Wiem jaka kwestia jest ale uwierz mi że sie da. Smigaja po kraju mocne maszynki z dosłownie dorabianymi jak u rzeźbiarza flanszami,łapami i inne.
Kolejny projekt jaki urywa cyce to stara cordoba z lat 90tych silnik r36 i skrzynka DSG

I to jeździ.
A co do samych skrzyń to dieslowska ma z pewnościa dłuższe górne biegi-trza by obadac jak z dolnymi które sa przecie do rozpędzania. Jakies dopiecowane V8 w PB nie powinno miec problemu z bujaniem sie na takiej skrzynce-kwestia tylko wystrojenia by np nie krecił sie za wysoko,by generował moc i moment w okreslonych zakresach uzytkowych danej skrzyni.
W D3 na pewno najwięcej niutonów znosi z 4,2 tdi bo nie rzadko po wirusie smigaja nadal bez problemów.
Mnie doradzono skrzynke która ma 1,2,3 dośc krótkie jak w RS4 4bieg optymalny a 5i6 długie. Dokładnie o to mi chodziło i ona bedzie własnie z diesla(ale manual) Sprzegło z RS4 zniesie wiele więcej niz daje ABZ więc bedzie opcja na potem.
Także jak juz cos robic to zaczac od papieru i sensownych wyliczeń a potem do dzieła.