Krzychu ale przy jakich obrotach....bo u siebie spradzalem przy pelnym bucie i tez VCDS pokazuje 0,0, ale podczas normalnej jazdy i jak dodaje gazu to odchyly sa rozne.... az musze sprawdzic jakie dokladnie ale jak pamietem to nawet do -22 dochodzilom jesli na dobre bloki patrzylemkrzychu22.p1i pisze:póki co trzymają pięknie 0 0 na bankach.
[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?
to nie jest zwykły napęd...to
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
chyba bym wlosy powyrywal z glowy jak mialbym placic za wymiane 3 par nastawnikow (ja sobie sam nie zrobie ) wiec chyba jestem do przodu po zakupie z aso ladne kowalstwo z tym spawaniem hehehe widac zamiennik trzyma poziom ze wam nie zal tego do aut pchac bo pozniej slysze ze auta w pelni doinwestowane , kolejny punkt przy zakupie nowej ósemki nastawniki robione w aso strach
bądź sobą, wariatów też lubią
pie...le.... wymienie na ABZ-tapreston81 pisze:Marcin nie przejmuj się kupisz sobie nowe
Ostatnio zmieniony 24 sie 2016, 20:18 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to
Proszę o radę bo stukał mi nastawnik z lewej strony (od kierowcy) około 2-3 sek. Wymieniłem i teraz wyskakuje mi check z błędem: p0022 - położenie wałka rozrządu,po stronie ssania/lewa/przód, rząd cyl.2- za późne przestawienie
lub w comanderze: 4016 - bank2. Nockenwellenfruehverstellung Soll nicht erreicht
U mechanika pewni że wszystko dobrze poskładali. Auto chodzi dobrze, ma moc i już nie stuka.
Dlatego chciałbym zapytać was jak sprawdzić czy dobrze złożony jest ten wałek na kompie. Mam dostęp do Vasa lub Kts. Poproszę o procedurę w co wchodzić i ile ma wynosić zakres przestawiania tego wałka.
lub w comanderze: 4016 - bank2. Nockenwellenfruehverstellung Soll nicht erreicht
U mechanika pewni że wszystko dobrze poskładali. Auto chodzi dobrze, ma moc i już nie stuka.
Dlatego chciałbym zapytać was jak sprawdzić czy dobrze złożony jest ten wałek na kompie. Mam dostęp do Vasa lub Kts. Poproszę o procedurę w co wchodzić i ile ma wynosić zakres przestawiania tego wałka.