Pany... weźta się opamiętajcie
dracus6662 pisze:no tak ale ja mam 2 offsety czyli te ET
Felga nie może mieć dwóch różnych parametrów ET - z definicji odsadzenia jest to fizycznie kompletnie niemożliwe.
dracus6662 pisze:1: ET NA KOŁNIERZU 35
2: ET NA RAMIENIU FELGI JEST 42
pierwsze ET to offset felgi
drugie ET to offset RAMIENIA FELGI???
Czy jest to mozliwe?
Nie ma czegoś takiego jak offset ramienia... ja nigdy o czymś takim nie słyszałem.
Jeżeli masz w dwóch miejscach felgi wybite ET i to o różnych wartościach to felgi te nie są raczej oryginalne Audi
dracus6662 pisze:Mam dystans 26mm jezeli na feldze mam 35 et to czy nie wystawałaby za błotniki?
Wystawałoby.
dracus6662 pisze:E no pomóżcie mi które to et jest wkoncu wazne te na kołnierzu wybite czy na ramieniu/.
A skąd mamy wiedzieć?
Niektórzy producenci nabijają na kołnierzu, niektórzy na ramionach a niektórzy od strony zewnętrznej pod dekielkiem... więc skąd mamy wiedzieć które i ciebie są "ważne"
Tu możeby się tylko domyślać tym bardziej, że wciąż nie wiemy o jaką felgę chodzi.
dracus6662 pisze:Jakie Et aby bez dystansów było dobrze tzn max szeroko ?
Bez dystansów to sugerowałbym przód 20, tył 15 ale to również zależy od opony jaką zakładasz bo szersza opona będzie wystawała poza obrys błotnika więc ET musi być większe a węższa opona może mieć tzw. naciąg i wtedy felga może mieć mniejsze ET.
dracus6662 pisze:Jakie Et jest w standardzie?
To pytanie jest źle zadane.
Generalnie nie ma czegoś takiego jak standardowe ET w D3.
ET jest to parametr felgi a nie samochodu.
Każdy model felgi może mieć inne ET.
Ten sam wzór felgi ale inna jej szerokość felgi to najczęściej również inne ET.
dracus6662 pisze:felgi s8 19 8.5 cala opona 255/40 r19
na kolnierzu ET 35 na ramieniu ET 42 i za uia nie wiem co to za et czy 35 czy 42 wkońcu
dystans mam 26mm..
czy przy tym dystansie weszła by fela z et 35 ?
Patrząc na te rozmiary i mając do wyboru tylko 35 albo 42 to obstawiam 42 bo 35-26=9 a przy ET9 koło miałbyś wyraźnie poza błotnikiem.
dracus6662 pisze:jakie jest ori et ?
Podaj numer felgi a powiem jakie ET powinna mieć.
Apophis pisze:Dracus!!!! ET jest jedno! po wyglądzie felgi juz możesz jasno stwierdzic czy masz duże ET(mało mięsa w miejscu styku z piastą)czy małe ET(duzo mięsa w miejscu styku z piastą) to wszystko w temacie
Tu nie do końca się z tobą zgodzę bo ilość "mięsa" u styku felgi z piastą nie zawsze idzie w parze z samym odsadzeniem - to zależy od konkretnego wzoru felgi
dracus6662, dla rozjaśnienia może poczytaj tutaj:
http://www.alcar.pl/96439_PL.htm
Z rysunku i opisu wynika jasno, że nie ma możliwości aby felga miała równocześnie dwa różne ET