[D3 04 4.2MPI ] Wymiana rozrzadu
Ale po zdemontowaniu blokady wałków jak juz zluzuje rolki w celu wymiany pompy wody rolek itp. walek i tak sie ruszy, nie? Trzeba go będzie pozniej ustawiac tak zeby wszedl w ta blokade z powrotem. Sprezyny pod popychaczami wymuszą ruch wałka. Nawet tutaj na którymś zdjeciu widać że jak zdjął blokade bez paska to wałek od strony kierowcy sam się przekrecił w prawo, a od strony pasażera lekko w lewo. Wiesz o co mi chodzi Damian? :-) chyba ze ja przesadzam to prosze mnie opierniczyć :-)
Owszem, ruszy się, to więcej niż pewne... ale to nic nie zmieniaimportcompany pisze:Ale po zdemontowaniu blokady wałków jak juz zluzuje rolki w celu wymiany pompy wody rolek itp. walek i tak sie ruszy, nie?...
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Aby zawory pogiąć trzeba się postarać nie ma tak łatwoUkaniu pisze:Tylko jak nie zablokuje wałków inaczej to bez jakichkolwiek blokad wałki mogą się przekręcić i strzelić zaworami o tłoki. Ja bym się bał takiego scenariusza bo można sobie zamiast lepiej zrobić spory problem. Ja się spodziewam, że musi być jakaś dodatkowa możliwość blokowania na wypadek demontażu tych simeringów czy samej głowicykryhawrc pisze:Blokada wałków to blacha zakładana z przodu. Z tyłu są tylko zaślepki.
A żeby wymienić zimering musisz ściągnąc koło-patrz na link powyżej
bez obaw że sam strzeli i się pognie
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Mnie się osobiście nic takiego nie zdarzyło ale słyszałem o takich przypadkach. O jednym na tym forum z tego co pamiętam czytałem. Jako, że sam nic nie zepsułem w ten sposób to może faktycznie przesadzam. Ale... ;-)pepi pisze: Aby zawory pogiąć trzeba się postarać nie ma tak łatwo
bez obaw że sam strzeli i się pognie
Kot też jest Quattro
-
- Forum Audi A8
za poduszką miedzy skrzynią masz taką zaślepkę mowa o lewej strony
http://www.a8team.pl/d2-00-42pb-lpg-roz ... vt7019.htm
a masz bo szukać ci się nie chciało
http://www.a8team.pl/d2-00-42pb-lpg-roz ... vt7019.htm
a masz bo szukać ci się nie chciało
-
- Forum Audi A8
- krzychu22.p1i