der beste A8 3.7 von danishow
Dawno nic się w temacie nie działo więc po kolei. Pod koniec czerwca gradobicie dopadło moją Ósemkę, od tego czasu były trzy wizyty u rzeczoznawcy w celu ustalenia wartości auta i szkód. W dniu dzisiejszym otrzymałem info że zostanie wypłacone odszkodowanie w wysokości 3759,94 minus podatek i wkład własny 150 co daje ... 3009 Euro do ręki
Dach, tylna klapa i boki będą wyciągane przez speców od wgniotek ale maskę będę musiał wymienić lub szpachla i malowanie ale tego wolałbym uniknąć. Także jak ktoś ma idealną machę na sprzedaż w kolorze LZ5L to dawać znać.
Wracając do robót przy aucie to wczoraj wymieniłem siłownik pneumatyczny w tylnej klapie (standardowo pękła gumka) a że nie chciałem robić tego ponownie to zamontowałem nowy za ASO, kosztował 28 Euro.
Dach, tylna klapa i boki będą wyciągane przez speców od wgniotek ale maskę będę musiał wymienić lub szpachla i malowanie ale tego wolałbym uniknąć. Także jak ktoś ma idealną machę na sprzedaż w kolorze LZ5L to dawać znać.
Wracając do robót przy aucie to wczoraj wymieniłem siłownik pneumatyczny w tylnej klapie (standardowo pękła gumka) a że nie chciałem robić tego ponownie to zamontowałem nowy za ASO, kosztował 28 Euro.
W planach zmiana tylnych hebli na 330x22mm. Założę tarcze z A8 D4, klocki z Peugeota bo są 5mm wyższe czyli nieco większa powierzchnia styku i optyka poprawiona. Co prawda różnią się trochę formą ale miejsce styku z jarzmem jest identyczne (na zdjęciu widać po lewej ori Audi/VW, po prawej Peugeot). Adaptery pod jarzma dotarły dzisiaj ...czekam jeszcze na osłony tarcz z Phaetona 3D0615611A oraz 3D0615612A i może w następnym tygodniu poskładam do kupy
Ale najpierw w sobotę czeka mnie targanie skrzyni, chcę wymienić w końcu konwerter i główny tłok ciśnienia. Przy okazji wyciągnę i sprawdzę kosz A oraz wymienię parę uszczelek.
Ale najpierw w sobotę czeka mnie targanie skrzyni, chcę wymienić w końcu konwerter i główny tłok ciśnienia. Przy okazji wyciągnę i sprawdzę kosz A oraz wymienię parę uszczelek.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez danishow, łącznie zmieniany 2 razy.
Ale modzisz Panie
na zlocie bedziesz mi intalke lpg wymienial bo co raz blizej jestem podjecia tej decycji o zmianie setrownika i wtryskow.
przypadkiem wykasowalem wszystkie dane ze swoej instalki i dlatego m.in.
tylko czy lepiej brac te barracudy czy moze Hanny niebieski. Barracudy wydola po rozwierceniu dysz ?
na zlocie bedziesz mi intalke lpg wymienial bo co raz blizej jestem podjecia tej decycji o zmianie setrownika i wtryskow.
przypadkiem wykasowalem wszystkie dane ze swoej instalki i dlatego m.in.
tylko czy lepiej brac te barracudy czy moze Hanny niebieski. Barracudy wydola po rozwierceniu dysz ?
to nie jest zwykły napęd...to
Mam brać wszystkie zabawki ze sobą?martin_rs4 pisze:na zlocie bedziesz mi intalke lpg wymienial
Ja zasuwam na Barakach i takie tez polecam, chociaż Hanek też już sporo zamontowałem i problemów nie było. Jednak Barracudy są nieco mniejsze i łatwiej spasować między wtryskami PB, z wydajnością też sobie bez problemu poradzą
no wlasnie dlatego chce wszystko odp poczatku zrobic.
Od Pawelka z Wolsztyna biore cala wiazke silnika, kolektor mam bez nawiertow, da sie nowy sterownik i wtryski lpg i powinno byc pieknie...
No nie widzi mi sie inwestycja juz w te BRC (Brak Regulacji Czegokolwiek)
Dwa wtryski mam do wymiany to juz 500 + regulacja+ za chwile kolejne padna i sie zrobi z 1000. a za tylko to mam nowe graty KEM Nevo albo Diego 8 z wtryskami.
Od Pawelka z Wolsztyna biore cala wiazke silnika, kolektor mam bez nawiertow, da sie nowy sterownik i wtryski lpg i powinno byc pieknie...
No nie widzi mi sie inwestycja juz w te BRC (Brak Regulacji Czegokolwiek)
Dwa wtryski mam do wymiany to juz 500 + regulacja+ za chwile kolejne padna i sie zrobi z 1000. a za tylko to mam nowe graty KEM Nevo albo Diego 8 z wtryskami.
wiesz, jakiegoś kompa mógłbyś zabrać i mnie trochę poedukować, jakieś tam podstawy regulacji, bym nie musiał się po magikach tu tułaćdanishow pisze:Mam brać wszystkie zabawki ze sobą?martin_rs4 pisze:na zlocie bedziesz mi intalke lpg wymienial
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to
Tak... w altance grillowej najlepiej się edukujcie... w sobotę wieczorem... przyjdę wam poprzeszkadzaćmartin_rs4 pisze:wiesz, jakiegoś kompa mógłbyś zabrać i mnie trochę poedukować, jakieś tam podstawy regulacji, bym nie musiał się po magikach tu tułać
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
No to może jakieś małe szkolonko wam przygotować, robiłem takowe dla niemieckich monterów z sieci warsztatowej A.T.U. ale i tak montowali cycki po swojemu ...później było ździwko czemu nie działa
Dzisiaj "masowali" moją ósemkę, wszystkie wgniotki po gradobiciu poza maską (wymienię na inną) znikły
Nie zapomnij zaległej skrzynkiFOSS pisze:w sobotę wieczorem... przyjdę wam poprzeszkadzać
Dzisiaj "masowali" moją ósemkę, wszystkie wgniotki po gradobiciu poza maską (wymienię na inną) znikły
- dracus6662
- Super Klubowicz
miales ac na auto... bo pewnie wyplacili by tobie troszke szmalu za gradobicie
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]