![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Żeby nie było potem jęków i stęków

![]() |
![]() |
![]() |
Właściwie to nie "pomoc w montażu" ale pełne wsparcie techniczne jak zamontować poprawnie i jak rzucić auto na glebę i jednocześnie uniknąć szkód na samochodzie - taka to niby subtelna różnica ale im niżej posadzisz auto tym szybciej zrozumiesz, że jednak coś w tym jestdrago_o pisze:FOSS nie opisywał, tylko pisał, że w cenie oferuje pomoc w montażu![]()
Owszem, w moim zestawie niczego nie trzeba rozpinać dzięki czemu ewentualne regulacje pomiędzy trybem do jazdy dziennej a trybem zlotowym czy jakiekolwiek inne korekty ustawień można dokonywać łatwiej i szybciej.drago_o pisze:Ogólnie jego różniły się tym, że można je było regulować bez zdejmowania jednej z główek jesli dobrze pamiętam.
A jest bo już mam pierwsze przemyślenia. Musze dobrze poupinać osłony bo coś tam odstaje a co chwila gdzieś otrę... żeby nie zahaczyć i nie urwaćFOSS pisze:im niżej posadzisz auto tym szybciej zrozumiesz, że jednak coś w tym jest
Pisałeś że przyzwyczajony jesteś do "nisko i twardo" więc pewnie wiesz w czym rzecz ale... W żadnym wypadku nie straszę czy nie zniechęcam ale znam to z autopsji i wiem, że następne przemyślenia nadejdą pewnie już wkrótce...drago_o pisze:A jest bo już mam pierwsze przemyślenia. Musze dobrze poupinać osłony bo coś tam odstaje a co chwila gdzieś otrę... żeby nie zahaczyć i nie urwać![]()
Moim zdaniem jest OK.drago_o pisze:Ale co do mojego pytania. Przód powinien jeszcze iść trochę do dołu? Jak myślicie?
Nie przyjdą, tylko przyszły... jakieś 40min po zamontowaniu pojawiła sie pierwsza rysa na nowym zderzaku. Parkowałem pod marketem i tą poprzeczką pod dolnym grillem prosto w krawężnik. Całe szczęści bez pęknięć.FOSS pisze:- parkowanie przodem przy krawężniku
Będę musiał bo pewnie już tak łatwo w nadkole nie wejdzie wszystko jak teraz.FOSS pisze:Jak dołożysz dystanse to podejdziesz do tego pewnie jeszcze raz
To jest ogromny +, sam nie miałem do końca świadomości różnicy sport/dynamic ale jak to się mówi "...ślepej kurze ziarno..."FOSS pisze:Ty drago_o na zawieszeniu standardowym masz o tyle lepiej, że w pozycji Comfort auto stoi wyżej niż w pozycji Dynamic
I tu zawarta jest myśl jaką kiedyś się podzieliłem na forum. Ja osobiście mam tak, że im lepszym autem i fajniejszym się poruszam tym wolniej by się chciało jechać bo można czuć się dumnym z niegoFOSS pisze:W jazdę na takiej glebie dobrze wpisuje się tekst podpisu jednego z naszych klubowych kolegów: "Im wolniej jedziesz tym dłużej cię widzą"
Kiedyś miałem ochotę nakleić sobie z tyłu naklejkę "Nie trąb pojebie bo jadę na glebie" ale stwierdziłem, że do A8 jednak nie przystoi
Sam jeszcze na garnuszku ojca poruszałem się M6. Później znacznie spokojniej jak je rozbiłem mazdą ale też twardo i nisko. Teraz mam w tym temacie bardzo fajnych sąsiadów/znajomych w promieniu 100-200m, którzy uwielbiają pomykać po torach i czasem się tym pobujam z nimiFOSS pisze:Pisałeś że przyzwyczajony jesteś do "nisko i twardo" więc pewnie wiesz w czym rzecz ale...