FOSS pisze:No dobra, ale co VCDS pokazuje ?tom980 pisze:No i podłączyliśmy dziś VCDS,w bloku 34 jest kod 0015500,nie idzie go zmienić,a jak chcemy zmienić coś w zawieszeniu to pokazuje niewłaściwą adaptacje.
Jak wpiszemy numer 0015510 to pokaże błąd i prosi o kod 5 liczbowy,jak zrobimy od nowa wpiszemy kod bez zer 15510 to pokazuje,ze wymaga kod 7 cyfrowy.
W security access 031564 nie przyjmuje...co kolego radzisz dalej ?
Błedów żadnych nie ma.
Jakie błędy w sterowniku?
Wyrzucił ci ten hak ze strowników?
Jak zachowuje się zawieszenie?... Czy pracuje poprawnie?
Konkrety, bo bez tego możemy sobie gdybać długo.
Albo znajdź kogoś bardziej ogarniętego skoro ten gość z VCDS'em sobie nie radzi.
A może ma jakiś kabelek z Allegro za 50pln albo dziadowskiego klona.... to z tym i tak niewiele zrobi
A więc tak.
Zmienił mi ten kod Vagiem na 0015510,wszystko przyjęło,potem zrobił test zawieszenia,te przyjęło,błędów przed jak i po nie było.
Jazda próbna-zapaliła się na wyświetlaczu kontrolka od zasięgu i regulacji lamp,soczewki opadły na dół,zapaliła się pomaranczowa kontroka od zawieszenia,znikła funkcja najwyższego poziomu.
Po podłączeniu Vaga jest błąd zawieszenia a dokładnie,że nie nauczony oraz niemożna go zakodować,wkońcu ten gośc mówi mi,ze jeszcze nie obił adaptacji w takim aucie.
Zatem podziękowałem mu i na wtorek wieczór jestem umówiony z bardziej doświadczonym elektronikiem.
Poinformuje o wszystkim,dziękuje za pomoc.