części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 06 4.2TDI ] Pneumatyczne zawieszenie

Gość

Post autor: Gość » 03 lis 2012, 21:31

WiZ pisze:Apophis

Moze troche przesadzilem......... Nie jest az tak zle, ale jest nisko.
Da sie uzytkowac. Trzeba poprostu uwazac. W miescie zawsze sa jakies nierownosci,
dziury itp. Za to na trasie swietnie sie jezdzi.
Dlatego uzywam opcji LIFT zeby w miescie nie musiec sie koncentrowac na nawierzchi drogi
az tak bardzo.
No jak tak to rozumiem i popieram.
A te spowalniacze to...szlag by trafił tego co to wymyślił! :evil:

WiZ
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: WiZ » 03 lis 2012, 21:33

Dokladnie... :!:
Nie mam szans na takim.
Niektore sa takie wielkie,ze na Lifcie tez obcieram.
Tragedia

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 lis 2012, 00:30

WiZ ja mam u siebie dosyć nisko ale jak czytam to co piszesz to odnoszę wrażenie że masz jeszcze niżej :shock: i pewnie masz zawiechę sportową tak jak ja czyli pomiędzy "comfort" a "sport" nie ma różnicy w wysokości a tylko w twardości :-?
znam ten ból na "potykaczach" bo jest wiele takich w Wa-wie nad którymi przejadę tylko na "lift" :/

Niestety nie wiem który parametr przekodować aby zmienić tą konkretnie prędkość o którą pytasz... nigdy tego nie szukałem bo ja na codzień jeżdżę jednak na "comfort" a podnoszę się tylko w razie potrzeby.

Nie wiem jak będzie jak dosypie śniegu... poprzednią zimę jakoś udało się przejeździć ale w tym roku auto poszło jeszcze delikatnie do dołu więc..... albo w zimę będę jeździł tylko na "lift" albo rzucę się pod samochód i na zimę podniosę go trochę do góry :shock:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Glac
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Glac » 04 sty 2016, 21:04

Czy przez te kilka lat od ostatniego postu ktoś znalazł rozwiązanie jak spowodować nieopuszczanie się z pozycji lift po przekroczeniu 100km/h?

Awatar użytkownika
pawelec
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pawelec » 04 kwie 2016, 20:44

Odgrzebę kotleta.... tez fajna opcja dla mnie by była aby chociaż podnieść ze 100 do np 130 poziom lift bo właśnie też mam zawieche sport i krótsze cięgna. Mam problemy aby wjechać na podnośnik(standardowe są od 10.5cm yhh) czy do swojego garażu.

Moje pytanie brzmi.... Czy jeżdżąc kilka dni z rzędu na lifcie to nie szkodzi kompresorowi czy miechom? Auto mi się nie opuszcza jak stoi, nawet po tygodniu czy dwóch

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 05 kwie 2016, 10:28

Glac pisze:Czy przez te kilka lat od ostatniego postu ktoś znalazł rozwiązanie jak spowodować nieopuszczanie się z pozycji lift po przekroczeniu 100km/h?
nikt tego nie znalazł bo tego nie ma... musiałbyś w sofcie sterownika grzebać a to nie jest temat prosty
pawelec pisze: Moje pytanie brzmi.... Czy jeżdżąc kilka dni z rzędu na lifcie to nie szkodzi kompresorowi czy miechom? Auto mi się nie opuszcza jak stoi, nawet po tygodniu czy dwóch
nie zaszkodzi... mogą tylko odczuć opony bo geometria się zmienia
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 11:44 przez panton, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pawelec
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pawelec » 05 kwie 2016, 21:34

Dzięki panton. U mnie właśnie lepiej jak stoi na lifcie bo na comforcie czy dynamic mam na minusie i tnie mi opony od środka .... coś za coś ale w zakręty wchodzi idealnie i się trzyma :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl