełożenie skrzyni z TDI do Pb.. nie dało się tym jeździć ale być może to kwestia wiedzy / umiejętności

ps: D3 W12 miały w serii (450 PS) i 580 N·m (428 lbf·ft) więc tam skrzynia też nie była słaba

Gość

Post autor: Gość » 12 paź 2015, 22:07

Wiem jaka kwestia jest ale uwierz mi że sie da. Smigaja po kraju mocne maszynki z dosłownie dorabianymi jak u rzeźbiarza flanszami,łapami i inne.
Kolejny projekt jaki urywa cyce to stara cordoba z lat 90tych silnik r36 i skrzynka DSG :) I to jeździ.

A co do samych skrzyń to dieslowska ma z pewnościa dłuższe górne biegi-trza by obadac jak z dolnymi które sa przecie do rozpędzania. Jakies dopiecowane V8 w PB nie powinno miec problemu z bujaniem sie na takiej skrzynce-kwestia tylko wystrojenia by np nie krecił sie za wysoko,by generował moc i moment w okreslonych zakresach uzytkowych danej skrzyni.
W D3 na pewno najwięcej niutonów znosi z 4,2 tdi bo nie rzadko po wirusie smigaja nadal bez problemów.

Mnie doradzono skrzynke która ma 1,2,3 dośc krótkie jak w RS4 4bieg optymalny a 5i6 długie. Dokładnie o to mi chodziło i ona bedzie własnie z diesla(ale manual) Sprzegło z RS4 zniesie wiele więcej niz daje ABZ więc bedzie opcja na potem.

Także jak juz cos robic to zaczac od papieru i sensownych wyliczeń a potem do dzieła.

SENTENZA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: SENTENZA » 02 lut 2016, 21:37

Odświeżę trochę kotleta :) bo wbrew pozorom projekt nadal jest realizowany. Już na końcowej prostej.
Wrzucam kilka fotek.
Aktualnie silnik siedzi w budzie i rozrusznik kręci.
Zostało pomontować osprzęt, pociągnąć wiązki i zrobić dolot.
Udało się wszystko bez restrykcji, nie tak jak poprzednio gdzie średnica rur od turbin musiała być zwężana i sklepywana na jajo. Tym razem idzie pełną parą :)
Wszystko wskazuje na to, że aktualnie elementem najsłabszym będą wtryski od rs6 c5 (wytrzymują lekko ponad 500hp).
Tak jak robisz cokolwiek, tak robisz wszystko...

Gość

Post autor: Gość » 02 lut 2016, 21:40

SENTENZA, Bój sie Boga! Wreszcie jesteś :) Cierpliwośc to twoja cnota-kończcie te zabawe bo my tu już na wieniec zbierali :)

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 02 lut 2016, 21:43

turbina trochę mało elegancko pyknięta ale koniec końców to ma być brutal :)

Czekam z niecierpliwością na filmik z testów tej maszyny :D
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 03 lut 2016, 05:01

Bardzo dobrze że kolega mie odpuścił ,też czekam z niecierpliwością na filmik z testów.

W sumie to ma zap...ć, a nie wyglądać :)

Podejrzewam że kolega już się nie może doczekać wyjazdu z garażu <amasz>

Pozdro.

Gość

Post autor: Gość » 03 lut 2016, 12:48

Nawet przy takich customach da się estetyke zachować tylko trza chcieć :)

SENTENZA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: SENTENZA » 03 lut 2016, 13:03

Apophis pisze:Nawet przy takich customach da się estetyke zachować tylko trza chcieć :)
Żeby to jeszcze było widać po złożeniu to być może miałoby to jakieś znaczenie... Tej turbiny nie będzie widać nawet z latarką ;)
Tak jak robisz cokolwiek, tak robisz wszystko...

Gość

Post autor: Gość » 03 lut 2016, 13:12

A no to nie ma problemu-nie sadziłem że taki odkurzacz da sie tak schować :)

oczywiście jak dasz foto końcowe to sie oceni te estetyke-dla mnie to wazne bo jednak lepiej o wiele lepiej wygladają nawet torowe projekty które nie sa jak bigos w garku :)

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 03 lut 2016, 14:36

Wazne ze bedzie zapier...c :)
Jak nikt tego nie zobaczy to tylko miec wy.....e na takie szczegóły:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl