części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 97 3.7PB ] Chełm

Awatar użytkownika
VirMan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 97 3.7PB ] Chełm

Post autor: VirMan » 01 maja 2016, 22:52

Witam, zgodnie z wytycznymi zakładam cztery tematy (?!) dla następujących samochodów :

http://otomoto.pl/oferta/audi-a8-3-7-v8 ... ylNnW.html

traktuję jako alternatywny

Bardzo prosiłbym doświadczonych kolegów/koleżanki o opinię porównawczą dla tych samochodów.

zakładany budżet to około 20k po rejestracji i podstawowym serwisowaniu (o ile jest potrzebne)

zależy mi na jasnym wnętrzu 4,2, auto które pojeździ BEZAWARYJNIE jeszcze przynajmniej 6 lat / 120k km - nie oszczędzam na eksploatacji / serwisowaniu ale tez bez przesady :)

z góry dziękuję za pomoc.
[center]
Rok produkcji 1997
Przebieg 278 549 km
Pojemność skokowa 3 700 cm3
Moc 230 KM
Rodzaj paliwa Benzyna+LPG

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[/center]
Ostatnio zmieniony 03 maja 2016, 13:56 przez VirMan, łącznie zmieniany 4 razy.
you never know

tokam
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tokam » 01 maja 2016, 23:17

bezawaryjnie przynajmniej 6 lat? po pierwsze tzw pakiet startowy kupujesz z każdym autem. a potem to raczej 6 miesięcy bezawaryjnej jazdy bym życzył w nienowym a8.

ja osobiście 3,7 bym odpuścił.

ernesto

Post autor: ernesto » 01 maja 2016, 23:22

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku

[center]Tagi i tytuł tematu w przeciwnym razie temat poleci do śmietnika.[/center]

Awatar użytkownika
VirMan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: VirMan » 01 maja 2016, 23:56

Dzięki za podpowiedź, choć trochę mnie przeraziłeś tymi 6 miesiącami, - moim mitsu 8 lat jeździłem bez większych problemów, i tylko raz mnie unieruchomił względnie przy padzie alternatora.

Domyślam się ,że taki pakiet startowy wchodzi przy samochodach nieudokumentowanych (oleje i filtry oczywiście standardowo) , a w przypadku tego od dziadka_yoyo chyba nie byłby potrzebny?
you never know

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 03 maja 2016, 13:28

VirMan pisze:Dzięki za podpowiedź, choć trochę mnie przeraziłeś tymi 6 miesiącami, - moim mitsu 8 lat jeździłem bez większych problemów, i tylko raz mnie unieruchomił względnie przy padzie alternatora.

Domyślam się ,że taki pakiet startowy wchodzi przy samochodach nieudokumentowanych (oleje i filtry oczywiście standardowo) , a w przypadku tego od dziadka_yoyo chyba nie byłby potrzebny?
Bierz od dziadka bez marudzenia- zrobisz to co Ci powie, że jest do zrobienia i hulaj dusza.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 03 maja 2016, 14:11

VirMan, zastanawiaj sie szycbciej, bo jak Ty od dziadka nie wezmiesz tej A8 to chyba ja to zrobie, bo kazdy tu kto dziadka zna wie, ze to auto jest warte przynajmniej 27k. Wiec za ta kase co on chce sprzedac nie trafi sie taki rodzynek....
VirMan pisze:zakładany budżet to około 20k po rejestracji i podstawowym serwisowaniu (o ile jest potrzebne)

zależy mi na jasnym wnętrzu 4,2, auto które pojeździ BEZAWARYJNIE jeszcze przynajmniej 6 lat / 120k km
Ty tak na serio ??? <hmm>
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 03 maja 2016, 16:33

taa A8 i 6 bezawaryjnych lat :D

No i popatrzcie sami dziadek ma dobra sztuke ale kupcom nie pasuje że kolor nie taki że koła za małe że listewki spod lamp ktos ukradł-ot problemy :)

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 03 maja 2016, 16:35

tokam pisze:bezawaryjnie przynajmniej 6 lat? po pierwsze tzw pakiet startowy kupujesz z każdym autem. a potem to raczej 6 miesięcy bezawaryjnej jazdy bym życzył w nienowym a8.

ja osobiście 3,7 bym odpuścił.
z jakiego powodu ?

tez czytalem ogloszenie dziadka i no no piekna... ;)
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
VirMan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: VirMan » 03 maja 2016, 16:36

Jeszcze nie widziałem :) - na poniedziałek mamy spotkanie, przejadę się rozeznam i tyle. - mnie się podoba starsza bryła - ta nowsza jakoś nie przemawia do mnie,tyle że środek ładniejszy. Troszkę mnie kole ta kierownica innego koloru, ale moze sobie potem zeswapuję na jasną deskę :) anyway - z tego co widzę albo to auto albo d3, tylko wtedy pewnie koło 50k trzeba dać, ale auto ma 10 lat a nie 15 czy 20 :) - w każdym razie pozytywnie mnie nastroiliście :)
you never know

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 03 maja 2016, 16:44

Rocznik się nie liczy tylko stan.. Przykłady z życia, bo różnie to bywa.. Stary grat może być technicznie wydmuchany bardziej jak 7latek.. Tak czy siak, kupując a8 wcześniej lub później i tak czeka Ciebie wydatek mniejszy lub większy..
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
VirMan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: VirMan » 03 maja 2016, 20:32

A to owszem - sam jeżdziłem do niedawna Mitsu Diamante '94 samemu rozdłubanym na śróbki i poskładanym i z upgradem wielu rzeczy. - niestety pare tyg temu miałem bumka. gdzieś tam wklejałem link - szukam czegoś zastępczego i stwierdziłem ,ze chyba a8 najbliższe, nawet ciut większe. no i 310hp zamiast 210 :) wiem jak się cenią starsze samochody - dobrze utrzymane :) Dziadkowi zaproponowałem 20k tylko niech nic mi nie stuka :)
you never know

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 03 maja 2016, 21:57

Do tej kiery chyba by się znalazła obudowa kierownicy w tym samym kolorze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl