Jak minął - mija dzień?
Ale to wciąż będzie Mercedesdanishow pisze: ...lub 630-konne S65 AMG, dla bardziej wymagających proponuję Brabusa w wersji 800 KM ...ale to jeszcze nie wszystko. Idąc krok dalej można nabyć nawet 900-konną S-klasę o ciekawiej nazwie "Brabus Rocket"
Jestem pewnie już zboczony ale wolę jednak S8... aktualne 4.0V8BiT po dłubnięciu zaspokoiło by chyba wszelkie moje potrzeby
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
dlatego jest powiedzenie, że do Mercedesa trzeba dorosnąć i coś w tym jest.....na pewno komfortem S klasa wygrywa bo W220 było bardziej komfortowe od D3rafalr93 pisze:S klasa bardziej bym powiedział że płynie niż jedzie co też jest fajne ale bardziej chyba na starsze lata ...SJake pisze:Przeczytałem temat FOSS'a i dostałem raka. Co za ludzie...
Kolega pojechal dzisiaj na jazde probna moim bylem autem i wyslal mi sms z pytaniem o uszkodzenia, ktore zauwazyl. Podskoczylam do salonu pare godzin pozniej i faktycznie, wgniecenie na zderzaku i na drzwiach. Ja po prawie 30tys km i 20 miesiecach jazdy oddalam auto w idealnym stanie, a tymczasem u dealera nabylo 2 uszkodzenia. Moze potencjalni klienci tacy nierozgarnieci?
Ciekawe jak sie wgniata drzwi w taki sposob, ze nie ma uszkodzen lakieru, ale blacha sie sklada.
Ciekawe jak sie wgniata drzwi w taki sposob, ze nie ma uszkodzen lakieru, ale blacha sie sklada.
Powiem Ci jak zatankuje nastepnym razem :-) Ostatnio wyszlo mi 14,36l/100km, kilka razy jazda do pracy po pare mil w temp. 0C i pare kursow na lotniska (40-60km) po autostradzie bez korkow.
Dzisiaj jest wiosna, 15C, auto rozgrzalo sie na dystansie 1mili, wtedy zaczelo dzialac start/stop.
Dzisiaj jest wiosna, 15C, auto rozgrzalo sie na dystansie 1mili, wtedy zaczelo dzialac start/stop.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2016, 18:26 przez Unseen, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja wydam opinie o paliwozernosci, jak juz przejade sie przez Niemcy, ale to nie nastapi wczesniej niz za pare miesiecy. Jak pociagnie wiecej niz 18l/100km przy predkosci maksymalnej, to znaczy, ze jest gorszy niz C63. Chociaz juz teraz uwazam, ze pali wiecej. Audi moze sobie wsadzic swoje dane broszurkowe.
Ale C63 ma 6.2l wolnossacy silnik, ktory teoretycznie powinien byc mniej ekonomiczny niz super nowoczesny silnik Audi, generujacy ze niby mniej szkodliwych spalin i spelniajacy wyzsze normy. Mnie sie nie udalo zejsc w C63 ponizej 11.5l/100km przy spokojnej jezdzie, ale z drugiej strony, przy dynamicznej nie ciagnal szokujaco wiecej.
Traktuje to jako ciekawostke - dane statystyczne. Zawsze interesuje mnie jak zblizone/odlegle sa fakty od oficjalnych danych. Po jakis 10tys mil bedzie lepsza probka statystyczna. Biezace dane w moim podpisie.
Traktuje to jako ciekawostke - dane statystyczne. Zawsze interesuje mnie jak zblizone/odlegle sa fakty od oficjalnych danych. Po jakis 10tys mil bedzie lepsza probka statystyczna. Biezace dane w moim podpisie.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2016, 18:48 przez Unseen, łącznie zmieniany 1 raz.